Vaders en Zonen

Vader en Zoon-weekend

Tijdens dit avontuurlijke weekend zul je elkaar ontmoeten, elkaar op een andere manier leren kennen én de band als vader en zoon (12-16 jaar en 17-24 jaar) verder versterken en uitbouwen. Een weekend samen zijn. Samen bouwen, letterlijk en figuurlijk, elkaars kracht voelen, voor elkaar door het vuur gaan. De lol, soms het verdriet, vooral ook meer en meer de verbinding voelen. Met de ander maar ook met jezelf. Elkaar en jezelf anders leren kennen.

Vaders-en-Zonen_CursuscentrumdeSchans

Als rode draad daarbij de weg die de zoon maakt naar zelfstandigheid en hoe kan zijn vader hem daarin ondersteunen. Soms een stap naar voren, soms een stap terug. Er zullen initiatierituelen worden gebruikt om een stap te zetten op weg van jongen naar man. Als mannen zullen we het over waarden hebben als: kameraadschap, vertrouwen, zelfstandigheid, grenzen en behoeften, kracht en openheid.

Soms de vaders en zonen even apart. Vaders zullen uitwisselen hoe het is om vader te zijn. Er wordt gekeken wat zij meenemen vanuit hun ouderlijk huis en van hun vader. Hoe doe jij dat? Hoe deed je vader dat? Zonen gaan aan de slag met hun eigen autonomie, zelfvertrouwen, hun eigen behoeften en hoe ze die in contact kunnen brengen met hun vader en anderen. Van daar uit durven zeggen wat je echt wilt. Echt naar elkaar kunnen luisteren, open staan voor elkaar. Plezier hebben, van elkaar leren, samen bouwen!

Zowel vader als zoon krijgen extra handvatten om het contact met elkaar en met anderen te verdiepen. De kracht, de rust en het plezier met mannen. Een weekend met veel dingen doen op Kasteel de Schans. Niks moet, niet gaan forceren. De natuur in, van niets iets moois maken.

Alles bij elkaar een onvergetelijk weekend voor zowel vader als zoon!

Er worden apart weekends georganiseerd voor Vaders en Zonen (12-16 jaar) en Vaders en Zonen (17-24 jaar).


Bij inschrijving dienen vader en zoon zich APART aan te melden. De deelnameprijs die vermeld staat, is per persoon, en op basis van een slaapplek op de slaapzaal.► Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het CONTACTFORMULIER [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. (Stel GEEN vragen in het veld "Deel hier je ervaringen", onderdaan deze pagina. Daar kunnen we je vraag helaas niet beantwoorden, en dat zou jammer zijn.)

Datums

Vaders en Zonen (17-24 jr)
30 aug 2024 - 20:00 tot 1 sep 2024 - 17:00

Trainer(s)

Guido Zoomers
Jeffrey Arkesteijn

Prijs: 
€  470,00

incl. € 216,80 verblijf

Trainers

Guido-Zoomers_CursuscentrumdeSchans

Guido Zoomers

Een relatiecrisis in 2016, bracht me naar Kasteel de Schans.

Jeffrey-Arkesteijn_Trainer_CursuscentrumdeSchans

Jeffrey Arkesteijn

Angst is goed, het houdt mij in leven. Maar soms als ik heel eerlijk ben, weerhoudt het mij juist om te leven.