Schanskrant nr. 4 April 2018

Een droom.............

Anoek droomde dat we met z’n allen in de kelder van het kasteel een nog onbekende gang naar beneden vonden waar een kaars brandde... iedereen vroeg zich af hoe die kaars daar was gekomen, op welke manier de kaars aan was gegaan en hoe lang dat al zo was. We besloten de kaars zijn gang te laten gaan. Jannie wist ons te vertellen dat uit de overlevering bekend was dat die kaars daar al eeuwen brandde. Geert kwam vervolgens uit die gang naar boven en zei toen: ‘Deze kaars gaat nooit uit, maar zal altijd blijven branden...' . 

En zo voelt het ook! We zitten met de Schans in een transformatieproces en de kaars blijft branden. Met een super mooie opendeurdag achter de rug, gaan we vol vertrouwen verder.
Op 21 april kan je je letterlijk door Geert over het vuur laten begeleiden tijdens de Vuurloopceremonie.

Een greep uit de cursussen van april en mei

11 t/m 13 april Vasthouden en Loslaten: Vasthouden is de pool van het aannemen. Loslaten is de pool van het vrijgeven van de energie.

12 t/m 15 april Tantra - vierdaagse: Een ont-moeting met jezelf! Genieten is weggelegd voor iedereen. Je onderzoekt hoe jij contact maakt en wat daarin jouw eigen verlangens zijn.

20 t/m 22 april Doe wat je voelt en voel wat je doet - Buik (chakra 3): Tijdens het BUIK verdiepingsblok ga je door middel van Emotioneel Lichaamswerk, gericht onderzoeken wat jouw recht is om te HANDELEN.

22 t/m 27 april  Verwen-vastenweek "Ik hou van mij": In deze week staan ontspanning, rust, zorg en aandacht voor jezelf centraal. Naast aandacht voor het fysieke, richten we ons ook op wat er innerlijk leeft.

4 t/m 6 mei Masseren vanuit je hart - driedaagse: Massage is een manier om tegemoet te komen aan de fundamentele menselijke behoefte om aangeraakt te worden. Je zult de massage ervaren door zowel te geven als door te ontvangen.

11 t/m 13 mei De Ont-dekking - Emotioneel Lichaamswerk en Systemisch Werk: Je wordt je bewust van hoe jouw geschiedenis invloed heeft gehad op hoe je nu in het leven staat. Van (vast)gebonden naar verbinding met je familiesysteem.

11 t/m 13 mei Magie van de Moederschoot: In deze training willen we de vrouwen inzicht geven in de relatie die zij met hun moeder hebben. Deze is als een blauwdruk in je relaties met andere mannen en vrouwen.

Vakantie-Avontuur

Van 20 juli t/m 5 augustus kan je op Kasteel de Schans terecht voor een vakantie programma. Een bijzondere combinatie van trainingen en vakantie vieren. Er is een programma voor elke leeftijd!   
Lees verder...........

Nieuw

19 t/m 21 mei Tantra light (20 - 35 jaar): Vind je het fijn om tantra te ontdekken met leeftijdsgenoten, dan is Tantra Light wellicht iets voor jou! Tantra is een bewustwordingsproces en gaat om te beginnen over contact maken met je oorspronkelijke zelf.   

18 t/m 23 juni "Welkom op aarde" week: Op speelse wijze, je diepe verbondenheid met de natuur herontdekken. Om volledig te leven, vanuit je ware natuur. Er is veel aandacht voor het zelf leren bereiden van gezonde voeding, vers, glutenvrij en compleet plantaardig. Lief voor de natuur en lief voor je lijf.

Traject-trainingen

We willen jullie er alvast van op de hoogte brengen dat er in het najaar en begin 2019 weer traject-trainingen starten.
20 september: Seksualiteit als Bron
28 september: Opleiding "Masseren vanuit je Hart"
12 oktober Tantra: (zowel voor singles als voor koppels)
1 november: Autonomie & Verbinding
6 december: Tocht naar Huis (mannen-training)

1 februari 2019: Echtgenoten/echt-genieten (voor koppels) 

Maandelijks terugkerende activiteit

Elke derde dinsdag van de maand komen vrouwen een avond bij elkaar op Kasteel de Schans bij "Vrouwen in het veld". Alle vrouwen vanaf 20 jaar die er naar verlangen om zich geborgen en gesteund te voelen door andere vrouwen zijn van harte welkom. (17/4 & 15/5)

Massage Ontmoetingsavond op Kasteel de Schans (18/4 & 23/5) en in Eindhoven (23/4 en 31/5). Voor iedereen die de behoefte voelt om anderen te ontmoeten en samen massages uit te wisselen. Ook als je nog geen massage-ervaring hebt en er wel graag kennis mee wil maken, ben je van harte welkom.

Blog

Fred Alebregtse heeft een blog geschreven met de titel "Wat mij beweegt om te bloggen". Lees meer.................

Agenda

April 2018
11 apr Vasthouden en Loslaten
12 apr Tantra - vierdaagse
17 apr Vrouwen in het veld
18 apr Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
20 apr Doe wat je voelt en voel wat je doet - Buik (chakra 3)
21 apr Vuurloop
22 apr Verwen-vastenweek "ik hou van mij"
23 apr Massage Ontmoetingsavond Eindhoven
27 apr Tantra voor Koppels (wachtlijst)


Mei 2018
4 mei Masseren vanuit je Hart - driedaagse
11 mei De Ont-dekking - Emotioneel Lichaamswerk en Systemisch Werk
11 mei De Magie van de Moederschoot
15 mei Vrouwen in het veld
18 mei Je Seksualiteit als Bron - intro
19 mei Tantra light (20-35 jaar)
19 mei Gemengde Zweethut
23 mei Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
24 mei Mannenwerk
31 mei Massage Ontmoetingsavond Eindhoven