Kennismaken

Open je hart en alles wat je nodig hebt zal naar je toekomen - Indiaanse wijheid

Je kunt op verschillende manieren vrijblijvend kennis maken met Cursuscentrum De Schans.
Twee maal per jaar houden we een gratis toegankelijke Opendeurdag, telkens op tweede paasdag en op de derde zondag van september.

Jaarlijks vindt er een VakantieAvontuur plaats op ons terrein. Dit evenement valt ongeveer in de laatste week van juli en de eerste week van augustus. Je kunt dan een week lang een ochtendworkshop volgen en met je tent of caravan op ons terrein verblijven. Kijk voor meer informatie op: VakantieAvontuur.

Trainingen

Kennis maken met de avondcursussen

Stel jij jezelf wel eens de vraag wat Emotioneel Lichaamswerk® en/of Tantra inhoudt?
Ben jij benieuwd naar de trainers van deze cursussen en de werkwijze van Cursuscentrum de Schans?
Dan heb je de mogelijkheid om te ervaren hoe een cursusavond wordt aangeboden d.m.v. een gratis proefles.
Ondanks de ruimte die wordt ingelast voor het beantwoorden van je vragen, zijn deze info-avonden vooral gericht op ervaren.

Nieuws! Met pijn in ons hart hebben we besloten om de Opendeurdag van zondag 20 september NIET door te laten gaan, in verband met alle corona-maatregelen. We hopen je in 2021 weer te kunnen verwelkomen om met Cursuscentrum de Schans kennis te komen maken. Volgende editie maandag 05 april 2021!  (2de paasdag)Zaterdag 27 juni heeft Meike de afsluitende sessie gegeven in deze reeks.  Wat een mooie en verbindende momenten telkens op zaterdag ochtend, de afgelopen weken en maanden. Zo fijn dat je er bij was. Vanaf september worden er op een nieuw tijdstip verschillende online sessies aangeboden. Houd binnenkort je mail en/of de website in de gaten voor meer informatie.

Heb je genoten van de afgelopen sessies, en VIND je de Schans LEUK?  Geef je het aan op FB? Met dit kleine gebaar geef de Schans een steuntje in de rug.  Vind ons leuk op FB.


Verbinding en bedding zijn twee elementen die voorop staan in alles wat er aangeboden wordt op en door de Schans. Als trainersteam hebben we nagedacht over hoe we hier vorm aan kunnen geven in een tijd waarin het niet mogelijk is om elkaar fysiek op te zoeken.

Iedere maand kun je mee doen met een geleide meditatie door Meike Niemeijer.  Dezelfde sessie wordt 2 maal per maand gegeven. In de meditaties wordt aandacht besteed aan het bewust ontspannen van het lichaam. Door middel van beweging en/of visualisaties ga je voorbij aan de stroom van dagelijkse gedachten en maak je directer contact met wat er van binnen bij jou leeft.

Kracht, kalmte en vitaliteit, dat is wat Chi Neng Qigong (Chinese Yoga) voor mensen doet. Door het uitvoeren van eenvoudige en sierlijke bewegingen werk je actief aan je gezondheid en levenskracht. De oefeningen zijn gemakkelijk te leren voor iedereen. Wil je ook gezond bezig zijn met je lichaam en tegelijk een ontspannen mind, ervaar het zelf met een online les, gegeven door Dimphy van Alphen.