Vrouwentrainingen

Lucht boven mij, moeder aarde onder mij, het vuur in mij

Vrouwelijke energie

Noord Amerikaanse indianen zeggen: “Vader zon bevrucht moeder aarde zodat zij het leven kan dragen.“ Oude oosterse tradities zeggen weer dat het mannelijke de vormkracht is, terwijl het vrouwelijke de essentie is.

Alle mensen hebben zowel het mannelijke als het vrouwelijke in zich. De kunst is om beide te ontwikkelen zodat we onder alle omstandigheden een keuze hebben welke energie die we inzetten.

De mannelijke energie komt via de seksualiteit naar buiten. De vrouwelijke energie komt via het hart naar buiten. Als vrouwen hun bekken durven openen zal het hart aan kracht winnen.

Kracht

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dat mannen, als het spannend wordt, de neiging hebben om te gaan vechten. Vrouwen daarentegen gaan in relaties investeren. Zij zorgen ervoor dat de gemeenschap sterker en hechter wordt. Deze eigenschap is in het bedrijfsleven en de samenleving van vandaag de kracht die nodig is.

Zie ook verdere uitleg in de theorie SAB:

Theorie SAB

Trainingen

Vierdaagse vrouwen training

Vrouw zijn tussen de vrouwen

We worden allemaal geweven in en geboren uit de schoot van onze moeder. Zij schonk ons het leven en legde ons in de schoot van moeder aarde. We groeiden op, leerden een heleboel en werden groter en zelfstandiger. Elke keer werd als het ware de navelstreng weer doorgeknipt. Uiteindelijk gingen we het huis uit, met de bedoeling ons eigen leven te leiden, onze eigen vrije keuzes te maken.  

Elke maand komen vrouwen een avond bij elkaar op Cursuscentrum de Schans. Om elkaar te zien en te horen met ons hart. Om samen te lachen en te huilen. Om samen te dansen, te zingen en om samen stil te zijn. Om met aandacht te 'Zijn' bij wat er in ons leeft op dat moment. Om de verbinding met elkaar te ervaren waaruit we kracht kunnen putten. Om elkaar te steunen en te voeden.

Welke Vrouwen?

Alle vrouwen vanaf 20 jaar die er naar verlangen om zich geborgen en gesteund te voelen door andere vrouwen. Vrouwen die zich daar helemaal comfortabel bij voelen en vrouwen die dat spannend vinden. Welkom!

Welk Veld?

Traject voor vrouwen -- 3 blokken van 3 dagen.

Thema's die aan bod zullen komen zijn oa.:

  • Vrouw zijn tussen de vrouwen
  • Tot rust komen bij de vrouwen én bij jezelf
  • Elkaar bekrachtigen om vrij en helemaal jezelf te kunnen zijn

Binnenkort wordt hier meer toegelicht over dit bekrachtigende traject in ontwikkeling.

Data zijn reeds gekend: