Kennismaken

Open je hart en alles wat je nodig hebt zal naar je toekomen - Indiaanse wijheid

Je kunt op verschillende manieren vrijblijvend kennis maken met Cursuscentrum De Schans.
Twee maal per jaar houden we een gratis toegankelijke Opendeurdag, telkens op tweede paasdag en op de derde zondag van september.

Jaarlijks vindt er een VakantieAvontuur plaats op ons terrein. Dit evenement valt ongeveer in de laatste week van juli en de eerste week van augustus. Je kunt dan een week lang een ochtendworkshop volgen en met je tent of caravan op ons terrein verblijven. Kijk voor meer informatie op: VakantieAvontuur.

Trainingen

Kennis maken met de avondcursussen

Stel jij jezelf wel eens de vraag wat Emotioneel Lichaamswerk® en/of Tantra inhoudt?
Ben jij benieuwd naar de trainers van deze cursussen en de werkwijze van Cursuscentrum de Schans?
Dan heb je de mogelijkheid om te ervaren hoe een cursusavond wordt aangeboden d.m.v. een gratis proefles.
Ondanks de ruimte die wordt ingelast voor het beantwoorden van je vragen, zijn deze info-avonden vooral gericht op ervaren.

Nieuws! Met pijn in ons hart hebben we besloten om de Opendeurdag van maandag 5 april NIET door te laten gaan, in verband met alle corona-maatregelen. We hopen je in lat er in het jaar weer te kunnen verwelkomen om met Cursuscentrum de Schans kennis te komen maken. Volgende editie zondag 19 september 2021.


Opstellingenochtend of -middag in Opoeteren (B) of
Opstellingenmiddag in Groenekan (NL)

Wat is een familie-opstelling?

Ieder mens wordt in een familiesysteem geboren. Of je nu wel of geen contact hebt met je familie, je bent een deel van jouw systeem.

Ervaar ontspanning en verbinding door met aandacht aanwezig te zijn!

In mijn meditaties neem ik (Meike Niemeijer) je aan de hand van (licht) lichaamswerk en visualisaties mee naar wat er onder de oppervlakte leeft. Voorbij de stroom van dagelijkse gedachtes maak je contact met een diepere, onbewuste laag in jezelf. Door daar helemaal bij aanwezig te zijn creëer je niet alleen ontspanning, het geeft ook een diep gevoel van verbinding met jezelf.

Chi Neng Qigong is Chinese Yoga, mindfulness en beweging in één. Het is de meest totale en efficiente  bewegingsvorm die ik  ken. Je voert langzame en vloeiende bewegingen uit terwijl je focus bij de beweging is. Hierdoor ontstaat er een meditatieve rustgevende staat en je Qi (lichaamsenergie) gaat weer stromen. 
Het is vrij eenvoudig te leren voor iedereen en de werking van de oefeningen is voelbaar vanaf les één. ervaar het zelf met een online les, gegeven door Dimphy van Alphen.

Nu we niet bij elkaar kunnen komen, wil ik de mogelijkheid bieden om online deel te nemen aan familie- of systemische opstellingen. Het zal de live opstellingen zeker niet vervangen, en, we hebben ondertussen ook gemerkt dat er online heel veel mogelijk is. Ingebrachte vragen (terugkerende patronen, problemen, etc.) worden evengoed inzichtelijk gemaakt door informatie die je van representanten krijgt. Het is verrassend hoe goed je mee kan voelen met de representanten zoals je gewend bent.