De Schans Verbindt – Online sessie voor jou (gratis)


Zaterdag 06 juni – een online sessie "Emotioneel Lichaamswerk® – ELW", met Maud Offermans.
Geef ook jij op FB aan dat je "gaat"? Zo help je ons de kring van verbinding uit te breiden. (FB link)  Er zal ook een tolk gebarentaal aanwezig zijn.  


Door een technisch mankement bij de mail server provider verloopt het uitgaande e-mailverkeer soms moeizaam voor e-mailadressen met domeinnaam hotmail, live en outlook. Check ook je SPAM mail


Verbinding en bedding zijn twee elementen die voorop staan in alles wat er aangeboden wordt op en door de Schans. Als trainersteam hebben we nagedacht over hoe we hier vorm aan kunnen geven in een tijd waarin het niet mogelijk is om elkaar fysiek op te zoeken.

Onder de naam "De Schans Verbindt " organiseren we met een serie online ontmoetingen. Wekelijks bieden we een begeleide meditatie of lichaamsgerichte oefeneningen aan. Door deze sessies live te verzorgen (via ZOOM) is het niet alleen een gelegenheid om naar binnen te keren en te kijken hoe je "er bij zit" op het moment, maar kun je ook andere mensen ontmoeten die de Schans een warm hart toedragen.

Je kan je hier gratis aanmelden of door op de knop 'aanmelden' hieronder te klikken. En voel je vrij om mensen uit te nodigen waarvan je denkt dat ze baat zullen hebben bij de verbinding die de Schans zo eigen is.

De volgende sessies staan nu gepland op de zaterdag ochtend van 9 tot 10 uur:

06 juni Emotioneel Lichaamswerk® – ELW Maud Offermans
13 juni Je eigen ruimte – geleide meditatie Meike Niemeijer
20 juni Ontspannen, opladen en aarden met Chi Neng Qigong  Dimphy van Alphen
27 juni Innerlijke wijsheid als bron – geleide meditatie Meike Niemeijer


Deze sessies zijn gratis. Je kan je hieronder vooraf aanmelden. Je krijgt een e-mail met de ZOOM details om, op zaterdagochtend, online in de kring te stappen. Check ook je *spammail* als je niets blijkt te ontvangen. Je bent automatisch aangemeld voor komende sessies en dus hoef je je niet meer aan te melden voor latere sessies.

We wensen jou en je dierbaren een goede gezondheid en veel liefde in deze uitzonderlijke tijd. Draag ondertussen goed zorg voor jezelf en elkaar.

Het team van de Schans-trainers heet je van harte welkom.


Geplande sessies:

Emotioneel Lichaamswerk  (za. 06 juni 09-10u), door Maud Offermans
Maatregelingen versoepelen, de beweging naar buiten wordt meer toegestaan. Hoe reageer jij hierop en wat wordt er voor jou hierdoor in beweging gezet? Of merk je juist dat je liever in de stilte en rust blijft?
In deze sessie wordt je uitgenodigd om zowel de beweging op te zoeken als de verstilling toe staan in jezelf. Met een open en nieuwsgierige blik mag je kijken naar het moment van hier en nu.

Je eigen ruimte – geleide meditatie (za. 13 juni 09-10u), door Meike Niemeijer
Het is bijna 3 maanden geleden dat de lockdown begon en misschien merk je inmiddels dat jij anders met de regels en restricties omgaat dan mensen om je heen. De ene persoon maakt naar eigen geweten keuzes over wat wel of niet kan, terwijl de ander zich strikt houdt aan de opgegeven regels. Dit kan makkelijk tot onrust, irritatie en veroordeling van gedrag van de ander leiden. In deze geleide meditatie gaan we verkennen welke (innerlijke) ruimte jij nodig hebt om je prettig te voelen en hoeveel ruimte je de ander kunt laten.

Ontspannen, opladen en aarden met Chi Neng Qigong  (za. 20 juni 09-10u), door Dimphy van Alphen
Tijdens Chinese yoga voeren we eenvoudige, sierlijke bewegingen uit waardoor je levensenergie gaat stromen. Je bent lichamelijk bezig en je focus is gericht op de beweging. Hierdoor ontspannen lichaam en geest, je ademhaling wordt dieper en rustiger, je laat spanningen los en Qi (of Chi, energie) gaat weer stromen.

Innerlijke wijsheid als bron – geleide meditatie (za. 27 juni 09-10u), door Meike Niemeijer

Om terug te kunnen komen is het belangrijk om goed afscheid te nemen.
In de afgelopen maanden hebben we gezamenlijk een reis gemaakt langs ons lijf en onze binnenwereld. Ieder in zijn/haar eigen huis, soms met z'n tweeën voor een camera, soms veilig met de camera uit. Sommigen waren er iedere week bij, anderen zijn in -en uitgestapt wanneer het hen paste. In deze (voorlopig) laatste sessie reizen we nog eenmaal, via ons lijf, naar binnen toe. Daar maken we contact met onze innerlijke bron van wijsheid en liefde om met een open hart (tijdelijk) afscheid te kunnen nemen.


