Blij verrast door alle donaties - Schanskrant februari 2021

Onderwerpen in deze Schanskrant:

Dankbaarheid

Helaas kunnen we nog niet vertellen wanneer we weer kunnen starten met de groepstrainingen omdat er nog geen zicht is op versoepelingen. De online activiteiten gaan wel door.

Als Schansteam maken ook wij ongekende tijden door, het is zo vreemd om geen groepen in ons centrum te mogen ontvangen. Deze plek is juist dé ontmoetingsplek waar je samen thuiskomt bij jezelf. Terwijl we net als iedereen dealen met de omstandigheden, bouwen we aan de toekomst. We zijn vastbesloten deze crisis te gebruiken om er beter uit te komen.

Ook zijn we een zomeractiviteit aan het voorbereiden. In de zomer van 2021 zal er opnieuw geen Vakantieavontuur plaatsvinden omdat we verwachten dat de coronamaatregelen dat nog niet zullen toelaten.

We bieden wel iets nieuws aan, namelijk ‘Zomers Zijn’. Hoe dit precies vorm gaat krijgen is nog in ontwikkeling. We verwachten dat je vanaf 1 maart de informatie op de website kunt vinden. 

Ondertussen gaat de verbouwing van de Hoeve verder en ook onze acties om geld in te zamelen voor de inrichting. Vorige week hebben we een super spannende online veiling gehad met een fantastische opbrengst. Wij zijn hier heel blij mee en voelen dankbaarheid voor alle enthousiaste reacties. We waren echt overdonderd. Ook van de spontane donaties die we na de veiling kregen van zowel oude als nieuwe bekenden.

"Adopteer een dakpan"

Sluitstuk van de veiling was "Adopteer een dakpan". Inmiddels hebben 115 nieuwe dakpannen een "adoptieouder" toegekend gekregen. Deze krijgen een certificaat met daarop aangeven waar hun dakpan ligt.  

Het is nog steeds mogelijk, en erg eenvoudig! Adopteer een nieuwe dakpan voor de geheel vernieuwde Hoeve, zodat we in de toekomst onder het nieuwe dak jou weer een warm welkom kunnen heten.

Adopteer-een-dakpan_CursuscentrumdeSchans  Adopteer-nieuwe-dakpan_CursuscentrumdeSchans

Gratis Sponsoren

Helemaal GRATIS de Schans sponsoren? Ja, het kan écht, met SponsorKliks!
Bij van jouw dagelijkse online aankopen kun je de Schans gratis sponsoren met Sponsorkliks. Lees snel hoe eenvoudig dat kan en hoe je dat doet. Het kost jou niets extra. Denk er wel aan aan te geven vanuit welk land jij je aankopen doet.

SponsorKliks
Een klein gebaar maakt een heel verschil, en kost je absoluut niets.

Bouwen aan de toekomst!

De komende maanden staan de volgende acties op het programma:

  • Een lening tegen aantrekkelijke voorwaarden
  • Een crowdfunding actie

Over deze acties volgt nog nadere informatie. Mocht je nu echter al je interesse kenbaar willen maken of vragen hebben, dan mag je altijd via e-mail contact opnemen met Kerstin.

Update verbouwing Hoeve 

De bouw van de Hoeve vordert gestaag. De dakpannen liggen bijna allemaal op het dak. Binnen is er flink afgebroken en er is nu één grote open ruimte. Ondanks de vrieskou is er afgelopen week begonnen met het nieuwe plafond. 

Hoeve-zaal-nwsbr_CursuscentrumdeSchans

Online activiteiten

Chi Neng Qigong (Chinese Yoga): Kracht, kalmte en vitaliteit! Door het uitvoeren van eenvoudige en sierlijke bewegingen neemt Dimphy je actief mee om aan je gezondheid en levenskracht te werken. De oefeningen zijn gemakkelijk te leren voor iedereen.  De lessen zijn laagdrempelig, je kan per keer aansluiten. Na de les voelt je lichaam en geest ontspannen, je ademhaling wordt dieper en rustiger en Qi (energie) gaat weer stromen.

Meditatie met Meike: In de meditaties wordt aandacht besteed aan het bewust ontspannen van het lichaam. Door middel van beweging en/of visualisaties ga je voorbij aan de stroom van dagelijkse gedachten en met wat er van binnen bij jou leeft. Iedere maand heeft de meditatie een ander thema. Deze maand - Weerstand en Overgave. Hoe is het voor jou om controle (of de illusie van controle) los te laten? Durf jij je toe te vertrouwen aan de stroom van het leven.

