In mei leggen alle vogels een ei – Schanskrant mei 2023

Onderwerpen in deze Schanskrant zijn:

Bekijk de online versie van deze Schanskrant.

Nieuwsbrief-202307_Banner_CursuscentrumdeSchans

In mei leggen wij ook een ei

De natuur om ons heen wordt iedere dag groener. Twee weken geleden zag je alleen hier en daar wat groene blaadjes aan de takken verschijnen, als eerste bij de treurwilg aan de vijver. Nu zijn alle bomen die de Schans omringen bedekt met fris groen blad en ademen ze nieuwe levensenergie uit. Ook in het nestkastje van een Schansvriend is nieuw leven te bewonderen. De eieren zijn uitgebroed en zes kleine vogelbekjes steken hun kopjes omhoog uit het nest.

Net als die koolmeesjes hebben wij ook een nestje uitgebroed. Waar we in eerste instantie op zoek waren naar één nieuwe bestuurder, heeft voortschrijdend inzicht geleid tot de benoeming van een vierkoppig bestuur dat een tweekoppig managementteam zal ondersteunen. Ook een nestje van zes dat hun vleugels uitslaan en daarmee de spanwijdte en de draagkracht van Cursuscentrum de Schans vergroten, waarmee we dát kunnen doen wat ons zo na aan het hart ligt: Zoveel mogelijk mensen Samen laten thuiskomen bij Zichzelf!

We kijken terug op een geweldige Opendeurdag in april. Het weer werkte mee, de workshops werden drukker bezocht dan ooit en het was heerlijk om zoveel oude bekenden te ontmoeten en met veel nieuwe mensen te kunnen laten kennismaken met wat de Schans te bieden heeft. Iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage geleverd heeft aan deze dag: Dank je wel!

Terwijl wij achter de schermen bezig zijn met de voorbereidingen voor Zomers Zijn, lopen hier elk weekend weer mooie cursussen. Kijk vooral in de agenda hieronder of er iets bij is dat jou aanspreekt. Onze trainers ontvangen je met open armen.

Nestje-6-koolmeesjes_NWSB-202305_CursuscentrumdeSchans

Nieuwe draagkracht

Sinds kort heeft de Schans dus vier bestuurders: Eddy Frans (voorzitter), Elly van Tol (secretaris), Corné de Loos (penningmeester) en Kerstin Achtenberg (algemeen bestuurslid).
Zij ondersteunen op de achtergrond het managementteam dat onlangs is benoemd. Analine Gorissen als facilitair manager en Mirna van Dalfsen als commercieel manager. Corné zal tijdens de huidige overgangsperiode de dagelijkse gang van zaken ondersteunen.

Wij zijn ze allen dankbaar dat zij hun passie en energie in Cursuscentrum de Schans willen steken.

Nieuwsbrief-collage_202305_Bloei_CursuscentrumdeSchans

Greep uit ons aanbod van mei en juni

Verbindende communicatie – 26‑29 mei
Hoe wij communiceren bepaalt in grote mate de kwaliteit van de relatie die wij met anderen én met onszelf hebben.
Deze cursus is gebaseerd op de Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. Hij heeft het die naam gegeven omdat hij ervaarde dat oordelen geweld creëert tussen mensen. In plaats van te blijven steken bij de oordelen en vandaar uit te communiceren, gebruiken wij die oordelen om de gevoelens en behoeften, die eronder liggen, te ontdekken. Op deze manier leveren wij een bijdrage aan het welzijn van onszelf en dat van anderen. Lees meer

Emotioneel Lichaamswerk® ELW – Vervolg – 2‑4 juni
Tijdens deze cursus krijg je ruimte om nog meer los te komen van ingesleten patronen. Je maakt contact met je grenzen en geeft hier uiting aan. Schijnveiligheid leer je ontmaskeren zodat jouw natuurlijke levensenergie meer zichtbaar én voelbaar wordt. Vanuit een veilige bedding neem je zelf je verantwoordelijkheid voor je kostbare en waardevolle leven.
Deze cursus is voor mensen die eerder deelnamen aan een ELW basisweekend of op andere plekken ervaring hebben opgedaan. Lees meer

Tantra Massage voor Koppels – 9‑11 juni
Deze workshop biedt jullie, als liefdes- en gelegenheidskoppel, drie dagen vol met aanraken en aangeraakt worden, in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan. Je gaat het contact en de verbinding met elkaar aan via de aanraking, in zachtheid, rust en stilte.
Je maakt kennis met 'de Cirkel van overeenkomst' (The Wheel of Consent) van Dr. Betty Martin. Je gaat geven en je gaat ontvangen. Je gaat ontdekken en leren vragen wat je fijn vindt, voor jouw eigen plezier. Je gaat voelen of je wilt geven aan de ander, voor zijn/haar plezier. Als hier helderheid over is, zal je plezier, ruimte en verbinding ervaren. Je bent welkom om te komen spelen en jezelf en elkaar opnieuw te ontdekken. Lees meer

