Indian Summer – Schanskrant september 2021

Onderwerpen in deze Schanskrant zijn:

Een nieuw seizoen

Terwijl we aan het genieten zijn van een mooie nazomer, starten we weer met een nieuw seizoen. We zijn erg blij dat we weer meer mensen kunnen ontvangen, en, we houden een slag om de arm. Het is en blijft een onzekere tijd, waarin het lijkt of we aan de ene kant stilstaan en aan de andere kant, dat er veel aan het veranderen is. Niet alleen corona, ook de extreme regenval, de overstromingen, de bosbranden en de extreme hitte, zijn een roep om bezinning en keuzes maken. Wie ben je, wat wil je, hoe wil je leven op deze aarde? In onze cursussen en workshops willen wij je graag ondersteunen in dit proces.
Ook kunnen we straks meer mensen ontvangen omdat de verbouwing van de Hoeve in de eindfase komt en we ons erop verheugen dit jaar nog te starten met trainingen in dit mooie, geheel vernieuwde cursusgebouw.

Greep uit het aanbod van september en oktober

Vr. 24-sep.Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Basis: Er wordt gewerkt met de vier basisemoties Blij, Bedroefd, Bang en Boos. Je wordt gesteund om oude gewoontes stap voor stap los te laten. Je zal meer innerlijke rust ervaren en komt steviger met beide voeten op de grond te staan. Je leert meer op je gevoel vertrouwen, wat je verlangens zijn en hoe jij je leven vorm wilt geven.

Vr. 22-okt.Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Verdieping: Laat je meenemen om je kennis uit te breiden over hoe jouw dagelijkse impulsen werken of juist niet. Elk verdiepingsweekend kun je steeds dieper afdalen in je lichaam en zal je rijker worden aan informatie zodat het, vaak onrustige, brein mag gaan rusten.

Do. 28-okt.Geannuleerd: De Magie van de Moederschoot
De verbouwing van de Hoeve loopt helaas uit. Daarom kan deze cursus niet doorgaan. De deelnemers worden snel gecontacteerd. Volgende datum: do. 28 april 2022
We hebben dat weekend voor vrouwen een mooi alternatief in de yurt:

Vr. 29-okt.Vrouwen-Zweethut – Lang weekend: In verbinding met andere vrouwen diep naar je eigen binnenwereld en de schoot van Moeder Aarde.

► Voor de cursus Je Seksualiteit als Bron – Intro, die start op ma. 27-sep., zijn nog enkele plaatsen open voor vrouwen.

Maandelijks terugkerend: Vrouwen in het veld

Een avond met vrouwen samen-zijn, om elkaar te zien en te horen met ons hart. Om samen te lachen en te huilen. Met aandacht te 'Zijn' bij wat er in ons leeft op dat moment en de verbinding met elkaar te ervaren, waaruit we kracht kunnen putten. Dit najaar zijn Vrouwen in het Veld gepland op di. 12-okt., di. 16-nov. en di. 14-dec.

Klusdagen

Voor dit najaar zijn volgende klusdagen gepland:

  • ma. 18-okt. t/m di. 19-okt.
  • za. 06-nov. t/m zo. 07-nov.
  • ma. 22-nov. t/m di. 23-nov.

Leuk als jij wil helpen en klussen! Graag vooraf aanmelden, en ook als je vragen hebt, kan je e-mailen naar Eric, zodat hij weet welke dagen je wilt komen en we rekening kunnen houden met het aantal slaaplekken en de maaltijden. Hier kan je je ook aanmelden.

Afscheid Kirsten & Geert

Kirsten Mintjens & Geert Hulselmans hebben besloten afscheid te nemen van de Schans en hun energie te richten op hun trainingen vanuit AparteMensen, en meer binnen hun eigen regio (Antwerpen). Wij zijn hen dankbaar voor de jaren dat zij onderdeel waren van het Schans-team en voor de mooie cursussen die zij op de Schans gegeven hebben. Geert en Kirsten, we wensen jullie succes met AparteMensen. Jullie zijn en blijven welkome gasten bij Cursuscentrum de Schans.

