Schanskrant nr. 10 november 2018

 “Vogelpotjes voor Nepal”

Ook dit jaar willen we met De Schans geld inzamelen voor mensen die minder bedeeld zijn en weinig kansen hebben. Dit doen we met het verkopen van aardewerken potjes met vogelvoer. Zo kunnen ook de vogels meegenieten van dit project. Dit jaar is gekozen om de opbrengst te doneren aan de Pennywhistle Project Foundation. Zij zetten zich in voor het verbeteren van het welzijn van kansarme kinderen in Nepal. Met het geld dat wij inzamelen willen ze o.a. de kinderen laten studeren zodat ze nadien voor zichzelf kunnen gaan zorgen. 
Met onze actie willen we naast de middelen ook een stukje van het Schans-gevoel brengen naar zij die weinig kansen hebben gekregen. We geloven dat er genoeg is voor iedereen op de wereld en dat delen maakt dat iedereen rijker wordt.
De potjes zijn te koop op De Schans en/of tijdens de trainingen. De prijs bedraagt 10,00 euro. De opbrengst gaat volledig naar het project in Nepal, omdat alle grondstoffen gesponsord zijn.

Greep uit de activiteiten in november en december

16 t/m 18 november Emotioneel Lichaamswerk®: in een veilige omgeving wordt aandacht geschonken aan bedding en word je gesteund om oude gewoontes stap voor stap los te laten. 
17/18 november Mannen -zweethut: is een Indiaans reinigingsritueel. Bij de mannen-hutten gaat het zowel over kwetsbaarheid onder mannen als over het in onze kracht staan.
18 t/m 23 november Verwen-vastenweek “Ik hou van mij”!: ontspanning, rust, zorg en aandacht voor jezelf staan centraal. Naast aandacht voor het fysieke, richten we ons ook op het innerlijke. Hoe hou ik van mij?
23 t/m 25 november Zit je vast? Spring er uit!: zeven vragen leiden naar jouw volgende stap. Ontdek hoe je problemen kunt omvormen in lonkende perspectieven. Zie ook blog geschreven door Bravon.
30 t/m 2 dec START opleiding Masseren vanuit je Hart: leer professioneel masseren aan de hand van klassieke massagetechnieken en technieken van de dynamische massage. Er wordt ook aandacht besteedt aan het contact maken vanuit je hart. Door liefdevol aan te raken ontstaat er een contact waarin heling kan plaatsvinden.
6 t/m 9 december START De tocht naar huis – mannen trajecttraining: persoonlijk leiderschap staat centraal. Om man te worden moet je het huis van je ouders verlaten. Eenmaal man, kunnen je weer terugkeren. 
14 t/m 16 december De vier seizoenen en rituelen als pad naar verbinding – Intro: voor mensen die geboeid zijn door de wijsheid van de natuur en de betekenis van rituelen en hoe die in onze huidige tijd toegepast kunnen worden. Het weekend is een afgerond geheel.

Kerstspecials

De periode rondom de feestdagen in december is een tijd waar veel mensen behoefte hebben aan warmte, verbinding en bezinning. Voel je welkom bij ons en laat je hart verwarmen tijdens een van de Kerstspecials.
20 t/m 23 december Kerst – “Op adem komen”: van het afgelopen jaar. In een warme en veilige sfeer word je meegenomen naar dat wat spanning geeft in jouw leven. Door bewust je ademhaling te gebruiken kan er ontspanning komen. Je neemt afscheid van wat je niet meer nodig hebt en je krijgt ruimte om ontspannen het nieuwe jaar in te gaan!
22 & 23 december Midwinter-zweethut: is een gemengde hut op de kortste dag van het jaar! Zowel de vrouwelijke als de mannelijke energie is voelbaar. De warmte nodigt uit om te voelen om beiden te ontmoeten.
27 t/m 30 december De Langste Nachten: er wordt terug gekeken op het afgelopen jaar. Zowel naar de pijnlijke gebeurtenissen, om ze een plek te geven en zachter te laten worden, als naar de menselijke rijkdom en warmte die het jaar ons gebracht heeft. Tijdens deze dagen bieden we een veilige sfeer, waarin je jezelf kunt zijn en het contact met anderen kunt aangaan.
5 januari 2019 Nieuwjaars Vuurloop: tijdens deze ceremonie staat de kracht van het vuur centraal om een stap in het nieuwe jaar te zetten!

Nieuwe trainingen voorjaar 2019

8 t/m 10 maart Aanraken in Verbinding - 3-daagse voor Vrouwen: deze training biedt vrouwen aanraking, geraakt worden, zachtheid, rust, verbinding met jezelf en met elkaar.
15 t/m 17 maart START van De Ont-dekkingstocht: Leef je leven! Een traject van 3 blokken van 3 dagen. Wat houdt mij vast (gebonden) aan mijn geschiedenis? En wat heb ik te doen om mij ermee te verbinden? 
5 t/m 7 april Binnenstebuiten - Open je hart: klink, zing en verbind!: deze training is voor mensen die ervaring willen opdoen met stemwerk in de breedste zin van het woord.                     
3 t/m 5 mei Aanraken in Verbinding - Massage 3-daagse voor Koppels: je maakt kennis met verschillende soorten massages. Je gaat het contact en de verbinding met elkaar aan via de aanraking.  

Maandelijks terugkerende activiteiten

Dinsdag 13 november is er weer een “Vrouwen in het Veld” avond op De Schans.

15 november Massage Ontmoetingsavond in Eindhoven en 28 november in Opoeteren (De Schans). Voor iedereen die de behoefte voelt om anderen te ontmoeten en samen massages uit te wisselen. Ook als je nog geen massage-ervaring hebt, ben je van harte welkom!

Agenda

november 2018
10 nov    Vuurloop
13 nov    Vrouwen in het veld
15 nov    Massage Ontmoetingsavond Eindhoven
16 nov    Echtgenoten / Echt-genieten (Wachtlijst)
16 nov    Emotioneel Lichaamswerk (weekend)
17 nov    Mannen-zweethut
18 nov    Verwen-vastenweek "ik hou van mij"
23 nov    Zit je vast? Spring er uit!
28 nov    Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
30 nov    START Masseren vanuit je hart - Opleiding

december 2018
6 dec     START De Tocht naar Huis – mannen trajecttraining
6 dec     Tantra voor Vrouwen
13 dec  Massage Ontmoetingsavond Eindhoven
14 dec  De vier seizoenen en rituelen als pad naar verbinding – Intro
18 dec  Vrouwen in het veld
19 dec  Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
20 dec  Op Adem Komen (Kerstademen)
22 dec  Gemengde Zweethut
27 dec  De Langste Nachten