Mannenwerk – Boosheid en Verbinding – 9‑11 juni
Boosheid is een emotie, die in onze maatschappij vaak als bedreigend wordt ervaren. Als je die emotie kunt hanteren als een signaal dat er iets belangrijks in je geraakt wordt, opent dit de mogelijkheid voor zelfonderzoek naar dát wat belangrijk is voor jou. Met de kracht die de emotie boos in je mobiliseert, kun je dit helder en standvastig duidelijk maken. Een citaat van de Boeddha luidt: Vasthouden aan woede is als het drinken van gif en hopen dat de ander sterft. Lees meer

Nieuwsbrief-collage_202305_Aanbod_CursuscentrumdeSchans

Te gast bij de Schans

Naast de Schans trainingen worden hier ook cursussen of retreats gegeven door trainers die bij ons te gast zijn. Zin in iets anders op onze prachtige locatie?

HAKA retreat - Hilde Goris en Klaas Timmer
Op veler verzoek is er van 11 t/m 15 juli een retreat voor mannen en vrouwen, of koppels, waarbij Klaas (Kalassi) vanuit zijn Polynesische roots met de HAKA werkt. De haka, de voorouders, en de oer-vrouwelijkheid en oer-mannelijkheid, zijn de rode draad door deze retreat. Mannen en vrouwen werken apart in een mannengroep en vrouwengroep, maar komen samen aan het eind van de week vanuit een diepe verbondenheid met hun eigen mannelijke/vrouwelijke kern. Deze ontmoeting is een krachtige en ontroerende ceremonie, waar je diep geraakt en getransformeerd uitkomt. Klik hier voor info en aanmelden.

Nieuwsbrief-collage_202305_TeGast-HAKA_CursuscentrumdeSchans

Blog – Waarom we mediteren

Een blog van Olivier Winants over mediteren als hartsgeleide revolutionaire daad en proces van tot leven komen. Over het huwelijk tussen bewustzijn en liefde. Ben je geboeid door het thema? Hier lees je Oliviers blog.


Agenda

Mei 2023
vr 19 mei Opstellingen-middag (in Boekel, NL) [Wachtlijst v Vragensteller]
za 20 mei Vrouwen Zweethut-weekend
vr 26 mei Verbindende Communicatie
vr 26 mei Start Traject Echtgenoten / Echt-genieten [Wachtlijst]
   
Juni 2023
vr 02 juni Emotioneel Lichaamswerk®  ELW - Vervolg
za 03 juni Opstellingen-middag (in Boekel, NL)
vr 09 juni Tantra Massage – voor Koppels
vr 09 juni Mannenwerk – Boosheid en Verbinding
za 17 juni Uitgebreid Zweethut-weekend
za 24 juni Mannen-Zweethut weekend
   
Juli 2023
za 01 juli Vuurloop weekend
di 11 juli Te gast op de Schans: HAKA-week
zo 23 juli Zomers Zijn week 1
zo 30 juli Zomers Zijn week 2

Als je graag wil deelnemen aan een cursus, laat de vermelding wachtlijst je dan niet weerhouden. Je kunt je wel aanmelden en mocht er plaats vrijkomen, dan nemen we meteen contact met je op en kun je ons laten weten of je nog kan en wil deelnemen. De annulerings­voorwaarden zijn dan nog niet van toepassing.


Zomers Zijn 2023

Kom vakantie vieren op de Schans tijdens Zomers Zijn. Alleen, met vrienden of met je gezin. Je kunt komen kamperen met je tent, caravan, camper of een slaapplek huren. In deze weken kun je tot rust komen, genieten van de mooie natuur, oude bekenden ontmoeten en nieuwe mensen leren kennen. In deze vakantie gaat het over verbinding, over jezelf mogen zijn en dat er van jong tot oud een plek is.

Volwassenen en Kinderen – 23‑30 juli  &  30 juli - 6 augustus
Jongeren – 23‑30 juli
Jongvolwassenen – 30 juli - 6 augustus

ZZ_Collage_ZomersZijn_SD_NWSB_540x125.jpg

 

We hopen je binnenkort te ontmoeten bij één van onze cursussen!

Cursuscentrum de Schans – Samen thuiskomen bij Jezelf


Bekijk de online versie van deze Schanskrant.
Vorige uitgaven van de Schanskrant.

Leuk en behulpzaam als je het cursuscentrum liket en/of volgt op Facebook en op Instagram

Facebook_Like-us_CursuscentrumdeSchans          Instagram_Follow-us_CursuscentrumdeSchans