Vrouwentrainingen

Lucht boven mij, moeder aarde onder mij, het vuur in mij

Vrouwelijke energie

Noord Amerikaanse indianen zeggen: “Vader zon bevrucht moeder aarde zodat zij het leven kan dragen.“ Oude oosterse tradities zeggen weer dat het mannelijke de vormkracht is, terwijl het vrouwelijke de essentie is.

Alle mensen hebben zowel het mannelijke als het vrouwelijke in zich. De kunst is om beide te ontwikkelen zodat we onder alle omstandigheden een keuze hebben welke energie die we inzetten.

De mannelijke energie komt via de seksualiteit naar buiten. De vrouwelijke energie komt via het hart naar buiten. Als vrouwen hun bekken durven openen zal het hart aan kracht winnen.

Kracht

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dat mannen, als het spannend wordt, de neiging hebben om te gaan vechten. Vrouwen daarentegen gaan in relaties investeren. Zij zorgen ervoor dat de gemeenschap sterker en hechter wordt. Deze eigenschap is in het bedrijfsleven en de samenleving van vandaag de kracht die nodig is.

Zie ook verdere uitleg in de theorie SAB:

Theorie SAB

Trainingen

Driedaagse vrouwen training

Bedding bij vrouwen, hoe doe je dat?

"... ik heb mijn ziel tot rust en stilte gebracht als een kind dat net lekker gedronken heeft bij zijn moeder en verzadigd is geworden ..."

Zweethutritueel met alleen vrouwen

De zweethut is een Indiaans reinigingsritueel waarin er een zuivering plaatsvindt op lichamelijk, emotioneel, rationeel en spiritueel niveau.

Seksualiteit van de vrouw

In het weekend ‘Tantra voor vrouwen’ ga je in een bedding van vrouwenenergie onderzoeken hoe jij met je eigen intimiteit en seksualiteit omgaat.
Wat kom je hierin tegen? Welke magische bewegingen maak je en hoe heb je die in het verleden leren maken? Wat is een helende beweging voor jou? Hoe is het om hierover te delen met je eigen sekse.

We werken rondom thema’s als: contact, intimiteit, verlangen, levenslust, grenzen en de schaduwkant van het beleven van je seksualiteit.

De overgang is een bijzondere periode. Een tijdperk bijna, van terug- en vooruitkijken. Een afscheid van een leven zoals dat tot nog toe was en een vooruitkijken naar een nieuwe toekomst. Een periode om je bewust mee bezig te houden.

Tijdens deze periode wordt  je meer en meer autonoom en authentiek. De mening van anderen is minder belangrijk dan hoe jij jezelf voelt. De overgang is een krachtige en mooie tijd! Gaandeweg leer je te voelen wat jij werkelijk wilt en ga je daar je keuzes op baseren. Trouw zijn aan jezelf is belangrijk en je krijgt dat steeds beter voor elkaar.

Dit zweethutweekend start met een Mannencirkel en een Vrouwencirkel.  Verbinding maken met ons eigen man– en vrouwzijn en ons daarin gesteund weten door het broederschap en zusterschap van dit weekend. We zullen ook elk onze eigen zweethutceremonie beleven en verbinding maken met dat wat van onszelf is. Zowel onze kwaliteiten, creativiteit en kracht als onze kwetsbaarheid, pijn en alkuilen. 

Elke derde dinsdag van de maand komen vrouwen een avond bij elkaar op Kasteel de Schans. Om elkaar te zien en te horen met ons hart. Om samen te lachen en te huilen. Om samen te dansen, te zingen en om samen stil te zijn. Om met aandacht te Zijn bij wat er in ons leeft op dat moment. Om de verbinding met elkaar te ervaren waaruit we kracht kunnen putten. Om elkaar te steunen en te voeden.