Relaties

De sterkste liefde is die welke zijn eigen zwakte kan laten zien

Relatie

Een (partner)relatie is bij uitstek een plek waar het voor mensen belangrijk is dat ze zichzelf kunnen zijn, met alles erop en eraan. Een plek waar bedding en veiligheid ervaren wordt. Deze bedding maakt dat mensen zich naar elkaar kunnen openen en aan elkaar kunnen laten zien.

Spanningen

Als het gaat wringen in een relatie dan gaat het vaak over onderliggende en soms onbewuste beelden die mensen van zichzelf en de ander hebben.

Immers, mensen vinden vaak iets van elkaar: actief, lui, dominant, vrolijk en nog heel veel meer. Al deze eigenschappen, die mensen aan elkaar toeschrijven, liggen verstopt onder de communicatie. Dat kan leiden tot beschuldigingen, misverstanden en afstand.

Herstel van contact

Bij relatietherapie is ons doel de communicatie tussen partners te overbruggen en te verbinden. We doen dat onder meer via geweldloze communicatie.

Ook besteden we veel aandacht aan het lijfelijk ervaren. Contact en verbinding gaat namelijk niet alleen via woorden, het is ook iets dat we via ons lichaam ervaren.

wat is communicatie

Trainingen

In een traject ben je langere tijd op weg met elkaar, in een vaste groep.

Ik ken je zo goed dat ik je haast niet meer zie,
Ik wil je zien, voor het eerst

Hannes Meinkema

Tijdens dit traject is er meer tijd om dat wat je ontdekt, ervaart en deelt een plek te geven en te laten beklijven.

Beleef tantra samen in een veilige omgeving!

Deze 3-daagse kun je omschrijven als een sprankelend feestje met diepgang. Er is voldoende gelegenheid om jezelf te verkennen, anderen te ontmoeten en de relatie met je partner te verdiepen. Er is tijd voor het ervaren van je gevoelens en behoeften.

Tantra-voor-Koppels_TANK_CursuscentrumdeSchans

Deze meerdaagse workshop is bedoeld voor liefdeskoppels die het verlangen hebben om op een bijzondere manier tijd met elkaar door te brengen.

Aan het eind van een weekend horen we vaak zeggen: 'Ik heb tijdens de voorbije dagen écht genoten.’

Beleef tantra samen in een veilige omgeving!

Dit is voor stellen die reeds een Tantra voor Koppels weekend hebben gevolgd in Cursuscentrum de Schans, of enige ervaring hebben met tantra.

Tantra-voor-Koppels-Verdieping_CursuscentrumdeSchans

Tussen Liefde en Leegte is een cursus voor singles met een relatiewens. Mogelijk ben je op zoek naar een partner­relatie en merk je dat je in deze zoektocht steeds tegen dezelfde patronen aanloopt. Misschien vind je het lastig om jezelf met een ander te verbinden, kies je steeds opnieuw voor onbereikbare of onbeschikbare partners of blijf je eindeloos zoeken naar de ideale partner.

Voor-singles-met-relatiewens_CursuscentrumKasteeldeSchans

Aanraken in Verbinding

Deze workshop biedt jullie, als liefdeskoppel of gelegenheidskoppel, drie dagen vol met aanraken en aangeraakt worden, in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan. Je gaat het contact en de verbinding met elkaar aan via de aanraking, in zachtheid, rust en stilte.
Oefeningen in eerlijkheid, helderheid en veiligheid zorgen voor een rustige opbouw.

Aanraken-in-verbinding-Massage-koppels_CursuscentrumdeSchans