Nieuwe opleiding "Masseren vanuit je hart"

Massage vervult de fundamentele menselijke behoefte aan aanraking

Graag willen wij jullie onder de aandacht brengen dat dit najaar op de Schans een nieuwe opleiding van start gaat: “Masseren vanuit je hart” onder de bezielende (bege)leiding van Petra Groeneboer.

13 oktober 2017 gaat de 1-jarige massageopleiding ´Masseren vanuit je hart´ van start, een traject waar aanraken, aangeraakt en geraakt worden centraal staat. Dit gebeurt, zoals elke training op de Schans,  in een omgeving waar veiligheid en respect voor elkaar voorop staan.

15 september 2017 is de laatste kennismakingsdag vóór deze opleiding van start gaat.

In de opleiding leer je professioneel masseren aan de hand van klassieke massagetechnieken en technieken van de Dynamische Massage. Hierbij wordt er veel aandacht besteed aan het contact maken met de ander vanuit je hart.

Daarnaast maak je, o.l.v. gastdocent San Bogaerts, kennis met de beginselen van de Geweldloze Communicatie en leer je over de diverse karakterstructuren, hun overtuigingen en hun fysieke kenmerken.

De opleiding bestaat uit 16 dagen, verdeeld over vijf blokken. Tussen de blokken in wordt er van je verwacht dat je oefent met een eigen model en met medestudenten. Aan het eind van het jaar volgt een afstudeertraject. Als je dit allemaal hebt gevolgd ontvang je een diploma en heb je ruim voldoende bagage om een eigen massagepraktijk te kunnen starten. Ook zonder dat dit je doel is zal je kennis en ervaring opdoen waar je heel veel plezier van zult hebben.

Voor uitgebreide informatie en de exacte data zie onze website: www.kasteeldeschans.com.

Naast deze prachtige opleiding zijn er nog meer mogelijkheden om op de Schans met Massage bezig te zijn. Een greep uit het aanbod:

Zomerweek Aanraken in Verbinding: een midweek-workshop in het Vakantieavontuur waarin je kennis maakt met verschillende soorten massages zoals oa ontspanningsmassage, lomi-lomi massage en gezichtsmassage.

1-, 2- en 3-daagse introductiecursussen: hierin kun je kennismaken met masseren vanuit je hart.
Deze dagen staan op zichzelf maar je kunt ze natuurlijk ook gebruiken om te ervaren of de opleiding iets voor jou is.

Massage / Zweethut weekend: massage en zweethut, een unieke combinatie rond de thema’s Loslaten en Verbinding. Dit weekend wordt begeleid door Petra Groeneboer en Geert de Groof.

Massage Ontmoetingsavonden: Voor iedereen die de behoefte voelt om anderen te ontmoeten en samen massages uit te wisselen zijn er de maandelijkse massage-ontmoetingsavonden. Deze avonden worden begeleid door Jos Duchateau.