Nieuwsbrief nr. 12 december 2019

Het jaar loopt ten einde

December is voor veel mensen een feestelijke maand met plezier, gezelligheid en verbondenheid met familie en vrienden. Voor anderen is december vooral een maand waarin het gemis en de eenzaamheid extra voelbaar is. Het is een maand waarin we terugblikken op het jaar dat achter ons ligt. De balans opmaken van wat het jaar ons heeft gebracht of juist niet. Ook om stil te staan bij wat we hebben achtergelaten in het afgelopen jaar. Soms met vreugde en soms met rouw.

Als je er naar verlangt om in deze laatste dagen van het jaar verbinding, verdieping, vriendschap, gezelligheid en warmte te ervaren in een groep, ben je welkom tijdens ons midwinteraanbod.

Wij kijken vooral met veel voldoening en dankbaarheid terug op 2019 met als hoogtepunt het ritueel rondom het 25-jarig bestaan van ons cursuscentrum De Schans tijdens het vakantieavontuur.

20 t/m 23 december - Kerst-Ademen: bij uitstek het moment om van een druk jaar op adem te komen en contact te maken met je levensenergie. Je wordt in een warme en geborgen sfeer meegenomen naar de plaatsen in je lichaam waar jij spanning voelt. Maak herboren een stap naar het nieuwe jaar!

27 t/m 30 december - "De Langste Nachten":  We staan stil bij het afgelopen jaar, waarna je met dankbaarheid op deze periode kunt terugkijken. We kijken zowel naar de pijnlijke gebeurtenissen als naar de menselijke rijkdom en warmte die het jaar ons gebracht heeft.

En voor de mannen die dit jaar een sprong willen wagen en nieuwsgierigheid voelen naar het thema Persoonlijk Leiderschap is er de mannentraject training De Tocht naar Huis. Deze start  donderdag 12 december om 10.00 uur.  Er is nog plaats!

Tijdens de ‘Tocht naar huis’ loop jij een stukje van je eigen heldentocht. Aan de hand van rituelen markeren we de stappen die je zet in de ontwikkeling van je eigen leiderschap. Vervolgens werken we het thema `thuiskomen' op verschillende manieren uit.

Voor koppels die hun relatie willen verdiepen is er in de traject training Echtgenoten/ echt-genieten nog plaats voor 2 koppels. Deze training start op 7 februari 2020!

Greep uit de trainingen van december en januari

13 dec    Tantra voor Vrouwen: Je gaat in een bedding van vrouwenenergie onderzoeken hoe jij met je eigen intimiteit en seksualiteit omgaat. Je levensenergie gaat meer stromen en raakt verbonden met je hart.
10 jan   Tussen liefde en leegte - training voor singles met een relatiewens: Mogelijk ben je op zoek naar een partnerrelatie en merk je dat je steeds tegen dezelfde patronen aanloopt. Misschien vind je het lastig om jezelf met een ander te verbinden, kies je steeds opnieuw voor onbereikbare of onbeschikbare partners of blijf je eindeloos zoeken naar de ideale partner.
16 jan   Vasthouden en Loslaten: Vasthouden is de pool van het aannemen. Het bezit de kracht van de liefde. Loslaten is de pool van het vrijgeven van de energie die in het aannemen en vasthouden verscholen gaat. Je kan pas los-laten wat je vast-gehouden hebt. Je kan pas vrij-geven wat je aan-genomen hebt.
31 jan   Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Verdieping!: Voor mensen die ervaring hebben met ELW. In een veilige omgeving wordt veel aandacht geschonken aan bedding en word je gesteund om oude gewoontes stap voor stap los te laten. 

Nieuw!

22 februari is er een nieuwe 2daagse training: Mannenwerk - Boosheid en Verbinding: Hoe verleidelijk en terecht een woede-uitbarsting naar iemand ook lijkt, het gaat in eerste instantie om wat er in jou aangeraakt wordt, wat jouw behoefte is en waar jouw pijn over gaat.

Maandelijks terugkerende activiteiten op de Schans

Op 4 december en 15 januari zijn er weer Massage Ontmoetingsavonden gepland. Voor iedereen die de behoefte voelt om anderen te ontmoeten en samen massages uit te wisselen. En 10 december en 21 januari de maandelijkse avond voor vrouwen: "Vrouwen in het Veld".

Vakantieavontuur van 19 juli t/m 2 augustus

Het programma is bijna rond en zal deze maand op onze website te zien zijn.  

Agenda

December
4 dec     Massage Ontmoetingsavond 
10 dec    Vrouwen in het veld
12 dec    De Tocht naar Huis - traject training voor mannen
13 dec    Tantra voor Vrouwen
20 dec    Op Adem Komen (Kerstademen)
27 dec    De Langste Nachten

Januari 2020
3 jan     Echtgenoten / Echt-genieten
10 jan   Tussen liefde en leegte - training voor singles met een relatiewens
15 jan   Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
16 jan   Vasthouden en Loslaten
21 jan   Vrouwen in het veld
31 jan   Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Verdieping!

We wensen je fijne feestdagen en een liefdevol 2020!