Tantra

Genieten is van alle tijden en is weggelegd voor iedereen.

Eenheid der dingen

Tantra is volgens oosterse filosofie de leer van de eenheid der dingen. Er is dus geen goed en slecht, alles is met elkaar verbonden, alles is een.

Voor de westerse mens, die de wereld grotendeels benadert via zijn denkvermogen, is het vaak moeilijk om die eenheid te ervaren. Eenheid en heelheid kunnen we niet denken, we kunnen die alleen voelen. Tantra is één van de mogelijkheden om die te ervaren.

Verbinding in kwetsbaarheid

Bij tantrische oefeningen ligt het accent op de verbinding met de ander. De echte wezenlijke verbinding, waarbij alles een wordt, kunnen wij slechts aangaan in kwetsbaarheid. Een mens kan zijn of haar kwetsbaarheid slechts tonen als het absoluut veilig is.

De mens ervaart zijn grootste kwetsbaarheid en verbinding binnen zijn of haar seksualiteit.

Trainingen

Een 3-daagse ont-moeting met jezelf!

Genieten is van alle tijden en is weggelegd voor iedereen

Als je contact maakt met je verlangens en behoeften, voel je je eigen interne grens. Je ervaart vrede, veiligheid, vreugde en je bent één met alles en iedereen, zonder jezelf te verliezen. In ontmoetingen en aanrakingen ervaar je je externe grens.

Beleef tantra samen in een veilige omgeving!

Deze 3-daagse kun je omschrijven als een sprankelend feestje met diepgang. Er is voldoende gelegenheid om jezelf te verkennen, anderen te ontmoeten en de relatie met je partner te verdiepen. Er is tijd voor het ervaren van je gevoelens en behoeften.

Tantra-voor-Koppels_TANK_CursuscentrumdeSchans

Beleef tantra samen in een veilige omgeving!

Dit is voor stellen die reeds een Tantra voor Koppels weekend hebben gevolgd in Cursuscentrum de Schans, of enige ervaring hebben met tantra.

Tantra-voor-Koppels-Verdieping_CursuscentrumdeSchans

Seksualiteit van de vrouw

In het weekend ‘Tantra voor vrouwen’ ga je in een bedding van vrouwenenergie onderzoeken hoe jij met je eigen intimiteit en seksualiteit omgaat.
Wat kom je hierin tegen? Welke magische bewegingen maak je en hoe heb je die in het verleden leren maken? Wat is een helende beweging voor jou? Hoe is het om hierover te delen met je eigen sekse.

We werken rondom thema’s als: contact, intimiteit, verlangen, levenslust, grenzen en de schaduwkant van het beleven van je seksualiteit.

Een 3-daagse voor iedereen die in vrijheid wil mogen genieten.

Deze workshop biedt jou drie dagen vol met aanraken en aangeraakt worden, in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan. Oefeningen in eerlijkheid, helderheid en veiligheid zorgen voor een rustige opbouw.

Aanraken in Verbinding

Deze workshop biedt jullie, als liefdeskoppel of gelegenheidskoppel, drie dagen vol met aanraken en aangeraakt worden, in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan. Je gaat het contact en de verbinding met elkaar aan via de aanraking, in zachtheid, rust en stilte.
Oefeningen in eerlijkheid, helderheid en veiligheid zorgen voor een rustige opbouw.

Aanraken-in-verbinding-Massage-koppels_CursuscentrumdeSchans