Guido Zoomers

Guido-Zoomers_CursuscentrumdeSchans

Mijn trainingen

Een relatiecrisis in 2016, bracht me naar Kasteel de Schans. Daar leerde ik het mannenwerk kennen en vond ik de veiligheid om te werken aan patronen die niet meer dienend waren. Het pantser rondom mijn hart zat in de weg. Ontstaan in m’n gezin van herkomst en verder bekrachtigd in meer dan dertig jaar werken voor diverse brandweerkorpsen en Veiligheidsregio’s.

Mijn zonen drukten onbewust op de knoppen van mijn pijnpunten in de relatie met m’n vader, vanuit hun behoefte aan verbinding. Een essentieel stuk dat ik geleerd heb in te brengen in mijn relatie met hen, is mezelf kwetsbaar opstellen en mijn gevoelens met ze delen zonder ze daarvoor verantwoordelijk te maken.

Ik heb passie voor groei, ontwikkeling én de onderstroom, waar de echte verandering wordt gerealiseerd. Het gesprek voeren waarin alles er mag zijn en ervaren wat het lijf hierin te vertellen heeft. Onderzoeken wat er nodig is om te groeien en te transformeren. Daar gaat mijn innerlijk vuur harder van branden. Veiligheid, oprecht verbinden, compassie, mildheid, respect en gelijkwaardigheid zijn voor mij, als trainer, belangrijke waarden waarmee ik werk.   

In 1989 begon ik als vrijwilliger bij de brandweer. Ik wist toen al dat ik er na mijn studie bouwkunde m’n beroep van wilde maken om iets te kunnen betekenen voor de maatschappij.
Ruim 32 jaar heb ik, in verschillende officier- en managementfuncties voor diverse brandweerkorpsen en later Veiligheidsregio’s mogen werken. Opleiden, trainen en oefenen waren een rode draad in m’n werk. Jarenlang heb ik multidisciplinaire crisisteams getraind in het bestrijden van incidenten, crisissen en rampen. Vanuit mijn passie voor groei, ontwikkelen en de onderstroom volgde al snel de eerste opleiding. In 2008 Post-HBO register opleiding ‘Trainen en Coachen met Ziel en Zakelijkheid’. Vele opleidingen volgden. Teamcoaching, Begeleiden Diepgaande Verandering, Opvang en begeleiding na schokkende ervaringen, Lichaamsgericht coachen, mBIT-coach, VerticalQ practioner en somatisch systemisch werken.

Inmiddels heb ik de stap naar fulltime trainer, coach gemaakt als zelfstandige en aangesloten bij Developland en Kasteel de Schans. Na eerst het merendeel van de opleidingen die de Schans aanbiedt zelf te hebben gevolgd, ben ik diverse trainingen en vooral het mannenwerk gaan assisteren. Nu ben ik een van de trainers van de Schans en geef ik de training Vaders en Zonen en kun je me ontmoeten in het mannenwerk.