Lente op de Schans - Schanskrant april 2023

Onderwerpen in deze Schanskrant zijn:

Bekijk de online versie van deze Schanskrant.

Nieuwsbrief-_202304_Quote_CursuscentrumdeSchans

Lente op de Schans

Hoewel de temperatuur nog frisjes is, is de zomertijd begonnen. De dagen lengen, we kijken uit naar de zomer en laten de donkere wintertijd achter ons.
Ook op de Schans bereiden we ons voor op de activiteiten die thuishoren bij de lente (de Opendeurdag – 10 april) en de zomer (Zomers Zijn). Een tijd van elkaar ontmoeten en genieten van nieuwe ervaringen, plezier en groei!


Afscheid en nieuwe kansen

In de organisatie van de Schans nemen we ook afscheid van wat was en verwelkomen we nieuwe ontwikkelingen.

Deze nieuwsbrief is jarenlang verzorgd door onder andere Jannie Grijzen. Voor velen een goede bekende door alle trainingen die zij gegeven heeft en nog steeds geeft. Zij legt de pen neer. Wij willen haar bedanken voor alles wat zij rond deze nieuwsbrief gedaan heeft!

Kerstin Achtenberg heeft na een periode van zes jaar op 1 april jl. haar facilitaire bestuurstaak afgerond. Op dit moment vindt er een sollicitatieprocedure plaats waarover in de volgende nieuwsbrief meer.
Kerstin heeft Cursuscentrum de Schans door een woelige periode heen geloodst: het vertrek van drie mensen die aan de wieg van de Schans stonden, de coronaperiode en de verbouwing van de Hoeve. De Schans is hier, mede door haar grote inzet en liefde voor de Schans, goed doorheen gekomen.
Heel veel dank aan Kerstin en we zijn blij dat zij betrokken blijft bij de Schans als trainer en bewoner.


Opendeurdag paasmaandag 10 april

Op tweede paasdag organiseren we onze jaarlijkse Opendeurdag. Tijdens deze dag kun je kennismaken met het cursusaanbod, onze trainers en de sfeer op het cursuscentrum. We bieden mini-workshops van een uur aan, zodat je kunt ervaren wat onze trainingen inhouden en proeven aan de typische 'Schanssfeer'. Daarnaast kun je genieten van catering met koffie, thee, diverse broodjes en soep. Houd er rekening mee dat consumpties alleen contant kunnen worden betaald, pinnen is helaas niet mogelijk.

De Opendeurdag is gratis en je hoeft je niet vooraf aan te melden.

Programma Opendeurdag

  9:30 Deur open  
     
10:00 Tantra Anoek
  Maak kennis met je Innerlijke Familie
 
Fred
 
11:15 Vrouwentrainingen Kerstin
  Mannentrainingen Marcel & Fred
  Verbindende Communicatie
 
Olivier & Veerle
 
12:30 De Ont-dekking Jannie
  Aanraken in Verbinding & Masseren vanuit je Hart
 
Petra & Pim
 
13:30 Lunchpauze  
     
14:15 Je seksualiteit als Bron Marcel & Kerstin
  Licht op Rouw Monique
  Opstellingen en Qigong
 
Dimphy
 
15:30 Emotioneel Lichaamswerk® ELW Maud
  Echtgenoten / Echt-genieten (voor koppels) Monique & Albert
  Zweethut-ritueel
 
Ton & Els
 
16:45 Einde  


 De hele dag:

  • Korte massages in de Yurt
  • Genieten van de mooie plek, zitten bij het vuur en uitleg over zweethut- en vuurloopceremonies bij de zweethutplek

Programma onder voorbehoud van wijzigingen – kijk hier voor de laatste update


Greep uit ons aanbod van april en mei

Zicht op jouw Innerlijke Familie – 14-16 april
De Innerlijke Familie is een metafoor vergelijkbaar met die van de elementen water-vuur-lucht-aarde, zoals de Indianen gebruiken. De methode "De schilden van de Innerlijke Familie" gaat ervan uit dat iedereen bestaat uit een innerlijke familie. Wanneer je deze in jezelf herkent, ga je zien, begrijpen en waarderen hoe jij in elkaar zit, zonder oordeel. Dit bevordert het gevoel van veiligheid en zelf­vertrouwen. Lees meer

Fred Alebregtse schreef een blog over hoe deze methode hem helpt in zijn dagelijkse leven: Emotionele pijn heeft jouw erkenning nodig.

Verbindende communicatie – 26-29 mei
Hoe wij communiceren bepaalt in grote mate de kwaliteit van de relatie die wij met anderen én met onszelf hebben.
Deze cursus is gebaseerd op de Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. Hij heeft het die naam gegeven omdat hij ervaarde dat oordelen geweld creëert tussen mensen. In plaats van te blijven steken bij de oordelen en vandaar uit te communiceren, gebruiken wij ze om de gevoelens en behoeften die eronder liggen te ontdekken. Op deze manier leveren wij een bijdrage aan het welzijn van onszelf en dat van anderen. Lees meer

Echtgenoten Echt-genieten – trajecttraining start 26 mei
De training Echtgenoten/Echt-genieten geeft je de gelegenheid om te ontdekken wat jouw patronen zijn in de relatie met je partner. Het ondersteunt je bij het stoppen met het gevecht tegen deze patronen en leert je jouw kracht en energie in te zetten voor hoe jij het wél wilt.
Het traject bestaat uit vier blokken. Ieder blok heeft een thema: Welkom, Verbinden, Intimiteit & Seksualiteit en Het vieren van jullie relatie. Lees meer

