Vakantie vieren op De Schans

Vakantieavontuur op De Schans

Laat je tijdens je zomervakantie onderdompelen in de warme, geborgen sfeer van cursuscentrum De Schans. Gelegen in de prachtige natuur op de grens van het nationale park "De Hoge Kempen".

Een week of twee weken lang maak je plezier, laad je jezelf op en kom je tot nieuwe inzichten. Je kunt een keuze maken uit verschillende thema's en workshops. Er is een aanbod voor alle leeftijden. Je slaapt in je eigen tent, caravan of camper. Er zijn een aantal caravans, kamers of slaapplekken op de slaapzaal te huur. 

Het Vakantieavontuur vindt plaats van 21 juli t/m 4 augustus 2019.

Programma

Week 1 - zo. 21 juli t/m zo. 28 juli 2019

Workshop Trainer
Tantra Anoek Backer
Vrouwen! Monique Mizee en Kerstin Achtenberg
Mannen! Marcel Swelsen en Albert Mizee
Jongeren zomerweek (16 t/m 18 jaar) Meike Niemeijer

Week 2 - zo. 28 juli t/m zo. 4 augustus 2019

Workshop Trainer
Tantra Yvonne Keesmaat en Norbert Arends
Aanraken in verbinding Petra Groeneboer
Kwetsbaarheid als kracht Maud Offermans en Ton de Pagter
Jongvolwassenen (19 t/m 23 jaar) Jannie Grijzen

Tijdens de ochtendworkshops, van 10 tot 14 uur, hebben kinderen (0 - 16 jaar) hun eigen Vakantieavontuur! Er worden meerdere groepen gemaakt waarbij gekeken wordt naar de leeftijd. In de middag zijn er diverse losse workshops. Er zijn ook workshops die kinderen en volwassenen samen kunnen beleven.

Als gevolg van het grote aantal inschrijvingen van kinderen voor kinderavontuur week 1, is aanmelding van kinderen van 0 tot 7 jaar in deze week alleen mogelijk in overleg.


Hoe ziet de vakantieweek er uit?

Op zondagmiddag vanaf 16.00 uur ben je van harte welkom op ons terrein en heb je de gelegenheid om je tent/caravan op te zetten of je slaapplek in te richten. ’s Avonds zullen we met alle gasten, assistenten en trainers samen komen om kennis met elkaar te maken.

Voor de vroege vogels start elke dag met een ochtendoefening zoals een meditatie, wandeling, etc. Vanaf 8.00 uur staat het ontbijt klaar.
Van maandagochtend t/m zaterdagochtend van 10.00 tot 14.00 uur, volg je de vaste ochtendworkshop waar je je voor hebt opgegeven (zie programma).

Na een uitgebreide lunch, worden er korte workshops aangeboden. Denk daarbij aan massage, iets creatiefs, dans, lichaamswerk, etc. Dit is een dagelijks wisselend aanbod. Je kunt ook tijd voor jezelf nemen, wandelen of fietsen in de mooie bosrijke omgeving of zwemmen in het nabij gelegen natuurbad (op 10 min. loopafstand).

Om 19.00 uur wordt het dinerbuffet geopend. ’s Avonds kan je aanschuiven bij het kampvuur.

Zaterdagochtend worden de workshops afgerond en na het diner is er een feestelijke afsluiting.

Op zondagochtend is er een gezamenlijk ontbijt waarna je tot 12.00 uur de tijd hebt om je koffers in te pakken, je tent/caravan op te breken en op je gemak te vertrekken.

Alle maaltijden zijn vegetarisch en worden verzorgd door het keukenteam. We vragen je een handje te helpen bij de afwascorvee.

Prijzen (inclusief alle maaltijden, koffie/thee/diksap/fruit en slapen in je eigen tent/caravan of camper)
Deelnemer Volwassene     €  635,00    
Deelnemer Jongeren/Jong volwassenen      €  475,00
Deelnemer Kinderavontuur 1e kind     €  317,50
Deelnemer Kinderavontuur 2e kind     €  254,00
Deelnemer Kinderavontuur 3e kind     €  190,50
Deelnemer Kinderavontuur vanaf 4e kind     €  127,00
Verblijf zonder deelname     €  455,00
Extra dag zonder deelname     €    40,00

Kinderen t/m 2 jaar doen gratis mee.