Schanskrant nr. 4 april 2019

Het frisse groen om ons heen en ……………………

de knoppen die open springen. Het voorjaar is aangebroken en traditie getrouw staan op 2de paasdag onze deuren open om mensen te ontvangen die nieuwsgierig zijn naar ons centrum, de trainers en de inhoud van onze trainingen. En alle mensen die ons een warm hart toedragen en het fijn vinden om een dag op De Schans te zijn om de sfeer te proeven en andere mensen te ontmoeten.
Daarnaast zijn we volop bezig met de voorbereidingen voor het Vakantie-Avontuur van 21 juli t/m 4 augustus.
Ook trainingen die bij het voorjaar passen zoals de Vasten-verwenweek, Binnenstebuiten en Op adem komen staan weer gepland. En natuur-lijk andere mooie trainingen met elk een eigen thema dat zou kunnen aansluiten bij waar jij behoefte aan hebt.

Opendeurdag 22 april (2de Paasdag)

Als je De Schans nog niet kent en wilt weten wie wij zijn en wat we doen is de opendeurdag een mogelijkheid om met ons kennis te komen maken. De hele dag zijn er workshops van een uur van de trainingen die door ons verzorgd worden. Daarnaast kan je een korte massage ontvangen in de Yurt en een kijkje nemen bij de zweethutten. Hier zal de hele dag een vuur zal branden en uitleg worden gegeven. Een zeer gevarieerd programma. Natuurlijk zijn alle mensen die al kennis met ons hebben gemaakt ook van harte welkom!

Toegang is gratis en je hoeft je niet van te voren aan te melden.

Greep uit de activiteiten april en mei

5 t/m 7 april Tantra voor Koppels: Wegens afmeldingen zijn er weer plaatsen vrij gekomen!
Beleef samen tantra in een veilige omgeving! Contact en intimiteit zijn belangrijke bewegingen om van elkaar te kunnen genieten. Door de hart- en seksuele energie weer met elkaar te verbinden kan er een energiek en liefdevol contact met jezelf en je partner worden ervaren. Deze 3-daagse is een sprankelend feestje om je relatie te verdiepen.

5 t/m 7 april Binnenstebuiten - Open je hart: klink, zing en verbind! (NIEUW): Mag jij er zijn met jouw eigen geluid? Mag jouw stem er zijn? Uit jij jezelf voluit? Tijdens de training werken we vooral met stemwerk en zangwerkvormen, zoals: mantra's, spirituele canons en stemimprovisaties, waar diepgang en speelsheid samen klinken.

26 t/m 28 april Op Adem Komen: Met onze ademhaling houden we (vaak onbewust) de controle over onze gevoelens. Hierdoor kunnen o.a. spanningen, lichamelijke klachten ontstaan en/of je niet lekker in je vel voelen. Met ademhalingsoefeningen ga je ervaren waar je vast zit, gaat de energie stromen en kan je naar “buiten” komen. Je (her)vind je levensadem!

5 t/m 10 mei Verwen – vastenweek “Ik hou van mij”: Een midweek tot jezelf komen in een prachtige natuurlijke omgeving. Laat je verwennen met heerlijke massages, kom genieten van wandelen, yoga, mild vasten met verse biologische soep, ontspannen, en verwarm je aan het vuur van onze zweethut. Kom vertragen van de drukke buitenwereld, en luisteren naar je eigen binnenwereld. Laat je overtollige ballast los en maak ruimte voor nieuwe balans.

16 t/m 19 mei Magie van de moederschoot: In deze training willen we je inzicht geven in jouw ontwikkeling tot vrouw. Waar ga je echt jouw eigen weg in je relaties, in je werk, seksualiteit, naar je kinderen toe etc. en waar volg je (soms onbewust) het spoor van je moeder? We willen je op weg helpen en steunen om echt jouw vrije keuzes te maken in hoe jij als vrouw je eigen leven leidt.

Maandelijks terugkerende activiteiten

Dinsdag 30 april is er weer een “Vrouwen in het Veld” avond op De Schans. Voor alle vrouwen vanaf 20 jaar die er naar verlangen om zich geborgen en gesteund te voelen door andere vrouwen.

Op 10 april is er een Massage Ontmoetingsavond in Opoeteren en 25 april in Eindhoven. Voor iedereen die de behoefte voelt om anderen te ontmoeten en samen massages uit te wisselen. 

Agenda

April 2019
5 apr   Tantra voor Koppels
5 apr   Binnenstebuiten - Open je hart: klink, zing en verbind! (NIEUW)
10 apr Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
22 apr OPENDEURDAG
25 apr Vasthouden en Loslaten – Verdieping! (voor wie het basis weekendheeft gevolgd)
25 apr Massage Ontmoetingsavond Eindhoven
26 apr Op Adem Komen
27 apr Gemengde Zweethut (Wachtlijst)
30 apr Vrouwen in het veld

mei 2019
3 mei    Aanraken in Verbinding - Massage voor Koppels (Wachtlijst)
5 mei    Verwen-vastenweek "ik hou van mij"
8 mei    Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
16 mei  De Magie van de Moederschoot
23 mei  Mannenwerk - De Initiatie
23 mei  Massage Ontmoetingsavond Eindhoven
24 mei  Emotioneel Lichaamswerk (weekend)
28 mei  Vrouwen in het veld
31 mei  Thuiskomen in jezelf