Schanskrant nr. 4 april 2020

Er is in korte tijd veel veranderd. Er zijn mensen onder ons die afscheid hebben moeten nemen van een dierbare, die keihard moeten werken en overuren draaien, thuis achter de computer werken of een “verplichte” vakantie hebben. Een ieder gaat hier op zijn eigen manier mee om. Misschien voel jij je eenzaam of juist verbonden, ben je angstig of vol vertrouwen of alles door elkaar. Voor ons is het een merkwaardige ervaring om al vier weken de sfeer van de typische Schanstrainingen te missen. Om hier enigszins aan tegemoet te komen en toch in contact te kunnen blijven met elkaar, komt de Schans met een online activiteit "De Schans verbindt".

De Schans verbindt  

Verbinding en bedding zijn twee elementen die voorop staan in alles wat er aangeboden wordt op en door de Schans. Als trainersteam hebben we nagedacht over hoe we hier vorm aan kunnen geven in een tijd waarin het niet mogelijk is om elkaar fysiek op te zoeken.

Onder de naam "De Schans verbindt" starten we zaterdag 11 april een serie online ontmoetingen. Wekelijks bieden we een begeleide meditatie of  lichaamsgerichte oefeningen aan. Door deze sessies live te verzorgen (via ZOOM) is het niet alleen een gelegenheid om naar binnen te keren en te kijken hoe je "er bij zit", het is ook een moment om mensen te ontmoeten die de Schans een warm hart toedragen.

Je kan je (gratis) meedoen door op de link hieronder te klikken. En voel je vrij om mensen uit te nodigen waarvan je denkt dat ze baat zullen hebben bij de verbinding die de Schans zo eigen is.

De volgende sessies staan nu gepland op de zaterdag ochtend van 9 tot 10 uur:

11 april: Nadabrahma meditatie - Meike Niemeijer
18 april: Kundalini meditatie - Meike Niemeijer
25 april: Emotioneel Lichaamswerk – ELW® - Maud Offermans
2 mei: Adem & Veerkracht - Jannie Grijzen

Een aantal van onze trainers bieden inmiddels ook online sessies aan. Als je daar interesse in hebt, mag je mailen naar info@kasteeldeschans.com voor meer info of rechtstreeks naar de trainers.

Corona maatregelen

We weten niet hoe lang de maatregelen aan zullen houden. In België is de officiële datum nu nog tot en met 19 april. In Nederland tot en met 28 april. We gaat ervan uit dat het langer zal duren. Voor het annuleren van onze activiteiten volgen we de perioden van de Belgische richtlijnen.

Mensen die zich hebben ingeschreven voor een van onze trainingen t/m 19 april, hebben inmiddels een persoonlijke mail ontvangen. Als we langer gesloten moeten blijven zullen de deelnemers die voor die periode een training hebben geboekt een mail krijgen. 

Voor alle activiteiten die niet door kunnen gaan vanwege de coronamaatregelen geldt een aangepaste annuleringsregeling. Daarover vind je hier meer (kijk onderaan de pagina van deze link). We bieden diverse opties, waaronder het volledig retourneren van de betaling.

Voor de trainingen die nog niet geannuleerd zijn, kun je je blijven inschrijven.

Opendeurdag afgelast!

In de vorige nieuwsbrief hebben we geschreven dat de opendeurdag is opgeschort en we hoopten met een beetje geluk deze dag in juni te kunnen organiseren. We hebben besloten om voor de zomer geen opendeurdag meer te organiseren. We hopen dat we onze deuren weer open mogen zetten en jullie te verwelkomen op onze Opendeurdag die zal plaatsvinden op zondag 20 september.

Vakantieavontuur

Vooralsnog hopen we dat we de corona maatregelen tegen de zomer achter ons hebben en dat het Vakantieavontuur kan doorgaan. Het is nog steeds mogelijk om in te schrijven.

Agenda

Om te zien welke trainingen er na 19 april gepland staan kun je de agenda op de website bekijken. 

We wensen iedereen een goede gezondheid, steun en veel liefde in deze uitzonderlijke omstandigheden. Zorg goed voor jezelf en elkaar.