Kennismaken

Open je hart en alles wat je nodig hebt zal naar je toekomen - Indiaanse wijheid

Je kunt op verschillende manieren vrijblijvend kennis maken met Cursuscentrum De Schans.
Twee maal per jaar houden we een gratis toegankelijke Opendeurdag, telkens op tweede paasdag en op de derde zondag van september.

Jaarlijks vindt er een VakantieAvontuur plaats op ons terrein. Dit evenement valt ongeveer in de laatste week van juli en de eerste week van augustus. Je kunt dan een week lang een ochtendworkshop volgen en met je tent of caravan op ons terrein verblijven. Kijk voor meer informatie op: VakantieAvontuur.

Trainingen

Kennis maken met de avondcursussen

Stel jij jezelf wel eens de vraag wat Emotioneel Lichaamswerk® en/of Tantra inhoudt?
Ben jij benieuwd naar de trainers van deze cursussen en de werkwijze van Cursuscentrum de Schans?
Dan heb je de mogelijkheid om te ervaren hoe een cursusavond wordt aangeboden d.m.v. een gratis proefles.
Ondanks de ruimte die wordt ingelast voor het beantwoorden van je vragen, zijn deze info-avonden vooral gericht op ervaren.

Nieuws! Met pijn in ons hart hebben we besloten om de Opendeurdag van zondag 20 september NIET door te laten gaan, in verband met alle corona-maatregelen. We hopen je in 2021 weer te kunnen verwelkomen om met Cursuscentrum de Schans kennis te komen maken. Volgende editie maandag 05 april 2021!  (2de paasdag)


Iedere maand kun je mee doen met een geleide meditatie door Meike Niemeijer.  Dezelfde sessie wordt 2 maal per maand gegeven. In de meditaties wordt aandacht besteed aan het bewust ontspannen van het lichaam. Door middel van beweging en/of visualisaties ga je voorbij aan de stroom van dagelijkse gedachten en maak je directer contact met wat er van binnen bij jou leeft.

Kracht, kalmte en vitaliteit, dat is wat Chi Neng Qigong (Chinese Yoga) voor mensen doet. Door het uitvoeren van eenvoudige en sierlijke bewegingen werk je actief aan je gezondheid en levenskracht. De oefeningen zijn gemakkelijk te leren voor iedereen. Wil je ook gezond bezig zijn met je lichaam en tegelijk een ontspannen mind, ervaar het zelf met een online les, gegeven door Dimphy van Alphen.

Elke maand heb je de mogelijkheid om mee te doen met een online Emotioneel Lichaamswerk® (ELW) sessie begeleid door Maud Offermans.
De online ELW® sessies geven je de kans om energie te blijven geven aan je lichaam waardoor je de gedachtestroom kan reduceren. Het helpt de bewegingsruimte in jezelf te vergroten of juist te verstillen. Dit met de intentie om met meer helderheid en bewustzijn de dag tegemoet te treden ofwel af te sluiten.  Kijk lager voor de thema's op woensdag avond en zaterdag ochtend.

[Pagina in opbouw]

Blijvende herinnering of een bijzondere ervaring?
Zaterdag 06 februari van 20u-22u

Wil jij een blijvende herinnering aanschaffen of een bijzondere ervaring opdoen?  Kom dan zaterdag 06 februari van 20 tot 22u naar de online SchansVeilingParty!

Bied mee en maak je kans op iets unieks. Ook zonder te bieden zal deze gratis online activiteit je veel vermaak, verbinding en plezier brengen.
De opbrengst wordt 100% aan de inrichting van de volledig verbouwde HOEVE besteed.