20201006_112637_Bosbeek_CursuscentrumdeSchans

Activiteiten rond de kerstdagen & jaarwissel

Het lijkt nog ver weg en over een aantal maanden start de winter en daarmee gepaard gaande de feestdagen en jaarwisseling. Rond die tijd geven wij een aantal cursussen en workshops in een warme sfeer rondom verbinding, samen zijn en bezinning. Dit jaar staan op de planning:

vr. 17-dec. Adem & Leef Kerst-special
za. 18-dec. Midwinter zweethut (gemengd)
ma. 27-dec. De Langste Nachten
za. 08-jan. Nieuwjaars-Vuurloop (binnenkort in agenda)

Voortgang verbouwing Hoeve

Nu de grote verbouwingswerken afgerond zijn, ligt alle aandacht op de afwerking. De tegelzetter is bijna klaar en dan kan de schilder gaan beginnen. Op de afbeelding een eerste preview van een aantal ruimtes in de vernieuwde Hoeve.

Collage_nwsbr_2021sep_verbouwing-Hoeve_CursuscentrumdeSchans

Agenda

September 2021
vr. 24-sep. Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Basis
za. 25-sep. Mannen-Zweethut (wachtlijst)
ma. 27-sep. Je Seksualiteit als Bron – Intro (midweek!)
Nog enkele plekjes open voor vrouwen.

Oktober 2021
do. 07-okt. Mannenwerk – De Initiatie (wachtlijst)
di. 12-okt. Vrouwen in 't veld
vr. 22-okt. Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Verdieping!
do. 28-okt. De Magie van de Moederschoot:
Geannuleerd wegens uitloop verbouwing Hoeve.
vr. 29-okt. Vrouwen-Zweethut – Lang weekend
vr. 29-okt. Aanraken in Verbinding – 3-daagse voor koppels
Nog plaats voor 1 koppel.


Als je graag wil deelnemen aan een cursus, laat je dan niet weerhouden door de melding 'wachtlijst'. Je kunt je wel aanmelden en mocht er plaats voor je vrijkomen, dan nemen we meteen contact op en kun je ons laten weten of je nog deel kan en wil nemen. De annuleringsvoorwaarden zijn dan nog niet van toepassing.

Kijk ook regelmatig in de agenda op de website. Er zijn nog steeds aanpassingen n.a.v. versoepelingen en verbouwingen, en daardoor verschuivingen van cursussen.

Boekentip!

Boek_Aaron-Holsters_restaurantie-droom_CursuscentrumdeSchans

Aaron Holsters: restauratie van een droom, van Stijn Vranken en Sabien Clement

Enkele jaren geleden kwam ik dit werk tegen op een kleine lokale boekenbeurs. Het lag er, naar mijn gevoel, een beetje verloren naast de kinderboeken. Zowel de kaft van het boek als het formaat (A4 schrift-achtig formaat) hadden niet meteen een ‘verorber mij’-uitstraling.
Wat er binnenin staat, is een mooie afwisseling en aanvulling van inhoud/tekst en tekeningen, die me dan wel heel erg aanspreekt. De tekeningen zijn gemaakt in rood, wit en zwart. Het sobere gebruik van kleuren, maakt het voor mij alleen maar krachtiger.
Het verhaal in zijn geheel is interessant, maar ik ga vooral op zoek naar zinnen, stukjes in de tekst, die me aanspreken, die passen bij wat me op dat moment bezighoudt. Dat maakt dat ik dit boek/schrift regelmatig nog eens terugneem en herlees. Er vallen me dan nieuwe dingen op, andere zinnen, die passend zijn voor mij op dat moment.
Wanneer ik het werk ben gaan opzoeken, om wat meer informatie hebben, bleek dat de schrijver en illustratrice zich een week lang samen hebben opgesloten, om dit werk te maken. Vandaar dat de tekeningen en de tekst ook zo mooi op elkaar aansluiten.

Veel lees-en kijkplezier! Verina

Met dank aan Verina voor deze mooie inzending. Heb jij ook een boekentip, dan kun je deze e-mailen naar Jannie

Een bijdrage aan de Schans

Ieder steentje blijft bijdragen. Het is nog steeds mogelijk om een nieuwe dakpan te adopteren, aan € 10,00/stuk.
En met enkel één extra click, leveren jouw dagelijkse online aankopen (bol.com, CoolBlue, ANWB, Takeaway.com, Thuisbezorgd.nl, deBijenkorf en véél meer) en reisboekingen (zoals Booking.com, Airbnb, e.a.), via Sponsorkliks, een leuk extra centje op voor de Schans – gratis sponsoren.


We hopen je binnenkort te ontmoeten bij één van onze cursussen!

Cursuscentrum de Schans – Samen thuiskomen bij Jezelf

Data voor jouw agenda: Zomerprogramma 2022 – zo. 24/jul. - zo. 07/aug.
Bekijk de online versie van deze Schanskrant.
Vorige uitgaven van de Schanskrant.

facebook.com/cursuscentrumkasteeldeschans