Vakantie vieren op Kasteel de Schans

Heb jij al plannen voor de zomervakantie?

Je bent welkom op Kasteel de Schans en misschien is het Vakantie-Avontuur iets voor jou.
Van 22 juli tot en met 5 augustus kan je alleen, met vrienden, je partner, je kind(eren), familie vakantie komen vieren op Kasteel de Schans. Het bijzondere van ons vakantieprogramma is dat er, naast de workshops voor volwassenen, tijdens deze periode ook activiteiten zijn voor jongeren (16 t/m 19 jaar), tieners (13 t/m 15 jaar) en kinderen tot 16 jaar.
Er is een gevarieerd programma waarin persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaat met onthaasten, ontmoeten, verbondenheid, plezier maken en vakantie vieren. Wat je ook doet, het is voor ons belangrijk dat jij je bij ons thuis kunt voelen.

Zo ziet een week er in grote lijnen uit!

De week begint op zondag en je bent welkom vanaf 16.00 uur. Om 18.00 uur is er een gezamenlijke maaltijd. Daarna, om circa 20.00 uur, is er een kennismaking met alle aanwezigen (deelnemers, assistenten, trainers, de kok). Het avontuur eindigt een week later op zondag. Na een uitgebreid zondagsontbijt is er een afscheidsceremonie en tijd om de boel in te pakken. 

Van maandagmorgen tot en met zaterdagmorgen kies je voor een vaste workshop (zie programma in deze nieuwsbrief). Op zaterdag zal er een feestelijke avond zijn. 

Bij de inschrijving voor ons Vakantie-Avontuur geef je aan voor welke vaste workshop jij kiest. Deze zijn van 10.00 - 14.00 uur.

Daarna is er een lunch in de vorm van een lopend buffet.
Vanaf 16.00 uur zijn er losse workshops. Je kunt hier vrijblijvend aan meedoen of er voor kiezen om te gaan wandelen, fietsen, zwemmen of niets doen.

Om 19.00 uur gaat de bel voor het avondeten en kun je weer aanschuiven. Ook in de avonduren is er wat te beleven zoals dansen, een avondspel, muziek maken, zingen en gezellig zitten om het vuur.

In de vroege ochtenduren is er om 7.30 uur een wandeling, meditatie of een andere activiteit. Ook deze is vrijblijvend. Je kunt er ook voor kiezen wat langer te blijven liggen. Om 8.30 uur gaat de bel voor het ontbijt.

Er wordt voor alle maaltijden gezorgd en er is koffie/thee en fruit. Na alle maaltijden wordt je gevraagd om een handje te helpen bij de afwascorvee. 

Ook de kinderen zijn welkom deze 2 weken! Voor hen is er het kinderavontuur, een beleving die ze nooit zullen vergeten. Dit kinderavontuur is tijdens de vaste workshop waar je als volwassene voor kiest in de ochtend van 10.00 - 14.00. Dit is voor alle kinderen van 0 - 16 jaar. In de middag is er geen kinderavontuur. De kinderen, tieners en (jong)-volwassenen mengen zich met elkaar. Er zijn dan ook activiteiten voor ouder & kind.

Slapen doe je in je eigen tent, caravan of camper. Er zijn een aantal kamers te huur, een bed op de slaapzaal of een caravan.

Kasteel de Schans ligt op de grens van het nationale park De Hoge Kempen, het groene hart van België. Je kunt hier prachtige wandelingen maken en het fietsroutenetwerk loopt langs onze deur. Wie weet zie je de ijsvogeltjes die bij ons op het terrein rondvliegen, de bevers zwemmen of de eekhoorns in de boom klimmen. Zwemmen kan in onze eigen vijver, maar je kunt ook naar het naburig gelegen natuurzwembad de Wouterbron.

Programma

Week 1    22 juli - 29 juli

Creativiteit & Expressie 
Tantra (wachtlijst))
Kwetsbaarheid als kracht
Jongerenweek (16 t/m 19 jaar) 

Week 2    29 juli - 5 aug

Vrouw en Vrij
Aanraken in Verbinding (massage)
Autonomie & Verbinding
Tieneravontuur (13 t/m 15 jaar)

Voor prijzen en andere informatie kun je kijken op de website.

Ook kun je in de brochure meer informatie vinden over het Vakantie-Avontuur en de andere trainingen die wij aanbieden.

We hopen je te ont-moeten op ons cursuscentrum en dat je met plezier kunt terug kijken op een mooie vakantie......................