Schanskrant nr. 5 Mei 2017

Vakantie op Kasteel de Schans

Na een succesvolle open-deur-dag beginnen we nu met de voorbereidingen voor het Vakantie-Avontuur.
Van 23 juli t/m 13 augustus kun je op ons domein vakantie komen vieren. Er is keuze uit verschillende workshops en er is gedacht aan alle leeftijden (kinderen, tieners, jongeren en volwassenen). Heb je nog geen vakantieplannen en ben je nieuwsgierig wat wij te bieden hebben? Kijk op Vakantie-Avontuur!

Een greep uit de cursussen van mei en juni

Magie van de Moederschoot (voor vrouwen) Start 4 mei
In deze training willen we de vrouwen inzicht geven in de relatie die zij met hun moeder hebben. Deze is als een blauwdruk in je relaties met andere mannen en vrouwen. Waar ga je jouw eigen weg in je relaties, in je werk, seksualiteit, naar je kinderen toe etc. en waar volg je het spoor van je moeder? Om tot slot als volwassen vrouw vrij de keuzes in je leven te kunnen maken.
Deze cursus wordt voor de laatste keer gegeven door Diana van Rietschoten. Zij zal deze keer de training samen begeleiden met Kerstin Achtenberg. Kerstin zal vanaf het najaar de training overnemen van Diana.

Ik hou van mij - (Verwenvastenweek en reinigen) Start 7 mei
In deze week staan ontspanning, rust, zorg en aandacht voor jezelf centraal. Naast aandacht voor het fysieke richten we ons ook op het innerlijk, wat leeft daar; Wat voedt mij? Wat stop ik weg? Welke behoeften leven er in mij? Hoe ziet zorg dragen voor mezelf eruit? Wat gun ik mijzelf? Hoe hou ik van mij? Zie blog onderaan deze nieuwsbrief.

De kracht van de Overgang (voor vrouwen) Start 12 mei
De overgang is een bijzondere periode. Een tijdperk bijna, van terug- en vooruitkijken. Een afscheid van een leven zoals dat tot nog toe was en een vooruitkijken naar een nieuwe toekomst. Tijdens deze periode wordt je meer en meer autonoom en authentiek. De mening van anderen is minder belangrijk dan hoe jij jezelf voelt. De overgang is een krachtige en mooie tijd! Gaandeweg leer je te voelen wat jij werkelijk wilt en ga je daar je keuzes op baseren. Trouw zijn aan jezelf is belangrijk.

Je grenzen in balans 6 mei
In deze workshop, gaan we werken rondom ons fysieke lichaam, maar ook rondom ons energetische lichaam. Ervaren hoe we onze grenzen kunnen bewaken en hoe we ze eventueel in bepaalde situaties kunnen bijstellen. We leren hoe we onszelf kunnen beschermen, zodat we niet helemaal overdonderd raken als we tegen onverwachte gebeurtenissen aan lopen.

Echtgenoten/echt-genieten (verdiepingsvierdaagse) start 2 juni (pinksterweekend)
Deze training is voor koppels. Als je het verlangen hebt om je relatie te verdiepen, wil ontdekken hoe jij je energie kunt laten stromen en voelt wanneer je blokkeert. Als je behoefte hebt om patronen te herkennen die je bij zelf tegen komt in de relatie en hoe deze in de weg zitten om liefdevol naar jezelf en je partner te kijken. Ervaren dat je mag reageren vanuit verlangen in plaats vanuit angst. Het resultaat is dat jij en je partner zich (weer) open stellen voor elkaar, liefde voelen stromen en verbondenheid voelen.

Voor de Gemengde Zweethut (start 13 mei) en voor de vierdaagse cursus Mannenwerk (25 mei) zijn nog enkele plaatsen!

Vaders en Zonen drie-daagse met Pinksteren (i.p.v. het mini-traject!)

Voorheen werd deze training aangeboden in een mini-traject van 2 weekenden. Dit is veranderd in 1x een driedaagse training! Kon je op de eerder geplande data's niet komen, dan is hier een herkansing. Tijdens een avontuurlijk weekend zullen vaders en zonen elkaar op een andere manier leren kennen. De band tussen vader en zoon zal in een veilige, vertrouwde omgeving verder worden uitgebouwd. Als vader kijk je ook naar hoe je je zoon kunt ondersteunen op weg naar zelfstandigheid. 3 t/m 5 juni

Maandelijks terugkerende activiteiten

ZEN - moment (voor vrouwen)

Heb jij het ook veel te druk? Last van prikkels en woede uitbarstingen? En heb je het idee dat je jezelf voorbij rent? Op deze avonden, kun je even genieten van een avondje Me-Time.
3 mei en 7 juni; Kasteel de Schans.

Massage - Ontmoetingsavond

Een avond waarbij massages worden uitgewisseld. Ook als je nog geen massage-ervaring hebt en er wel graag kennis mee wil maken, ben je van harte welkom.
24 mei en 28 mei; Kasteel de Schans.

Workshopdag in Eindhoven

Op 14 mei wordt er door Monique Mizee een workshop gegeven over rouw: Licht op Rouw en op 11 juni Veerkracht en Vertrouwen van Joop Dol.

Blog

Veerle Smeets heeft een blog geschreven: Meer is minder! (d.m.v. vasten & reinigen). Lees meer...

Mei 2017

3 mei    Zen Moment (alleen voor vrouwen)
4 mei    De Magie van de Moederschoot
6 mei    Je grenzen in balans (nieuw)
7 mei    Ik hou van mij (nieuw)
12 mei   Kracht van de Overgang (nieuw)
13 mei   Gemengde Zweethut
14 mei   Licht op Rouw - workshopdag
24 mei   Massage Ontmoetingsavond
25 mei   Mannenwerk

Juni 2017

2 jun     Echtgenoten / Echt-genieten Verdiepingsvierdaagse
3 jun     Vaders en Zonen
3 jun     Mannen-zweethut
7 jun     Zen Moment (alleen voor vrouwen)
9 jun     Masseren vanuit je Hart - driedaagse
11 jun   Veerkracht en vertrouwen - Workshopdag
16 jun   Licht op Rouw - Locatie Bilt
23 jun   Je Seksualiteit als Basis - Intro
24 jun   Vrouwen-zweethut
28 jun   Massage Ontmoetingsavond
30 jun   Emotioneel Lichaamswerk (weekend)