Emotioneel Lichaamswerk® (ELW): Tijdens elke sessies neemt Maud je mee om in beweging te komen al dan niet op muziek. Soms kan het zijn dat de dag zoveel van je heeft gevraagd dat het invloed heeft op de wijze waarop je deze afsluit. Vastgelopen energie opwekken en overtollige energie loslaten kan veel deugd doen voor een gezonde nachtrust.

Iedere maand worden deze activiteiten één of meerdere keren aangeboden. De datums kun je vinden in de agenda onderaan deze Schanskrant en op de website.

Wonen op Kasteel de Schans?

Per 1 juni komt een van de appartementen in het kasteel vrij. Wij willen hier graag nieuwe bewoners verwelkomen. De ruimte is een zelfstandig appartement bestaande uit een ruime woonkamer, 2 slaapkamers, badkamer, keukentje (zonder kookgelegenheid). Daarnaast kan je gebruik maken van de gezamenlijke ruimtes in het kasteel waaronder de grote keuken.

Heb je interesse of vragen? Neem dan per e-mail contact op met Marcel.

Dikkie Dik

Afgelopen week, net voor de vrieskou, heeft Dikkie Dik het leven verlaten. Zij is gestorven aan ouderdom. We willen iedereen bedanken die haar eten heeft gegeven, even bij haar langs is gelopen, even achter haar oren heeft gekrabbeld of op een andere manier aandacht heeft gegeven.

Boekentip!

Een vaste rubriek in de Schanskrant. Veel mensen hebben in deze periode weer meer tijd om een boek te lezen. Elke maand een tip.

“De Kolibrie”, Sandro Varonesi


Er gebeurt veel in het boek en het verhaal verspringt vaak in de tijd. Belangrijke gebeurtenissen en personen duiken op verschillende plaatsen in het verhaal op.
De hoofdpersoon is Marco Carrera en zijn hele levensloop passeert de revue. Zijn kinderjaren zijn tamelijk onbezorgd. Hij heeft niet in de gaten dat het huwelijk van zijn ouders een grandioze mislukking is. Dat besef komt later.
Zijn beste jeugdvriend is Duccio. Een bijzondere man die over profetische gaven lijkt te beschikken. Dat komt op een dramatische manier aan het licht als de twee op reis gaan met het vliegtuig. Althans, dat was het plan. Op het allerlaatste moment besluiten zij niet te vertrekken en dat is maar goed ook. Hij ontmoet de stewardess die de rampvlucht heeft gemist. Dit toeval vormt de smalle basis van een wankel huwelijk. Ze krijgen wel een dochter.
Er is een andere vrouw met wie Marco een hechte band heeft, Luisa. De avond dat zijn relatie met dit buurmeisje begon was er een vol dramatiek. Alles wordt overschaduwd door het grootste drama van die avond, een voorval dat iedereen in het gezin raakt. Al zijn energie besteedt Marco om door te kunnen fladderen omdat er altijd wel wat is om voor te leven. Zo krijgt Marco door omstandigheden de zorg voor zijn kleindochter en het levenslustige, intelligente kind houdt hem op de been. Het geeft hem zin en betekenis omdat zij uitgroeit tot iemand die het in zich heeft de wereld wat beter te maken.

Veel leesplezier!
Geert

Agenda

februari 2021
do. 18 feb   Online – Kracht, kalmte en vitaliteit (Qigong) met Dimphy
za. 20 feb   Online – Meditatie met Meike
wo. 24 feb   Online – 'Break van de week', ELW® met Maud

maart 2021
do. 04/maa   Online – Kracht, kalmte en vitaliteit (Qigong) met Dimphy
do. 11/maa   Online – Meditatie met Meike
za. 20/maa   Online – Meditatie met Meike

do. 25/maa   Online – Kracht, kalmte en vitaliteit (Qigong) met Dimphy

Kijk regelmatig in de agenda op de website. Er zijn steeds aanpassingen n.a.v. versoepelingen en daardoor verschuivingen van trainingen, evenals nieuwe online activiteiten.

We hopen je weer  snel op Cursuscentrum de Schans te kunnen ontmoeten.