Kracht van de Overgang

De overgang is een bijzondere periode. Een tijdperk bijna, van terug- en vooruitkijken. Een afscheid van een leven zoals dat tot nog toe was en een vooruitkijken naar een nieuwe toekomst. Een periode om je bewust mee bezig te houden.

Tijdens deze periode wordt  je meer en meer autonoom en authentiek. De mening van anderen is minder belangrijk dan hoe jij jezelf voelt. De overgang is een krachtige en mooie tijd! Gaandeweg leer je te voelen wat jij werkelijk wilt en ga je daar je keuzes op baseren. Trouw zijn aan jezelf is belangrijk en je krijgt dat steeds beter voor elkaar.

(Her)ken je dit?

Onverwachts komen opeens oude, onverwerkte zaken bovendrijven. Terwijl je toch echt zeker wist dat je die periode goed afgesloten had. Momenten waarin je ineens overvallen wordt door een intens verdriet. Zomaar. Vanuit het niets. Wat moet je er mee?

Stemmingswisselingen, van het ene moment op het andere verander je van een gezellige huisgenoot in een tiran of een huilend hoopje ellende op de bank. Van servies dat rinkelend door de kamer vliegt en op de grond in duizend stukjes uiteen valt tot opgewekt de was wegwerken. De ene dag wil je hordes vriendinnen uitnodigen voor een lekker etentje en even later lig je op bed met je hoofd onder het dekbed en wil je niemand zien.

De kledingkast is opeens gevuld met extra hesjes, vestjes, allerlei soorten t-shirts, twee tot drie kledingmaten, sjaaltjes. Want ja… laagjeskleding doet het zo goed. Gunst, het lijkt de kast van je moeder wel!

Welkom in de overgang! Een periode die, de pre-overgangsperiode meegerekend, wel een jaar of tien kan duren. 

overgang

Wat gaan we doen

We nemen in deze periode afscheid van datgene wat ons niet (meer) dient en zetten zelfbewust stappen in een onbekende toekomst. We worden, zoals men dat bij oude natuurvolken wel noemt, wijze vrouwen.

Met aandacht, bewustwording, humor en ontspanning kijken we waar we zijn op deze soms zo hobbelige weg, ervaren we hoe het is om trouw te zijn aan jezelf, goed voor jezelf te zorgen en wat onze vervolgstappen gaan zijn op dit stukje levensweg.

We werken met o.a. lichaamswerk, ademwerk, rituelen, voice-dialogue en The Work.

Brochure


Op dit moment zijn er nog geen cursussen ingepland.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.