Afgelopen sessies:

Voluit! – ademen, bewegen en voelen (za. 30 mei 09-10u), door Anoek Backer

De lockdown brengt ons van ‘de wereld is je voortuin’ naar ‘de voortuin is je wereld’. Velen van ons zoeken naar manieren om zich te verhouden tot deze manier van leven. Mogelijk passeer je anderen met een ingehouden adem, schrik je in de supermarkt wanneer je iemand te dicht benadert of zit je op je handen om de neiging je dierbaren te knuffelen te weerstaan. Wellicht voel je een ingehouden energie. Tijdens de sessie nodigt Anoek je uit om voluit te ademen, voluit te bewegen en voluit te voelen en te erkennen wat er in jou leeft. In een sfeer waar speelsheid en diepgang hand in hand gaan, werken we met lichaamswerk en ademhalingsoefeningen.

Verbinding vanuit het hart – een begeleide meditatie  (za. 23 mei 09-10u), door Meike Niemeijer
Als we het hebben over verbinding denken we vaak direct aan verbinding met iets of iemand anders. Op het moment dat de mogelijkheid om je (fysiek) te verbinden met de ander opeens beperkt is ontstaat de vraag hoe je je verbindt met jezelf. Verbinden met jezelf gaat via het hart. In deze begeleide meditatie werken we met het openen van de hartstreek om zo de verbinding met jezelf te kunnen ervaren.

Lang leve de levenslust!  (za. 16 mei 09-10u), door Anoek Backer
Met het sluiten van de buitenwereld, kan het voelen alsof je binnenwereld zich ook steeds meer sluit. Misschien merk je dat je minder in beweging komt, oppervlakkiger ademt en minder energie hebt. Tijdens deze online sessie maak je contact met je lichaam en maak je de levenslust in jezelf (weer) wakker. Bij het lichaamswerk zal de nadruk liggen op het bekkengebied. Lichtheid, speelsheid en diepgang wisselen elkaar af.

Mild zijn voor jezelf – een begeleide meditatie  (za. 09 mei 09-10u), door Meike Niemeijer
Nu de dagen steeds meer op elkaar gaan lijken, kan het ook zijn dat je gedachtes en emoties in cirkeltjes blijven ronddraaien. In deze begeleide meditatie stap je daar bewust uit en bekijk je van de zijlijn wat er zich in jou afspeelt. Daarnaast wordt je een hulpbron aangeboden die je kan helpen om met mildheid en zonder oordeel te kijken naar wat je daar ziet. Verklaring van mildheid: 1. zacht en vriendelijk; 2. rijkelijk en gul

Adem & levenskracht  (za. 02 mei 09-10u), door Jannie Grijzen
In deze ochtendoefening word je begeleid om bewuster en intenser te ademen. Je gaat jouw ademhalingspatroon herkennen en ervaren hoe je deze kunt veranderen. Door de oefeningen leer je je focussen op je lichaam en je ademhaling. Je bent met je aandacht in het moment. Dit geeft ontspanning en ruimte. Je voelt meer vitaliteit en vergroot jouw levenskracht!

Emotioneel Lichaamswerk  (za. 25 april 09-10u), door Maud Offermans
Opvallend aan deze tijd is dat sommigen van ons onder grote druk staan, terwijl anderen volledig stil vallen. Hoe ga jij om met deze veranderingen? Welke signalen geeft jouw lichaam? Hoe kan je meer rust creëren of juist zorgen dat je in beweging komt?
In de online ELW sessie maak je bewust contact met je lichaam waarbij we zowel aandacht besteden aan het activeren van het lichaam als aan het ervaren van ontspanning.

Kundalini meditatie (za. 18 april 09-10u), door Meike Niemeijer
De plotselinge verandering in ons leven, en het gebrek aan controle daarop zorgt bij veel mensen voor weerstand. De Kundalini meditatie van Osho is er specifiek op gericht om daar waar je blokkades en weerstand hebt, de energie weer te laten stromen. Door het dansen en schudden komt de levensenergie in beweging. Door de verstilling van de laatste fase van de meditatie ben je beter in staat om vanuit een heldere en kalme geest datgene dat zich aandient met mildheid te observeren.

Nadabrahma meditatie (za. 11 april 09-10u), door Meike Niemeijer
De Nadabrahma meditatie van Osho gaat over het herstellen van harmonie. Door de handgebaren die je maakt laat je los wat jou niet meer dient en geef je energie aan je omgeving, terwijl je tegelijkertijd precies de voor jou juiste hoeveelheid energie tot je neemt. Door de balans in jezelf te herstellen draag je bij aan de balans van het hele universum.

Datums

6 jun 2020 - 09:00 tot 10:00
13 jun 2020 - 09:00 tot 10:00
20 jun 2020 - 09:00 tot 10:00
27 jun 2020 - 09:00 tot 10:00

Online

De Schans verbindt – Online sessie voor jou (gratis)

Gratis