Massage

Woordeloze heling door respectvolle, liefdevolle aanraking...

Massage, een woordeloos contact

Vanaf de start van ons cursuscentrum Kasteel de Schans heeft massage een plekje in ons programma gehad. Het is een vorm van contact, waarin je spanningen kunt loslaten, je lichaam (opnieuw) kunt ontdekken én waarvan je bovenal kunt genieten.

We bieden massage dagen, weekenden en een opleiding aan. 

Trainingen

Ontmoetingsavond waarbij massages worden uitgewisseld

Voor iedereen die de behoefte voelt om anderen te ontmoeten en samen massages uit te wisselen, zijn er op de Kasteel de Schans maandelijkse massage-ontmoetingsavonden.

Aangeraakt worden is een basisbehoefte

Massage is een manier om tegemoet te komen aan de fundamentele menselijke behoefte om aangeraakt te worden.
Deze dagen bieden een mogelijkheid om kennis te maken met de kunst van het aanraken, in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan.

Deze introductie is voor iedereen die

Deze introductiedag biedt een mogelijkheid om kennis te maken met de kunst van het aanraken, in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan.

Je kunt proeven van een ontspannende massage door zowel te geven als te ontvangen. Ook als je al ervaring hebt met masseren en je hebt zin in een dag vol met mooie contacten, aanraken, plezier en genieten ben je van harte welkom.

Massage vervult de fundamentele menselijke behoefte aan aanraking. Een traject waarin aanraken, aangeraakt worden en geraakt worden centraal staan.

Leren masseren

Je leert professioneel masseren aan de hand van klassieke massagetechnieken en technieken van de dynamische massage. Beiden technieken zijn gericht op het opheffen van spanningen in het lichaam. Klassieke technieken zijn grote strijkingen en diepe knedingen. Bij een dynamische massage wordt je op zachte en ritmische wijze gewiegd en gerold.

Massage ontvangen

Wil je graag weer eens warm en respectvol aangeraakt worden? Wil je je lichaam weer bewust voelen, er meer contact mee hebben? Wil je jezelf een kadootje geven?

Ook dan kun je bij Petra Groeneboer terecht, zowel voor een ontspanningsmassage als voor een tantramassage. Het hele jaar door kun je een afspraak maken in haar praktijk in Honselersdijk (ZH). Ze heeft ook regelmatig dagen dat ze in Opoeteren masseert.

Loslaten en Verbinding

Tijdens dit weekend gaan we één dag masseren en de andere dag gaan we de zweethut in. Massage ontspant lichaam en geest en zorgt ervoor dat energie beter doorstroomt. Bij het masseren ga je zowel geven als ontvangen. Ervaring is daarbij niet vereist. We willen je graag laten ervaren hoe verbindend en ontspannend het kan zijn om elkaar (aan) te raken. Dit alles in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan.

Aangeraakt worden is een basisbehoefte

Massage is een manier om tegemoet te komen aan de fundamentele menselijke behoefte om aangeraakt te worden. Deze dagen bieden een mogelijkheid om kennis te maken met de kunst van het aanraken, in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan.

Deze driedaagse cursus is voor iedereen die