Schanskrant nr. 11 december 2018

Terugkijken in dankbaarheid

In deze laatste maand van het jaar kijken wij dankbaar terug op 2018. Dankbaar voor alle mensen die ook dit jaar weer een bijdrage hebben geleverd aan De Schans. Die samen met het team en de bewoners gezorgd hebben voor bedding. Dankbaar naar de assistenten van de groepen, het vakantie-avontuur, de open-deur-dagen en de klusdagen.
Met elkaar maken we van De Schans een leerzame ontmoetingsplek. Waar liefde, respect en geborgenheid hoog in het vaandel staan. Waar je welkom bent met alles wat je bent en wat je niet bent.
Ook zijn we dankbaar aan de oprichters van De Schans en allen die zich de afgelopen 24 jaar hebben ingezet om van De Schans de plek te maken die het nu is. In 2019 bestaat het cursuscentrum 25 jaar!

Ook in de Kerstspecials wordt er terug gekeken naar het afgelopen jaar. Zowel naar de pijnlijke gebeurtenissen als naar de menselijke rijkdom en warmte die het jaar ons gebracht heeft. Samen op adem komen om herboren het nieuwe jaar in te gaan.

20 dec (20.00 uur) t/m 23 december Kerst – “Op adem komen”:  om weer ontspannen het nieuwe jaar in te gaan!

22 & 23 december Midwinter-zweethut (wachtlijst): is een gemengde hut op de kortste dag van het jaar!

27 t/m 30 december De Langste Nachten: waarin je jezelf kunt zijn en het contact met anderen kunt aangaan.

5 januari 2019 Nieuwjaars Vuurloop: tijdens deze ceremonie staat de kracht van het vuur centraal om een stap in het nieuwe jaar te zetten!

Greep uit de andere activiteiten in december en januari

14 t/m 16 december De vier seizoen en rituelen als pad naar verbinding – Intro: voor mensen die geboeid zijn door de wijsheid van de natuur en de betekenis van rituelen. Het weekend is een afgerond geheel.

17 t/m 20 januari Vasthouden en Loslaten: Vasthouden is de pool van het aannemen, het bezit de kracht van de liefde. Loslaten is de pool van het vrijgeven van de energie die in het aannemen en vasthouden verscholen gaat.

18 t/m 20 januari Welkom om te bestaan - Benen (chakra 1): je gaat gericht onderzoeken wat jouw recht is om te bestaan. Hoe welkom ben jij geheten in dit leven? Bij welke stappen die je gezet hebt in jouw ontwikkeling ben je ondersteund? 

Info-avonden in Eindhoven

Op dinsdag 15 januari is er een informatie-avond Emotioneel Lichaamswerk en woensdag 16 januari Tantra. Tijdens beide avonden kun je vrijblijvend kennis maken met de trainers en de inhoud van de training.

Start traject-trainingen voorjaar 2019

1 feb     Echtgenoten / Echt-genieten Traject (Wachtlijst)
22 feb   De 4 seizoenen en rituelen als pad naar verbinding – Traject (Nieuw)
15 mrt  De Ont-dekkingstocht – Traject (Nieuw)

Naast deze traject-trainingen zijn er de 5 chackra's verdiepingsweekeinden. Elk verdiepingsweekend heeft een afgerond thema en is los te volgen. Door de hele reeks te ervaren verdiep je de kennis van je gehele lichaam en geest. Een nieuwe chakra reeks start op 18 januari en eindigt in november 2019.

Maandelijks terugkerende activiteiten

Dinsdag 18 december is er weer een “Vrouwen in het Veld” avond op De Schans.

Op 13 december is er een Massage Ontmoetingsavond in Eindhoven en 19 december in Opoeteren (De Schans). Voor iedereen die de behoefte voelt om anderen te ontmoeten en samen massages uit te wisselen. Ook als je nog geen massage-ervaring hebt, ben je van harte welkom!

Vakantie-avontuur 2019

Deze zomer kan je (weer) vakantie komen vieren bij ons op De Schans. Dit zal zijn van 21 juli t/m 4 augs. Het programma is bijna rond. Er worden in ieder geval een aantal nieuwe workshops worden aangeboden. In de volgende nieuwsbrief meer hierover.

“Vogelpotjes voor Nepal”

Met de verkoop van vogelpotjes is de actie voor het Pennywhistle Project Foundation in Nepal nog in volle gang! De potjes zijn te koop op De Schans. De prijs bedraagt 10,00 euro. De volledige opbrengst gaat naar het project.

Het team van De Schans wenst je mooie feestdagen met alles wat er is en wat er niet is!

Agenda

december 2018

6 dec     START De Tocht naar Huis (wachtlijst) 
6 dec     Tantra voor Vrouwen
13 dec  Massage Ontmoetingsavond Eindhoven
14 dec  De vier seizoenen en rituelen als pad naar verbinding – Intro
18 dec   Vrouwen in het veld
19 dec  Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
20 dec  Kerst - Op Adem komen
22 dec  Gemengde Zweethut (Wachtlijst)
27 dec  De Langste Nachten

januari 2019

5 jan      Nieuwjaars Vuurloop
11 jan   Tussen liefde en leegte - training voor singles met een relatiewens
13 jan   Echtgenoten / Echt-genieten (van zondag t/m dinsdag)
15 jan   Info-avond Emotioneel Lichaamswerk Eindhoven
16 jan   Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
16 jan   Info-avond Tantra Eindhoven
17 jan   Vasthouden en Loslaten
18 jan   Welkom om te beSTAAN - Benen (chakra 1)
19 jan   Gemengde Zweethut
22 jan   Vrouwen in het veld
31 jan   Massage Ontmoetingsavond Eindhoven