Verwen-vastenweek "Ik hou van mij"

5-daagse vasten midweek

Vasten is meer dan anders eten

Naast aandacht voor het fysieke, richten we ons ook op het innerlijke. Wat leeft daar? Wat voedt mij? Wat stop ik weg? Welke behoeften leven er in mij? Hoe ziet zorg dragen voor mezelf er uit? Wat gun ik mijzelf? Hoe hou ik van mij?

In deze week staan ontspanning, rust, zorg en aandacht voor jezelf centraal. Dat doen we door dagelijks een ochtendwandeling in het bos, yoga-oefeningen, 2 keer per dag biologische soep of fruit te eten, middagrust te nemen met een leverpakking (met een kruik). Gedurende deze week ontvang je tweemaal een massage.

Daarnaast maken we gebruik van verschillende rituelen om stil te staan bij jezelf, zowel individueel als in groepsverband. De week sluiten we af met een zweethut, een reinigingsritueel afkomstig van de Indianen.

Rusten aan de waterkant bij Kasteel de Schans

Ik hou van mij

Wanneer je meer in verbinding komt met jezelf, ga je jouw natuurlijke ritme ervaren. En kan het vertrouwen in de natuurlijke stroom van het leven groeien. Alles wat je nodig hebt is er al, je hoeft het alleen nog maar toe te laten.

Voorbereiding

Houd rekening met een afbouw periode van 1 week. 2 weken van tevoren kun je beginnen met het gebruik van koffie, alcohol, vlees en suiker te minderen. Meer info volgt na aanmelden.


Enkele reacties van deelnemers:

Mijn relatie met voeding is al mijn hele leven een dingetje, waarin "ik hou van mij" niet voorkomt. Tijdens de vastenweek heb ik daar naar gekeken, en kreeg fijne inzichten. Af en toe vond ik het nogal confronterend, maar ik voelde me gekoesterd en verwend. Na de week kwam ik heel krachtig en geïnspireerd thuis! Ik ben nu, een half jaar later, nog steeds gezond aan het eten.

-----
Het was ’n hele kunst om te voelen wat ik nodig had, zowel op fysiek als op geestelijk gebied. Het was geen enkel probleem dat ik meer voeding nodig had. De warme, liefdevolle en veilige omgeving waarin Veerle, Marjolijn en hun zeer bekwame assistenten er voor mij waren, hebben mij ’n stuk dichter bij mijzelf gebracht. Veel oude ballast heeft zich door de week heen mogen transformeren in liefde, zelfvertrouwen en balans. Ik hou van mij met alles erop en eraan! 

-----

De vastenweek was voor mij een hele fijne combinatie van binnen en buiten, lichaam en geest, beweging en rust. Ik heb genoten van de warmte en de veiligheid binnen de groep met daarbij volop ruimte voor wat er bij mij leeft en wat ik nodig heb. Ik heb geleerd wat structuur voor mij kan betekenen en hoe mooi het is, om echt aandacht te hebben voor wat ik eet en waar ik mezelf mee voed.

-----
Ik heb de vastenweek ervaren als een mooi reinigingsritueel dat niet alleen mijn organen en darmen heeft gereinigd, maar ook mijn geest een boost gegeven heeft. De begeleiding ervoer ik als warm, vanuit het hart, zorgzaam en zacht en verwennerij. Ik voelde me gesteund, we deden het samen. Een gevarieerd programma op een tempo waarin ik vertrouwen voelde en het bewust kon ondergaan, en in contact komen met mijn lijf. Een mooie bewustwording... "ik hou van mij!"


Op dit moment zijn er nog geen cursussen ingepland.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.