Nieuw activiteiten van De Schans - Schanskrant september 2020

Nieuwe activiteiten van De Schans

Half augustus zijn we begonnen met een aantal besloten groepen. Na een stilte van vijf maanden was het fijn om weer mensen te ontvangen op ons cursuscentrum. Het was aftasten en onderzoeken hoe we in deze onwerkelijke situatie met elkaar om willen gaan. Een ieder komt daar zijn eigen proces in tegen. Als we open minded en met respect elkaar ontmoeten kunnen er mooie verbindingen ontstaan.

In september gaan we verder en er zijn een aantal nieuwe trainingen in ons aanbod. Mannenwerk - Zicht in jouw innerlijke familie is net afgerond en de deelnemers waren zeer enthousiast. Ben je nieuwsgierig? Je kunt je inschrijven voor het volgende weekend welke start op 23 oktober.
Ook Oosterse wijsheid & Westers inzicht – Qigong en meer! was er dit weekend. De deelnemers gingen energiek en met nieuwe inzichten naar huis.
Deze week start op 10 september Meditaties met Meike - online en een opstellingen middag in Groene Kan op 11 september.

Daar in België en Nederland de maatregelen regelmatig aangepast worden, zal er door ons telkens gekeken worden wat mogelijk is. Er is nog nooit een periode zo veranderlijk geweest als de tijd waarin we nu leven. Wij adviseren onze website regelmatig te bezoeken voor de meest actuele informatie over de trainingen.

Trainingen uitgelicht van september en oktober 

25 t/m 27 sept Emotioneel Lichaamswerk (weekend): Door ELW® kom je steviger met beide voeten op de grond te staan. Je leert meer op je gevoel vertrouwen en je komt meer in contact met wie je bent, wat je verlangens zijn en hoe jij je leven vorm wilt geven.
1 t/m 4 okt Magie van de Moederschoot: In deze training willen we je inzicht geven in jouw ontwikkeling tot vrouw. Waar ga je echt jouw eigen weg in je relaties, in je werk, seksualiteit, naar je kinderen toe etc. en waar volg je (soms onbewust) het spoor van je moeder?
23 t/m 25 okt Mannenwerk –Zicht op jouw Innerlijke familie: Vraagstukken waar je als man mee kan worstelen, zoals omgaan met je gevoelens, tonen van je (daad)kracht, conflicten met je vader, omgang met je partner zijn soms een hele opgave.  Deze training is een krachtig middel om met een nieuw perspectief in beweging te komen.
9 t/m 11 okt  Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Verdieping: Als je ervaring hebt opgedaan met ELW, kan de behoefte ontstaan om bepaalde thema’s meer uit te diepen en je lichaam verder te onderzoeken. In het verdiepingsweekend kun je steeds dieper afdalen in je lichaam en zal je rijker worden aan informatie zodat het, vaak onrustige, brein mag gaan rusten.
29 t/m 1 nov  Vasthouden en Loslaten: Vasthouden is de pool van het aannemen, het intens voelen, de koestering, het exploreren. Het bezit de kracht van de liefde. Loslaten is de pool van het vrijgeven van de energie die in het aannemen en vasthouden verscholen gaat.

Nieuw - Vervolg online meditaties

Als vervolg op de online sessies "De Schans verbindt"  start Meike vanaf 10 september met Meditaties met Meike. Dit vindt plaats iedere 2de donderdag van de maand om 20.30 uur. Deze (actieve) meditaties helpen je om je lichaam en geest te ontspannen, naar binnen te keren en contact met jezelf te maken. Op 10 september begeleidt zij je in de Kundalini. Je kunt per sessie een 'ticket' kopen à €7,50, waarna je een Zoom link krijgt voor de betreffende datum 

Nieuw - workshop familie opstellingen (ochtend of middag)

Vanaf september wordt er circa 1x per maand een opstelling ochtend op De Schans (Opoeteren) of middag in Groene Kan (nabij Utrecht) gegeven. Een opstelling geeft inzicht in het  familiesysteem waarin je bent geboren. Het laat je zien wat de invloed is op hoe jij de dingen doet in het hier en nu. Je kunt een opstelling doen rondom een thema waar jij meer helderheid over wilt hebben of waar je in vast loopt. Je kunt je hiervoor inschrijven als vraagsteller of representant. Als representant kan je gevraagd worden om in de opstelling van een vragensteller te gaan staan en/of om als bedding in de groep aanwezig te zijn.

Maandelijks terugkerende activiteiten

In september wordt er ook weer gestart met de maandelijkse activiteiten. Op 22 september Vrouwen in het veld. In verband met de corona-perikelen vinden de Massage-Ontmoetingsavonden tot nader order geen doorgang. We houden je op de hoogte.

Verbouwing van de Hoeve

“Het badje” is een begrip op de Schans. Het stond er al zolang eenieder zich kan herinneren. Velen hebben goede herinneringen aan de gezellige avonden, het relaxen na een intensieve dag of heerlijk opwarmen, ontladen, uithuilen of plezier maken. Het heeft echter plaats moeten maken voor de verbouwing. Na meer dan 20 jaar trouwe dienst hebben we er vorige week weemoedig gevoel afscheid van genomen.

Agenda

september 2020
10 sept   Meditaties met Meike - Online
11 sep    NIEUW Opstellingen middag – Representant
11 sep    NIEUW Opstellingen middag – Vragensteller
22 sep    Vrouwen in het veld
25 sep    De Ont-dekking – driedaagse (wachtlijst)
25 sep    Emotioneel Lichaamswerk - weekend
 

oktober 2020
1 okt      Magie van de Moederschoot  
2 okt      Echtgenoten / Echt-genieten – weekend (wachtlijst)
9 okt      NIEUW Opstellingen ochtend – Representant
9 okt      NIEUW Opstellingen ochtend – Vragensteller
9 okt      Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Verdieping
16 okt    Tantra voor Koppels (wachtlijst)
23 okt    Mannenwerk - Zicht op jouw Innerlijke familie
27 okt    Vrouwen in het veld
29 okt    Vasthouden en Loslaten
31 okt    Vrouwen-zweethut (wachtlijst)

Kijk regelmatig in de agenda op de website. Er zijn steeds aanpassingen i.v.m. verschuivingen van trainingen en trainingen die niet doorgaan.

We hopen je binnenkort te ontmoeten op De Schans en wensen iedereen een goede gezondheid en veel liefde, en hopen gezond en veilig, weer terug te zien.