Schanskrant nr. 3 Maart 2018

Op de valreep..........

Op de valreep, voor de lente begint, is toch nog de winter begonnen. Op de valreep kan je je ook nog inschrijven voor de training Licht op Rouw die maandagochtend 5 maart van start gaat. Deze training gaat over verlies in de breedste zin van het het woord. Verlies van een geliefde, een kind, een vriend/in, het verlies van je gezondheid of van een verwachting over het leven die niet wordt vervuld. Mocht je interesse hebben: er is nog plaats! meld je telefonisch aan: 0032-089629262. Ook voor de andere trainingen in Maart is er nog plaats om deel te nemen (behalve de Tantra voor Koppels).

Door de vorst hebben de varkens "vorstverlet" gehad. ondanks dat hebben de varkens de afgelopen weken flink hun best gedaan en hebben een deel van het grasveld al omgetoverd tot een maanlandschap. Daarmee is het eerste gedeelte van de Permacultuur moestuin klaar om binnen kort ingezaaid te worden in een spiraal vorm. Tijdens de opendeurdag zullen de eerste contouren daarvan al zichtbaar zijn. Voor nu dromen we nog even van dit beeld. 

Vakantie-Avontuur

Van 20 juli t/m 5 augustus kan je op Kasteel de Schans terecht voor een vakantie programma. Een bijzondere combinatie van trainingen en vakantie vieren. Er is een programma voor elke leeftijd! Kinderen, tieners, jongeren en volwassenen, voor iedereen is er een plek! Van 10.00 - 14.00 uur kies je uit het programma een vaste workshop waar je je voor de hele week voor inschrijft. Je kunt kiezen uit:
Week 1: Tantra; Creativiteit & Expressie; Kwetsbaarheid als kracht; Jongerenweek (16 t/m 19 jaar)
Week 2: Aanraken in verbinding; Autonomie & Verbinding; Vrouw en Vrij zijn; TienerAvontuur (13-15 jr)

Beide weken is er een kinderavontuur van 0-16 jaar.

In de middag zijn er losse workshops waar je per dag voor in kunt schrijven.

Het unieke van bij ons vakantie vieren is dat er in de ochtend trainingen zijn met een vaste groep en dat de rest van de dag allen aanwezigen zich op het terrein mengen en kunnen deelnemen aan diverse middag- en avondactiviteiten. Zo ontstaan er op een speelse manier waardevolle ontmoetingen en vriendschappen. Ook kun je ervoor kiezen om je terug te trekken bij je tentje of in de natuur te gaan wandelen/fietsen in de prachtige bosrijke omgeving (met uitgebreidt wandel/fietsnetwerk) of te gaan zwemmen in onze vijver of nabijgelegen natuurzwembad. Je kunt je inschrijven voor 1 of 2 weken van zondag t/m zondag.

Open-Deur-Dag

Op maandag 2 april (2de paasdag) nodigen wij je uit om onze Open-Deur-Dag te bezoeken. Op deze dag kan je kennismaken met ons aanbod, de trainers, de sfeer en het domijn van Kasteel de Schans. Van 10.00 tot 17.00 worden er workshops van een uur aangeboden. Toegang is gratis. Je hoeft je niet van te voren op te geven. 

Een greep uit de cursussen van maart en april

5 t/m 8 maart: Licht op Rouw: Mensen hebben te maken met verlies in het leven. Voor verwerking van verlies ga je door verschillende fase’s. Je beweegt je heen en weer tussen ongeloof, boosheid en onderhandelen. Met de daarbij horende emoties van verdriet en angst. Wij bieden een training die stil staat bij jouw rouwverwerking, die stil staat bij dat wat nodig is in het hier en nu. Waar je ook bent in je rouwproces en met welke gevoelens je ook rondloopt, je bent welkom!

16 t/m 18 maart: Thuiskomen in jezelf: Word je ook wel eens overspoeld door onprettige gevoelens — die je het liefst zo snel mogelijk wilt ontlopen? Leidt je gedrag wel eens tot innerlijke twijfels of conflicten, waarvan je je afvraagt ‘wil ik dit wel echt?’. Tijdens deze driedaagse wandel jij samen met reisgenoten richting Thuis... Zie ook het blog "Twee wolven wonen in mijn hart".

23 t/m 25 maart: Emotioneel Lichaamswerk (weekend): Veel van onze klachten en problemen worden veroorzaakt doordat we onze gevoelens onderdrukken of er niet naar leven. Wanneer klachten en problemen toenemen kan er minder ruimte komen voor ontspanning en plezier. Bij het basisweekend ELW gebruiken we het lichaam als meest directe instrument. Door de focus naar het lichaam te brengen en het hoofd juist los te laten kan er veel waardevolle informatie opgedaan worden, vaak meer dan het hoofd ooit kan bedenken

24 mrt Herbrondag voor mannen in Steenderen (GD) - workshopdag: Herbronnen voor MANNEN door te genieten met MATEN. Waar mannen in een veilige omgeving bij elkaar komen ontstaat een unieke verbinding. Dat stelt je in staat om te ontspannen en op te laden. 

12 t/m 15 april Tantra - vierdaagse: Een 4-daagse ont-moeting met jezelf! Genieten is van alle tijden en is weggelegd voor iedereen. In de vierdaagse word je meegenomen in een reis langs je eigen grenzen. Je onderzoekt hoe jij contact maakt en hoe je dat in het verleden zo geleerd hebt. Je herkent je blokkades en je voelt daarin wat jouw eigen verlangens zijn.

Maandelijks terugkerende activiteit

Massage Ontmoetingsavond op Kasteel de Schans (21/3 & 18/4) en in Eindhoven (29/3 & 23/4). Voor iedereen die de behoefte voelt om anderen te ontmoeten en samen massages uit te wisselen. Ook als je nog geen massage-ervaring hebt en er wel graag kennis mee wil maken, ben je van harte welkom.

Blog

Maud offermans heeft een blog geschreven met de titel "Het gaspedaal en de rem". Lees meer.................

Agenda

Maart 2018
5 mrt Licht op Rouw
16 mrt Thuiskomen in jezelf - driedaagse
20 mrt Vrouwen in het veld
21 mrt Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
23 mrt Emotioneel Lichaamswerk (weekend)
24 mrt Herbrondag Steenderen (GD) - workshopdag
29 mrt Massage Ontmoetingsavond Eindhoven
30 mrt Tantra voor Koppels (wachtlijst)


April 2018
2 apr Open Deur Dag
5 apr Vrouwen-zweethut
6 apr Echtgenoten / Echt-genieten
11 apr Vasthouden en Loslaten
12 apr Tantra - vierdaagse
17 apr Vrouwen in het veld
18 apr Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
20 apr Doe wat je voelt en voel wat je doet - Buik (chakra 3)
21 apr Vuurloop
22 apr Verwen-vastenweek "ik hou van mij"
23 apr Massage Ontmoetingsavond Eindhoven
27 apr Tantra voor Koppels