Vrouwentrainingen

Lucht boven mij, moeder aarde onder mij, het vuur in mij

Vrouwelijke energie

Noord Amerikaanse indianen zeggen: “Vader zon bevrucht moeder aarde zodat zij het leven kan dragen.“ Oude oosterse tradities zeggen weer dat het mannelijke de vormkracht is, terwijl het vrouwelijke de essentie is.

Alle mensen hebben zowel het mannelijke als het vrouwelijke in zich. De kunst is om beide te ontwikkelen zodat we onder alle omstandigheden een keuze hebben welke energie die we inzetten.

De mannelijke energie komt via de seksualiteit naar buiten. De vrouwelijke energie komt via het hart naar buiten. Als vrouwen hun bekken durven openen zal het hart aan kracht winnen.

Vrouwencursussen_handencirkel_bloemen_CursuscentrumdeSchans

Kracht

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dat mannen, als het spannend wordt, de neiging hebben om te gaan vechten. Vrouwen daarentegen gaan in relaties investeren. Zij zorgen ervoor dat de gemeenschap sterker en hechter wordt. Deze eigenschap is in het bedrijfsleven en de samenleving van vandaag de kracht die nodig is.

Trainingen

Vierdaagse vrouwentraining

Vrouw zijn tussen de vrouwen

We worden allemaal geweven in en geboren uit de schoot van onze moeder. Zij schonk ons het leven en legde ons in de schoot van moeder aarde. We groeiden op, leerden een heleboel en werden groter en zelfstandiger. Elke keer werd als het ware de navelstreng weer doorgeknipt. Uiteindelijk gingen we het huis uit, met de bedoeling ons eigen leven te leiden, onze eigen vrije keuzes te maken.

Maar doen we dat wel? Zijn we wel écht los gekomen uit de schoot van onze moeder? En zo ja, kennen we ook de weg terug naar onze oorsprong? In de ideale situatie leren we van onze moeder om vrouw te zijn. Jouw moeder leerde het weer van haar moeder en zo gaat de basis van ons vrouw zijn eeuwen terug. Ook de relatie tussen je moeder en je vader speelt daar een rol in.

Magie-van-de-Moederschoot_vrouwen_CursuscentrumdeSchans

Van meisje naar volwassen vrouw

Aangeraakt worden is een basisbehoefte

Voor wie is deze training?
Vrouwen die graag aangeraakt worden
én
Vrouwen die graag aanraken 
én
Vrouwen die willen onderzoeken wat aanraking voor ze betekent 
én

Traject voor vrouwen – 3 blokken van 3 dagen

Leef jij je leven zoals je dat graag wilt?
Of heb je ook weleens het idee dat er meer in jou en in je leven zit dan dat je er toe nu toe uit haalt?
Heb je ook weleens het idee dat er iets is waardoor je je laat tegenhouden om je volle potentie als vrouw te leven?

Seksualiteit van de vrouw

In het weekend ‘Tantra voor vrouwen’ ga je in een bedding van vrouwenenergie onderzoeken hoe jij met je eigen intimiteit en seksualiteit omgaat.
Wat kom je hierin tegen? Welke magische bewegingen maak je en hoe heb je die in het verleden leren maken? Wat is een helende beweging voor jou? Hoe is het om hierover te delen met je eigen sekse.

We werken rondom thema’s als: contact, intimiteit, verlangen, levenslust, grenzen en de schaduwkant van het beleven van je seksualiteit.

Zweethutritueel met alleen vrouwen

De zweethut is een Indiaans reinigingsritueel waarin een zuivering plaatsvindt op lichamelijk, emotioneel, rationeel en spiritueel niveau.

Vrouwen-zweethut_voeten-vuur_smudge_CursuscentrumdeSchans