Schanskrant nr.1 februari 2019

Er waait een frisse wind door De Schans

Terwijl het nog winter is en het buiten flink waait, waait er ook een frisse wind door de Schans. Er worden in 2019 nieuwe trainingen aangeboden o.a. voor vrouwen, koppels, rituelen, stemwerk en oude trainingen die in een nieuw jasje worden gestoken. De dagen worden alweer langer en we maken plannen voor de zomer. Wil je een vakantie waarin je jezelf kan ontmoeten? En naast de verbinding met jezelf ook anderen mensen ontmoeten? Wil je tijdens je vakantie intensiteit beleven als ook rust, ontspanning en plezier? Dan is een week Vakantie-Avontuur op ons domein misschien wel iets voor jou! Na de enthousiaste reacties over de nieuwe opzet van dit avontuur in 2018, zal dit in 2019 vervolg krijgen. Met ook hier nieuwe workshops. 
Als je De Schans nog niet kent en wilt weten wie wij zijn en wat we doen is de opendeurdag op 22 april (maandag 2de paasdag) een mogelijkheid om met ons kennis te komen maken. 

Wijzigingen in het programma

Voor wie nog mee wilt doen aan de avondcursus Tantra in Eindhoven: goed nieuws! De start van de cursus is verschoven naar woensdag 13 februari. Je kunt je opgeven via de website.

Ook in november zijn er een aantal data gewijzigd! Mogelijk zijn er al mensen die de data van trainingen in deze maand in hun agenda hebben gezet. Dus om verwarring te voorkomen, check de agenda op de website.

De droom van…

Zoals eerder vermeld willen we in ons jubileumjaar mensen ondersteunen bij het waarmaken van hún droom. Maandelijks willen we de droom van iemand onder de aandacht brengen. Op de aankondiging in de vorige nieuwsbrief hebben we een aantal reacties gekregen. We bekijken welke dromen we onder de aandacht gaan brengen ten einde een variatie te krijgen van verschillende dromen. Met de mensen die gereageerd hebben zal contact opgenomen worden. We hopen in maart weer een droom in het zonnetje te zetten. Heb je een droom en dit nog niet aan ons laten weten, dan is er nog steeds de mogelijkheid om deze te mailen aan: kerstin@kasteeldeschans.com.   

Greep uit de activiteiten februari en maart

16/17 februari Mannenzweethut: bij de mannenhutten komen thema’s aan bod die thuis horen in een mannencirkel. Het gaat zowel over onze kwetsbaarheid onder mannen als over het in onze kracht staan.

15 t/m 17 februari Emotioneel Lichaamswerk®: tijdens dit weekend gebruiken we het lichaam als meest directe instrument. Door de focus van het hoofd naar het lichaam te brengen kan er veel informatie opgedaan worden.

22 t/m 24 februari  De seizoenen en rituelen als pad naar verbinding – Traject (NIEUW): Dit traject is voor mensen die geboeid zijn door de wijsheid van de natuur en de betekenis van rituelen en hoe die in onze huidige tijd en levenswijze toegepast kunnen worden. Het traject is opgebouwd uit vier blokken die verspreid zijn over de verschillende seizoenen

25 t/m 28 februari Licht op Rouw: een training die stil staat bij jouw rouwverwerking en bij wat nodig is in het hier en nu. Mensen hebben te maken met verlies in het leven. B.v. van een geliefde, een kind, je gezondheid. 

1 t/m 3 maart Verbindend Communiceren: Hoe wij communiceren bepaalt in grote mate de kwaliteit van de relaties, die wij met anderen hebben. Communicatie speelt ook een belangrijke rol bij het behalen van onze doelen, zowel privé als op het werk. Zie blog: "De langste reis is die van je hoofd naar het hart". 

8 t/m 10 maart Aanraken in Verbindig voor vrouwen (NIEUW): Deze training biedt vrouwen drie dagen vol met aanraken, geraakt worden, zachtheid, rust, verbinding met jezelf en met elkaar. Dit alles vindt plaats in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan.

15 mrt De Ont-dekkingstocht – Traject (NIEUW): Ont-dekken staat in deze training voor het bewust worden van hoe jouw familiesysteem invloed heeft op hoe je nu in het leven staat. Van je 'gebonden' zijn aan je familiesysteem, ga je 'verbinding' voelen. Dit geeft vrijheid en de kracht om je eigen pad te volgen. Het traject bestaat uit drie blokken van 3 dagen.

Maandelijks terugkerende activiteiten

Dinsdag 19 februari is er weer een “Vrouwen in het Veld” avond op De Schans. Voor alle vrouwen vanaf 20 jaar die er naar verlangen om zich geborgen en gesteund te voelen door andere vrouwen. 

Op 21 februari is er een Massage Ontmoetingsavond in Eindhoven en 6 maart in Opoeteren (De Schans). Voor iedereen die de behoefte voelt om anderen te ontmoeten en samen massages uit te wisselen.  

Blog

San Bogaerts (Verbindend Communiceren) heeft een blog geschreven over "De langste reis is die van je hoofd naar het hart". 

Agenda

februari 2019
15 feb   Tantra voor Koppels (wachtlijst)
15 feb   Emotioneel Lichaamswerk® (weekend)
16 feb   Mannen-zweethut
19 feb   Vrouwen in het veld
21 feb   Massage Ontmoetingsavond Eindhoven
22 feb   De 4 seizoenen en rituelen als pad naar verbinding – Traject (NIEUW)
25 feb   Licht op Rouw

maart 2019
1 mrt     Verbindend Communiceren
6 mrt     Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
8 mrt     Aanraken in Verbinding - 3-daagse voor Vrouwen (NIEUW)
9 mrt     Tantra – driedaagse
15 mrt   De Ont-dekkingstocht – Traject (NIEUW)
19 mrt   Vrouwen in het veld
21 mrt   Massage Ontmoetingsavond Eindhoven
29 mrt   Het leven vieren vanuit je bekken (Chakra 2)
30 mrt   Vuurloop