Schanskrant nr. 6 juni 2019

Met de langste dag van het jaar begint de zomer

21 juni is het de langste dag van het jaar. Hoe mooi zou het zijn om net die dag in de mooie natuur van ons cursuscentrum te zijn. Je kunt dat weekend hier zijn voor een Ontdekking-3daagse of een gemengd zweethut ritueel (voor vrouwen & mannen).

Dit is de laatste zweethut die Geert bij ons zal geven. Hij gaat stoppen met zijn activiteiten op De Schans. Wij zijn Geert dankbaar voor al die jaren dat hij hier mensen en groepen met veel passie & warmte heeft begeleid. 
Middels de nieuwsbrief zullen we jullie op de hoogte houden hoe de rituelen en ceremonies hun plaats zullen behouden binnen ons aanbod.

Ook is deze dag de start van de zomer en is voor velen van ons de vakantie in zicht. Heb je nog geen vakantieplannen of heb je nog vrije dagen over? Dan zijn onze zomerweken misschien wel net waar jij behoefte aan hebt. Van 21 juli t/m 4 augustus (je kunt je voor 1 of 2 weken inschrijven) kan jij je laten onderdompelen in de geborgen sfeer van de Schans. Naast het volgen van een vaste workshop van 10.00 - 14.00 uur, is er tijd om anderen te ontmoeten, te fietsen, wandelen, met jezelf te zijn of een vrijblijvende middagworkshop te volgen. Voor alle leeftijden zijn er activiteiten. Nieuw is de workshop voor Jong Volwassenen van 19 t/m 23 jaar.

Greep uit de trainingen van juni & juli

13 t/m 16 juni Echtgenoten / Echt-genieten Verdieping vierdaagse: Deze training is bedoeld voor liefdesrelaties. Wie ben jij en wie ben jij in je relatie? In hoeverre pas je je aan? De verdiepingsvierdaagse is een training waarin je elkaar kunt ontmoeten met alles wat er is zoals angst, verlangen, plezier, ontroering, liefde en haat. Er is tijd voor jezelf en elkaar. Het resultaat is dat jij en je partner zich (weer) openstellen voor elkaar, liefde voelen stromen en verbondenheid voelen.
De training is zowel voor mensen met en zonder ervaring met Echtgenoten/ Echt-genieten.

 21 t/m 23  juni De Ont-dekking - 3 daagse: Herken je dat je heel goed kan zorgen voor anderen en het moeilijk vind om zelf steun te vragen/te ontvangen; je snel schuldig voelt; niemand wilt teleurstellen; je mensen op een afstand houdt die je in je hart zou willen sluiten? In deze training ga je met o.a. systeem opstellingen ontdekken wat de invloed is van jouw geschiedenis op de patronen die je in het dagelijks leven (werk, relaties, gezin) tegenkomt. Dit weekend is een afgerond geheel en kan tevens een introductie zijn voor het traject De Ont-dekkingstocht.

22/23  juni Gemengde Zweethut: is een Indiaans reinigingsritueel waarin er een zuivering plaatsvindt op lichamelijk, emotioneel, rationeel en spiritueel niveau. Deze hut is zowel voor vrouwen als voor mannen, waarbij zowel de vrouwelijke als de mannelijke energie voelbaar is. De warmte nodigt uit om te voelen hoe beiden elkaar kunnen ontmoeten en geïntegreerd kunnen worden in onze levens.

28 t/m 30 juni Masseren vanuit je Hart - 3-daagse: om op een liefdevolle en zorgzame manier te kunnen masseren, wordt er veel aandacht besteed aan het contact maken met de ander vanuit je hart. In dit weekend maak je kennis met de kunst van het aanraken en aangeraakt worden. Het kan ook gebruikt worden als introductie voor de opleiding Masseren vanuit je hart.

11 t/m 14 juli Vasthouden en Loslaten: Vrijer worden in het openen en sluiten. Vasthouden is de pool van het aannemen. Het bezit de kracht van de liefde. Loslaten is de pool van het vrijgeven van de energie die in het aannemen en vasthouden verscholen gaat. Het brengt balans in je intensiteit en bewustwording van wie je écht bent!

Salon voor Sensuele Vrouwen 

Op uitnodiging van Kerstin is Jolijn eenmalig te gast op zaterdagavond 6 juli om een ‘Sensuele Salon voor vrouwen’ te geven op Cursuscentrum de Schans .
Jolijn heeft gevoeld dat sensualiteit haar leven voedt. Haar sensuele vrouw tot leven laten komen heeft ervoor gezorgd dat ze zich durft over te geven aan het leven. Tijdens deze salonavond brengt ze vrouwelijkheid en sensualiteit samen in een sfeer van zachtheid en vooral veel plezier. 

Maandelijks terugkerende activiteiten

Dinsdag 18 juni is er weer een “Vrouwen in het Veld” avond op De Schans. De laatste voor de zomervakantie. Voor alle vrouwen vanaf 20 jaar die er naar verlangen om zich geborgen en gesteund te voelen door andere vrouwen. Op 7 augustus is de volgende Massage Ontmoetingsavond. Vanaf augustus wordt deze alleen nog op De Schans gegeven en niet meer in Eindhoven.

Persoonlijke begeleiding

Naast het volgen van groepen is het mogelijk om persoonlijke begeleiding te krijgen. Dit kan in de vorm van individuele- en/of relatiesessies. Er wordt gewerkt met de thema’s die jij inbrengt. Heb je al veel gepraat en werkt dat niet voor jou? Dan kan een lichaamsgerichte begeleiding zinvol zijn. Je kunt contact opnemen met het secretariaat voor informatie en/of om een afspraak te maken.

Agenda 

Juni 2019

13 juni   Echtgenoten / Echt-genieten Verdieping vierdaagse
18 juni   Vrouwen in het veld
21 juni   De Ont-dekking - 3 daagse
22 juni   Gemengde Zweethut
28 juni   Masseren vanuit je Hart - 3-daags

Juli 2019

6 juli      Sensuele Salon voor vrouwen
11 juli    Vasthouden en Loslaten
21 juli    Start Vakantieavontuur:
21 juli    Tantra van Anoek - week 1 
21 juli    Vrouwen! - week 1  (Wachtlijst)
21 juli    Mannen! - week 1 
21 juli    Jongeren Zomerweek (16-18 jr.) - week 1 
28 juli    Kwetsbaarheid als Kracht - week 2 
28 juli    Tantra van Norbert en Yvonne - week 2 
28 juli    Aanraken in Verbinding (Massage) - week 2 
28 juli    Inspiratieweek voor Jongvolwassenen (19-23 jr.) - week 2 
 

Augustus 2019

7 aug    Massage Ontmoetingsavond Opoeteren