Schanskrant nr. 3 maart 2019

De nieuwe brochure 2019 is uit!

In voorgaande jaren waren er mensen die de brochure automatisch thuis gestuurd kregen, dit jaar is het alleen op aanvraag. Je kunt de brochure hier downloaden of je adres opgeven om de gedrukte versie gratis per post op te laten sturen.

Ja, ik wil de brochure
per post ontvangen

Kennis maken met De Schans op de Opendeurdag

Als je De Schans nog niet kent en wilt weten wie wij zijn en wat we doen is de opendeurdag op 22 april (maandag 2de paasdag) een mogelijkheid om met ons kennis te komen maken. De hele dag zijn er workshops van een uur van de trainingen die door ons verzorgd worden. Daarnaast kan je een korte massage ontvangen in de Yurt en een kijkje nemen bij de zweethutten. Hier zal de hele dag een vuur zal branden en uitleg worden gegeven. Een zeer gevarieerd programma. Natuurlijk zijn alle mensen die al kennis met ons hebben gemaakt ook van harte welkom!

Ook kan je tijdens deze dag informatie krijgen over het Vakantieavontuur. Onze jaarlijkse activiteit tijdens de zomervakantie. 

Toegang is gratis en je hoeft je niet van te voren aan te melden. 

Voorjaarsschoonmaak

Onder leiding van Geert heeft een groep mensen, die De Schans een warm hart toedragen een weekend geholpen met het dak van de Yurt reinigen, het vernieuwen van de middelste zweethut en renoveren van de koepeltent! Bedankt aan een ieder die zijn bijdrage heeft geleverd. 

        

Greep uit de activiteiten maart en april

15 mrt De Ont-dekkingstocht – Traject (NIEUW): Ont-dekken staat in deze training voor het bewust worden van hoe jouw familiesysteem invloed heeft op hoe je nu in het leven staat. Hoe heb je dit als kind ervaren? Welke overtuigingen en afweermechanismen heb je ontwikkeld? Hoe kan je de kracht om je eigen pad te volgen? Het traject bestaat uit drie blokken van 3 dagen.

29 t/m 31 maart Het leven vieren vanuit je bekken (Chakra 2): Het bekken is het “emotievat”, daar waar levenslust huist. Welke ondersteuning heb jij al dan niet gekregen om jouw LEVENSENERGIE te laten stromen? Na het BEKKEN verdiepingsweekend zul je meer contact hebben met de kracht die in je leeft waardoor je vanuit  plezier het leven (weer) kan toelachen.

30/31 maart Vuurloop: Tijdens deze ceremonie staat de kracht van het vuur centraal en  vraagt het vuur om bewust stil te staan bij je verlangen en wat je echt graag wilt. En of je bereid bent daarvoor door het vuur te gaan ?  Met de wijsheid, kracht en moed, kan de juiste keuze in de wereld gezet worden.

5 t/m 7 april Binnenstebuiten - Open je hart: klink, zing en verbind! (NIEUW): Mag jij er zijn met jouw eigen geluid? Mag jouw stem er zijn? Uit jij jezelf voluit? Tijdens de training werken we vooral met stemwerk en zangwerkvormen, zoals: mantra's, spirituele canons en stemimprovisaties, waar diepgang en speelsheid samen klinken.

12 t/m 14 april De 4 seizoenen en rituelen als pad naar verbinding – Intro: De training is voor mensen die geboeid zijn door de wijsheid van de natuur en de betekenis van rituelen. Hoe kan je deze in jouw leven toepassen? Het is een introductie voor het jaartraject en het weekend kan ook als een afgerond geheel gevolgd worden.

26 t/m 28 april Op Adem Komen: Met onze ademhaling houden we (vaak onbewust) de controle over onze gevoelens. Hierdoor kunnen o.a. spanningen, lichamelijke klachten ontstaan en/of je niet lekker in je vel voelen. Met ademhalingsoefeningen ga je ervaren waar je vast zit, gaat de energie stromen en kan je in het NU je levendigheid voelen.   

Maandelijks terugkerende activiteiten

Dinsdag 19 maart is er weer een “Vrouwen in het Veld” avond op Den Schans. Voor alle vrouwen vanaf 20 jaar die er naar verlangen om zich geborgen en gesteund te voelen door andere vrouwen. 

Op 21 maart is er een Massage Ontmoetingsavond in Eindhoven en 10 april in Opoeteren (De Schans). Voor iedereen die de behoefte voelt om anderen te ontmoeten en samen massages uit te wisselen.  

Wijzigingen in de agenda

Er zijn dit jaar 2 extra intro weekenden van De 4 seizoenen en rituelen als pad naar verbinding gepland. De eerste start op 12 april en de tweede in het najaar op 15 november.

Ook is er een extra 3 daagse van de De Ont-dekking gepland van 21 t/m 23 juni.

De Tantra voor Koppels die start op 22 november is omgezet in een: Tantra voor Koppels – verdieping!  Deze training is bedoeld voor mensen die als koppel ervaring hebben met Tantra.

De droom van…

Is in het vervolg te vinden op de FB pagina van ons cursuscentrum 

Facebook

Agenda

Maart 2019
15 mrt   De Ont-dekkingstocht – Traject (NIEUW)
19 mrt   Vrouwen in het veld
21 mrt   Massage Ontmoetingsavond Eindhoven
29 mrt   Het leven vieren vanuit je bekken (Chakra 2) 
30 mrt   Vuurloop

April 2019
5 apr   Tantra voor Koppels
5 apr   Binnenstebuiten - Open je hart: klink, zing en verbind! (NIEUW)
10 apr Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
12 apr De 4 seizoenen en rituelen als pad naar verbinding – Intro
22 apr Opendeurdag
25 apr Vasthouden en Loslaten – Verdieping!
25 apr Massage Ontmoetingsavond Eindhoven
26 apr Op Adem Komen
27 apr Gemengde Zweethut (Wachtlijst)
30 apr Vrouwen in het veld