Kennismaken

Open je hart en alles wat je nodig hebt zal naar je toekomen - Indiaanse wijheid

Je kunt op verschillende manieren kennismaken met het aanbod aan cursussen en trainingen op Cursuscentrum De Schans.
Elk jaar houden we een gratis toegankelijke Opendeurdag, telkens op tweede paasdag.

Jaarlijks vindt er het zomerprogramma Zomers Zijn plaats op het terrein van Kasteel de Schans. Dit evenement valt ongeveer in de laatste week van juli en de eerste week van augustus. Je kunt dan een week lang een ochtendworkshop volgen en met je tent of caravan op ons terrein verblijven. Kijk voor meer informatie op: Zomers Zijn.

Als je geïnteresseerd bent in het volgen van een traject, en lijkt het voor jou een erg grote stap, bieden enkele trainingen een introductiedag of -weekend aan. Zo kan je kennis maken met de inhoud van het traject en met de trainer(s).

En verder worden ook eenmalige activiteiten georganiseerd, soms in samenwerking met een andere organisatie.

Trainingen

In deze 2 dagen dompel je je heerlijk onder op de Schans. Even een moment van stil staan; verbinding maken; in je lijf komen; naar binnen gaan; ervaren; genieten en gewoon zijn.

De trainers nemen je mee op een mooie reis. Aanraking, lichaamswerk, dansen, man- en vrouw-energie, levensenergie het komt allemaal voorbij.

Deze meerdaagse workshop is bedoeld voor liefdeskoppels die het verlangen hebben om op een bijzondere manier tijd met elkaar door te brengen.

Aan het eind van een weekend horen we vaak zeggen: 'Ik heb tijdens de voorbije dagen écht genoten.’

3-daagse cursus over openen, verbinden en vrij zijn

Je-Seksualiteit-als-Bron-Intro_CursuscentrumdeSchans

Voorbeeld van thuis uit meegekregen

Hoe jij nu je seksualiteit beleeft wordt gevormd door je opvoeding en de omgeving waarin je opgroeide. De mate waarin jij verbonden was met je ouders en je ouders met elkaar, zegt veel over de mate waarin je vandaag veiligheid ervaart en je kunt openen in je relaties en in je seksualiteit.

Kennismaking

Deze introductiedag is bedoeld voor eenieder die benieuwd is naar het Jaartraject 'Aanraken in Verbinding'. Het biedt je de mogelijkheid om kennis te maken met de trainers en hun werkwijze alsook de massage die je in de cursus zal gaan leren.

Je kunt proeven van een ontspannende massage door zowel te geven als te ontvangen, in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan.

Opstellingen-middag in Groenekan (nabij Utrecht, NL)
Opstellingen-middag of -avond in Boekel (NL)

Opstellingen_Cursuscentrum de Schans

Wat is een familie-opstelling?

Ieder mens wordt in een familiesysteem geboren. Of je nu wel of geen contact hebt met je familie, je bent een deel van jouw systeem.