Nieuwsbrief-collage_202304_Aanbod_CursuscentrumdeSchans

Zomers Zijn 2023

Kom vakantie vieren op de Schans tijdens Zomers Zijn. Alleen, met vrienden of met je gezin. Je kunt komen kamperen met je tent, caravan of camper. In deze weken kun je tot rust komen, genieten van de mooie natuur, oude bekenden ontmoeten en nieuwe mensen leren kennen. In deze vakantie gaat het over verbinding, over jezelf mogen zijn en dat er van jong tot oud een plek is. Dit gecombineerd met gezelligheid, plezier, ontspanning en warmte. Tijd voor jezelf en om op te laden. We organiseren de zomer­belevenis waar jij jezelf en anderen ont-moet. Waar jij je veilig en welkom voelt.

Ben je geen kampeerder, dan is het ook mogelijk om een kamer te huren of op een slaapzaal te overnachten.

In de middag en avond worden er, door gasten zelf, regelmatig workshops en activiteiten georganiseerd, zoals een wandeling, een dansavond, samen muziek maken, e.a., waaraan je kan deelnemen of je geniet van het terrein, een boek bij je tent, de bosrijke omgeving of gaat zwemmen in het nabijgelegen natuurzwembad.

Tijdens de ochtendworkshops zijn er activiteiten voor kinderen van 2 t/m 15 jaar.

Elke dag zorgt het keukenteam voor een heerlijk ontbijt, lunch en vegetarisch diner.

Volwassenen en Kinderen 23-30 juli & 30 juli - 6 augustus
Jongeren 23-30 juli
Jongvolwassenen 30 juli - 6 augustus

ZZ_Collage_ZomersZijn_SD_NWSB_540x125.jpg

Te gast bij de Schans

Naast de Schans trainingen worden hier ook cursussen of retreats gegeven door trainers die bij ons te gast zijn. Zin in iets anders op onze prachtige locatie?

HAKA retreat - Hilde Goris en Klaas Timmer
Op veler verzoek is er van 11 t/m 15 juli een retreat voor mannen en vrouwen, of koppels waarbij Klaas (Kalassi) vanuit zijn Polynesische roots met de haka werkt. De haka, de voorouders, en de oer-vrouwelijkheid en oer-mannelijkheid, zijn de rode draad door deze retreat. Mannen en vrouwen werken apart in een mannengroep en vrouwengroep, maar komen samen aan het eind van de week vanuit een diepe verbondenheid met hun eigen mannelijke/vrouwelijke kern. Deze ontmoeting is een krachtige en ontroerende ceremonie, waar je diep geraakt en getransformeerd uitkomt. Klik hier voor info en aanmelden.

Portret van Verlangen - Elles Gnodde
Elles Gnodde komt van 23-25 juni 2023 een 3-daagse voor vrouwen geven: Portret van Verlangen - Unveil your inner fear. In een intieme setting van 8 vrouwen onderzoeken we het deel in ons wat lang geleden weggestopt is geweest en nu gezien en (h)erkend mag worden. Samen met Alima Ruf, gaan we op een innerlijke reis en geven bedding aan elkaar. Je ontvangt o.a. een fotoreportage waarin jouw verlangen intens zichtbaar is. Voor meer info en aanmelden: https://fb.me/e/3aCpJb9w2

Nieuwsbrief-collage_202304_TeGast_CursuscentrumdeSchans

Blog – Emotionele pijn heeft jouw erkenning nodig

Over hoe Fred Alebregtse wakker lag en een pijnlijk verlangen naar een ideale wereld ontdekte. Over hoe hij zelf de methodiek van de Innerlijke Familie toepaste en weer innerlijk tot rust kwam. Over oprechte en compassievolle aandacht. Lees Freds blog


Agenda

April 2023
ma 10 apr Opendeurdag
vr 14 apr Opstellingen-middag (nabij Utrecht, NL) [Wachtlijst]
vr 14 apr Zicht op jouw Innerlijke Familie
do 20 apr Opstellingen-avond (in Boekel, NL)  [Wachtlijst voor vragensteller]
do 27 apr De Magie van de Moederschoot - voor vrouwen  [Wachtlijst]
vr 28 apr Tantra voor Koppels  [Terug plaats voor 1 koppel]
   
Mei 2023
do 4 mei Mannenwerk - De Initiatie  [Wachtlijst]
vr 19 mei Emotioneel Lichaamswerk®  ELW - basis
vr 19 mei Opstellingen-middag (in Boekel, NL)
za 20 mei Vrouwen Zweethut-weekend
vr 26 mei Verbindende Communicatie
vr 26 mei Start Traject Echtgenoten / Echt-genieten

Als je graag wil deelnemen aan een cursus, laat de vermelding wachtlijst je dan niet weerhouden. Je kunt je wel aanmelden en mocht er plaats vrijkomen, dan nemen we meteen contact met je op en kun je ons laten weten of je nog kan en wil deelnemen. De annulerings­voorwaarden zijn dan nog niet van toepassing.

We hopen je binnenkort te ontmoeten bij één van onze cursussen!

Cursuscentrum de Schans – Samen thuiskomen bij Jezelf


Bekijk de online versie van deze Schanskrant.
Vorige uitgaven van de Schanskrant.

Leuk en behulpzaam als je het cursuscentrum liket en/of volgt op Facebook en op Instagram

Facebook_Like-us_CursuscentrumdeSchans          Instagram_Follow-us_CursuscentrumdeSchans