Schanskrant nr. 8 september 2018

Kennismaken met cursuscentrum Kasteel de Schans

De zomer is voorbij en wij verheugen ons erop je kennis te laten maken met ons programma voor het komende half jaar. Wij verwelkomen je graag op onze Opendeurdag op zondag 16 september. Op deze dag bieden wij een programma aan met workshops van een uur. Op die manier kan je aan den lijve ervaren wat de inhoud is van onze trainingen. Al onze trainers zijn aanwezig, zodat je ook met hen kennis kunt maken. 
Deze dag is gratis en je hoeft je niet vooraf aan te melden.
Er is gelegenheid om koffie/thee, een drankje, een broodje, soep of een stuk vlaai te kopen.

Programma

9:30      "Deur open"
10:00    Tantra   
               Vasthouden en loslaten    
               Zit je vast? Spring eruit!    
11:15    Magie van de moederschoot    
               Mannenwerk & Tocht naar huis    
               Verwen-vastenweek "ik hou van mij"    
12:30    Je seksualiteit als bron    
               Emotioneel lichaamswerk   
               Masseren vanuit je hart  
               Voordracht vuurloopceremonie    
13:30    Lunchpauze (tot 14:15)
14:15    De Ont-dekking    
               Licht op rouw   
              Jaartraining: de vier seizoen en rituelen   
              Verbindende communicatie   
15:30   Op adem komen    
              Echtgenoten / echt-genieten    
              Zweethut-ceremonie   
16:45   Einde

Heel de dag door zijn er in de Yurt korte massages van 15 minuten & bij de zweethutplek is er uitleg over de zweethut- en vuurloopceremonie.

Informatieavond Tantra in Eindhoven (Heremiet)

Op woensdag 12 september is er informatieavond over de avondcursus Tantra. Er wordt iets verteld en je wordt meegenomen in een aantal oefeningen om zo te ervaren wat Tantra in beweging kan brengen.
De avond start om 19.30 en eindigt om 22.00 uur. Toegang is gratis en deelname vrijblijvend. 
Mocht je belangstelling hebben voor de avondcursus Emotioneel Lichaamswerk (ELW) en heb je de informatieavond gemist? Je kunt dan contact opnemen met het secretariaat en/of naar de opendeurdag komen.
De avondcursussen starten, respectievelijk, op 25 en 26 september.

Veranderingen in de agenda van september

Er zijn twee veranderingen in de agenda van september.
Beide trainsters van “Kracht van de overgang”, Yvonne & Joke, hebben afgelopen zomer een ernstig auto ongeluk gehad. Zij hadden gehoopt snel te herstellen, het ongeluk heeft echter meer impact gehad dan voorzien. Daarom hebben zij besloten de cursus te verplaatsen naar 12 t/m 14 april 2019.
De Vasten-verwenweek “Ik hou van mij”, is uitgesteld. Er wordt gekeken voor een nieuwe datum in dit najaar. Als je belangstelling hebt kan je op de site kijken en de volgende nieuwsbrief  lezen.

Greep uit de activiteiten in september en oktober

14 september Introductiedag opleiding "Masseren vanuit het hart": Deze introductiedag is bedoeld voor eenieder die benieuwd is naar de massage opleiding Masseren vanuit je Hart. Het biedt je de mogelijkheid om kennis te maken met de docente en haar werkwijze alsook de technieken die je in de opleiding zal gaan leren. Zie ook de blog die Petra geschreven heeft.

20 t/m 23 september Tantra- vierdaagse: Tijdens deze training onderzoek je hoe jij contact maakt en waar je blokkeert. Als je hier met mildheid naar kan kijken en ontspanning voelen, kan je gaan ervaren wat jouw verlangens zijn.

20 t/m 23 september START trajecttraining "Seksualiteit als Bron": De trajecttraining gaat over openen, verbinden en vrij zijn.  Je gaat ervaren dat jouw seksualiteit een bron van kracht, levenslust en liefde is. Het traject bestaat uit 4 blokken van 4 dagen.

28 t/m 30 september START opleiding " Masseren vanuit het hart": Je leert professioneel masseren aan de hand van klassieke massagetechnieken en technieken van de dynamische massage. Beiden technieken zijn gericht op het opheffen van spanningen in het lichaam. We besteden ook veel aandacht aan het contact maken met de ander vanuit je hart. Door mensen liefdevol aan te raken ontstaat er een contact waarin heling kan plaatsvinden.

4 t/m 7 oktober Magie van de Moederschoot: In deze training willen we je inzicht geven in jouw ontwikkeling tot vrouw. Waar ga je echt jouw eigen weg en waar volg je (soms onbewust) het spoor van je moeder? We willen je op weg helpen en steunen om echt jouw vrije keuzes te maken in hoe jij als vrouw je eigen leven leidt.

11 t/m 14 oktober Mannenwerk “De initiatie”: Hoe kan ik mij opstellen, waar moet ik gaan staan, zodat ik maximaal contact heb met mijzelf? Hoe kan ik mijn kracht voelen, mijn creativiteit laten stromen en stoppen met onnodige strijd? De eigenlijke manneninitiatie gaat over onze plek tussen de mannen. Over ons deelnemer- en persoonlijk leiderschap.

Maandelijks terugkerende activiteiten

Vrouwen in het Veld is er vanaf oktober weer op elke derde dinsdagavond van de maand.

13 september & 18 oktober Massage Ontmoetingsavond in Eindhoven en 25 september & 24 oktober in Opoeteren. Voor iedereen die de behoefte voelt om anderen te ontmoeten en samen massages uit te wisselen. Ook als je nog geen massage-ervaring hebt en er wel graag kennis mee wil maken, ben je van harte welkom!

Agenda

September 2018
12 sep    Informatieavond Tantra Eindhoven
13 sep    Tantra voor Koppels (Wachtlijst)
13 sep    Massage Ontmoetingsavond Eindhoven
14 sep    Masseren vanuit je Hart- Introductiedag opleiding
16 sep    Open Deur Dag
20 sep    Tantra - vierdaagse
20 sep    Je Seksualiteit als Bron– Traject
25 sep    Emotioneel Lichaamswerk Avondcursus Eindhoven
26 sep    Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
26 sep    Tantra Avondcursus
28 sep    Masseren vanuit je Hart - opleiding

Oktober 2018
4 okt      De Magie van de Moederschoot - vierdaagse
5 okt      De Ont-dekking - driedaagse (wachtlijst)
11 okt    Mannenwerk “De initiatie” - vierdaagse
12 okt    Tantra voor Koppels - driedaagse
18 okt    Massage Ontmoetingsavond Eindhoven
24 okt    Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
26 okt    Vasthouden en Loslaten - driedaagse
26 okt    Masseren vanuit je Hart - tweedaagse
27 okt    Vrouwen-zweethut (wachtlijst)