Schanskrant nr. 5 mei 2019

Bedding ontvangen & geven

Vorige week hebben we met de trainers van De Schans weer een waardevolle intervisie dag gehad. Met een lach en een traan hebben we veel van elkaar geleerd. Door de verbinding met elkaar te voelen, onze kwetsbaarheid en kracht te delen ontstaat er een veld waarin we elkaar kunnen ondersteunen en van elkaar leren. Zo ontvangen wij bedding van elkaar om die weer door te kunnen geven in de groepen. We zijn dankbaar om deel uit te maken van deze mooie groep mensen en de fijne samenwerking.

Vakantie-avontuur van 21 t/m 4 augustus

Heb je nog geen vakantieplannen of heb je nog vrije dagen over? Dan zijn onze zomerweken misschien wel net waar jij behoefte aan hebt. Een inspirerende vakantie met mooie ontmoetingen, persoonlijke ontwikkeling, verbinden met jezelf & anderen en plezier beleven. Je kunt je voor 1 of 2 weken inschrijven. Je mag je laten onderdompelen in de geborgen sfeer van de Schans. Daarnaast wordt er voor alle maaltijden gezorgd en staat de koffie/thee & fruit de hele dag klaar. Ook dat is vakantie!

Greep uit de activiteiten van mei en juni

24 t/m 26 mei Emotioneel Lichaamswerk: in het dagelijkse leven zijn we ons meestal niet zo bewust van de signalen die ons lichaam ons geeft. Ons hoofd is een meester om deze signalen te onderdrukken waardoor we veelal vanuit oude, bekende patronen reageren. 

7 t/m 9 juni Tantra voor Vrouwen: in een bedding van vrouwenenergie ga je onderzoeken hoe jij met je eigen intimiteit en seksualiteit om gaat. We werken rondom thema’s als: contact, intimiteit, verlangen, levenslust, grenzen en de schaduwkant van het beleven van je seksualiteit.

19 t/m 21 juni Licht op Rouw - Locatie De Bilt (= zonder verblijf): mensen hebben te maken met verlies in het leven. Verlies van een geliefde, een kind, een vriend/in, het verlies van je gezondheid of van een verwachting over het leven die niet wordt vervuld

21 t/m 23  juni De Ont-dekking - 3 daagse: Leef jouw leven! Je wordt je bewust hoe jouw geschiedenis invloed heeft op hoe je nu leeft. Door dit aan te nemen en met mildheid naar te kijken, leer je stappen te maken om de verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven.

21 t/m 23  juni Doe wat je voelt en voel wat je doet - Buik (chakra 3): Tijdens dit verdiepingsblok ga je gericht onderzoeken wat jouw recht is om te handelen. Om gevoelens om te zetten naar daden heb je daadkracht nodig. Een dosis gezonde agressie om de daad bij het woord te voegen. Deze vormt zich in je buik.

28 t/m 30 jun Masseren vanuit je Hart - 3-daagse: biedt een mogelijkheid om kennis te maken met de kunst van het aanraken, in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan. Er wordt veel aandacht besteed aan het contact maken met de ander vanuit je hart, om op een liefdevolle en zorgzame manier te kunnen masseren.

Persoonlijke begeleiding 

Naast het volgen van groepen is het mogelijk om persoonlijke begeleiding te krijgen. Dit kan in de vorm van individuele- en/of relatiesessies. Er wordt gewerkt met de thema’s die jij inbrengt. Samen ga je opzoek naar waar jij vastloopt. Tijdens de sessies krijg je inzicht in jouw gedragspatronen en je onvervulde behoeftes. Je krijgt handvatten in hoe je hier op een andere manier mee om kunt gaan. Heb je al veel gepraat en werkt dat niet voor jou? Dan kan een lichaamsgerichte begeleiding zinvol zijn. Heb je interesse dan kun je bellen of mailen naar het secretariaat: 0032 - (0)89 - 629262 of info@kasteeldeschans.com 

Zweethutritueel

De zweethut is een Indiaans reinigingsritueel waarin er een zuivering plaatsvindt op lichamelijk, emotioneel, rationeel en spiritueel niveau. Op 1/2 juni is er een Mannenzweethut: hier komen thema’s aan bod die thuis horen in een mannencirkel. Zowel over onze kwetsbaarheid onder mannen als over het in onze kracht staan. Op 22/23  juni is er een Gemengde Zweethut: hier is zowel de vrouwelijke als de mannelijke energie voelbaar. En de warmte nodigt uit om te voelen hoe beiden elkaar kunnen ontmoeten en geïntegreerd kunnen worden in onze levens. 

Maandelijks terugkerende activiteiten

Dinsdag 28 mei is er weer een “Vrouwen in het Veld” avond op De Schans. Voor alle vrouwen vanaf 20 jaar die er naar verlangen om zich geborgen en gesteund te voelen door andere vrouwen.
Op 8 mei is er een Massage Ontmoetingsavond op De Schans en 23 mei in Eindhoven. Voor iedereen die de behoefte voelt om anderen te ontmoeten en samen massages uit te wisselen. 

Agenda

mei 2019
8 mei    Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
16 mei  De Magie van de Moederschoot (wachtlijst)
23 mei  Mannenwerk - De Initiatie (wachtlijst)
23 mei  Massage Ontmoetingsavond Eindhoven
24 mei  Emotioneel Lichaamswerk (weekend)
28 mei  Vrouwen in het veld
31 mei  Thuiskomen in jezelf


juni 2019
1 jun    Mannen-zweethut
7 jun    Tantra voor Vrouwen
7 jun    Je Seksualiteit als Bron - Intro (Wachtlijst)
13 jun   Echtgenoten / Echt-genieten Verdiepingsvierdaagse
18 jun   Vrouwen in het veld
19 jun   Licht op Rouw - Locatie De Bilt
21 jun   De Ont-dekking - 3 daagse
21 jun   Doe wat je voelt en voel wat je doet - Buik (chakra 3)
22 jun   Gemengde Zweethut
28 jun   Masseren vanuit je Hart - 3-daags


juli 2019
11 t/m 14 juli    Vasthouden en Loslaten