Schanskrant nr. 4 April 2017

De lente is begonnen.

De Lente is een periode van bloei en nieuw leven. Dit geldt ook voor ons cursuscentrum. Er lopen inmiddels drie lammetjes te huppelen in het gras rond het Kasteel. Ook is het terug te zien in het cursusaanbod. In de maanden april en mei zijn er diverse nieuwe cursussen (zie hiervoor de agenda onderaan deze nieuwsbrief). 

Open-Deur-Dag

Op maandag 17 april (2e Paasdag) houden wij Open Huis. Je bent van harte welkom.Op deze dag worden er korte workshops van een uur gegeven. Deze workshops zijn van de cursussen uit in ons aanbod. Je kunt kennismaken met de trainers/therapeuten, aan den lijve onze manier van werken ervaren, sfeer proeven en wandelen over het domein. Deelname is gratis. Er is een afwisselend programma

Een greep uit de cursussen van april

De Taal van mijn Hart (Geweldloze Communicatie voor koppels) 4 - daagse. Start 6 april
In deze cursus leren wij je om constructief om te gaan met je irritatie, boosheid en verdriet. Je leert je te uiten zodat je communicatie een bijdrage levert aan je welbevinden en jouw houding bijdraagt aan oplossingen. Wij leren je ook omgaan met oude pijn die nog niet geheeld is.

Tantra - een ontmoeting met jezelf 4 - daagse. Start 6 april
In de vierdaagse word je meegenomen in een reis langs je eigen grenzen. Je onderzoekt hoe jij contact maakt en hoe je dat in het verleden zo geleerd hebt. Je herkent je blokkades en je voelt daarin wat jouw eigen verlangens zijn. Je levensenergie gaat meer stromen en raakt verbonden met je hart.

Vaders en Zonen 2x een weekend. Start 14 april
​‘Vaders en zonen’ is een training van twee weekenden. Het zijn avontuurlijke dagen waarbij vader en zoon (ca. 12 tot 16 jaar) elkaar beter leren kennen. Het doel van de training is vooral het uitbouwen en verder ontwikkelen van de band tussen vader en zoon.

De kracht van jezelf zijn weekend. Start 21 april
Ben jij op zoek naar wie je diep vanbinnen eigenlijk bent? Op zoek naar evenwicht, naar balans, naar rust. Het intensieve programma bestaat uit ademhalingstechnieken, visualisaties, klanken, beweging, lichaamswerk, workshop Ocean drum maken en intuïtief beschilderen.

Het begin van het Ontdekken 4-daagse. Start 27 april
Deze training is gebaseerd op Emotioneel Lichaamswerk en Systemisch werk. Bij Systemisch werk wordt vooral gekeken naar het systeem waarin jij bent opgegroeid. Dit bestaat uit je eigen (ouderlijk) gezin, en ook uit de gezinnen waarin je ouders en grootouders opgroeiden. Er is de mogelijkheid om een familie-opstelling neer te zetten.

Maandelijks terugkerende activiteiten

ZEN - moment (voor vrouwen)
Heb jij het ook veel te druk? Last van prikkels en woede uitbarstingen? En heb je het idee dat je jezelf voorbij rent? Op deze avonden, kun je even genieten van een avondje Me-Time.
12 april en 3 mei; Kasteel de Schans.

Massage - Ontmoetingsavond
Een avond waarbij massages worden uitgewisseld. Ook als je nog geen massage-ervaring hebt en er wel graag kennis mee wil maken, ben je van harte welkom.
26 april en 24 mei; Kasteel de Schans.

Workshopdag in Eindhoven
Op 14 mei wordt er door Monique Mizee een workshop gegeven over rouw: Licht op Rouw

Start vierdaagse verdieping Echtgenoten/echt-genieten is 1 dag verschoven!

De start van de vierdaagse verdiepingstraining Echtgenoten/echt-genieten is verschoven van 1 juni naar 2 juni. Doordat de training nu van 2 t/m 5 juni is valt het samen met Pinkster-maandag.

Kasteel de Schans op Facebook

Wil je nog beter op de hoogte blijven van ons aanbod like dan onze Facebook pagina.
Behalve informatie over de cursussen plaatsen we ook nieuwtjes en wetenswaardigheden over zaken die in onze cursussen aan bod komen. Dus like onze pagina en krijg alle nieuwtjes op je PC of smartphone.

Blog

Kerstin Achtenberg heeft een blog geschreven: "De pijn achter het venijn". Lees meer...

April 2017

6 apr    De Taal van mijn Hart
6 apr    Tantra Vierdaagse
12 apr  Tantra voor Koppels (wachtlijst)
12 apr  Zen Moment (alleen voor vrouwen)
14 apr  Vaders en Zonen - Traject (nieuw)
17 apr  Open Deur Dag
21 apr  De kracht van jezelf zijn (nieuw)
26 apr  Massage Ontmoetingsavond
27 apr  Het Begin van het Ont-dekken

Mei 2017

3 mei    Zen Moment (alleen voor vrouwen)
4 mei    De Magie van de Moederschoot
6 mei    Je grenzen in balans (nieuw)
7 mei    Ik hou van mij (nieuw)
12 mei   Kracht van de Overgang (nieuw)
13 mei   Gemengde Zweethut
14 mei   Licht op Rouw - workshopdag
24 mei   Massage Ontmoetingsavond
25 mei   Mannenwerk