Schanskrant nr. 8 Oktober 2016

Brochure 2016/2017.

Bij de start van een nieuw cursusjaar hoort ook een nieuwe brochure. In de afgelopen jaren heeft het team van De Schans zich steeds meer uitgebreidt met nieuwe enthousiaste trainers. Naast de vertrouwde cursussen is het aanbod vergroot met een aantal nieuwe trainingen/cursussen en activiteiten zoals o.a. Tantra voor Vrouwen, de Haka en de avondreeks Zen moment. Blij zijn we dat er weer een massage-opleiding gegeven gaat worden: "Masseren vanuit je hart" door Petra Groeneboer. In november is er een midweek waarin je kunt kennismaken met Petra en de inhoud van de opleiding.

Deze brochure is in een nieuw jasje gestoken met dank aan Daan Wentink. In de stijl van De Schans en toch weer even anders. Mocht je de brochure nog niet ontvangen hebben en zou je deze graag willen bekijken, stuur een verzoek naar info@kasteeldeschans.com en dan wordt deze naar je opgestuurd.

brochure 2016 2017

Een greep uit de curssussen van oktober en november.......: 

ZEN moment

Een maandelijks Zen-momentje...Heb jij het ook veel te druk? Last van prikkels en woede uitbarstingen? En heb je het idee dat  je jezelf voorbij rent af en toe? Op deze avonden, kun je even genieten van een avondje Me-Time op Kasteel de Schans. Start 5 oktober.

Tantra

In de vierdaagse training Tantra word je meegenomen in een reis langs je eigen grenzen. Je onderzoekt hoe jij contact maakt en hoe je dat in het verleden zo geleerd hebt. Je herkent je blokkades en je voelt daarin wat jouw eigen verlangens zijn. Start 6 oktober.

Uitgebreidt Zweethutweekend: Twee zweethut rituelen in één weekend

Het zweethutritueel is een proces van loslaten van overbodige ballast, dankbaar vasthouden van wat ons met vreugde vult en bewegen naar de richting van die we meer en meer willen in ons leven. Doordat we tweemaal kort na elkaar de zweethut ingaan (zaterdag en zondag) kunnen we bij de tweede zweethut opnieuw de draad opnemen waar we in de eerste zweethut geëindigd waren. Dat biedt dus de kans om een stukje dieper te gaan.

Mannenwerk: Mijn plek tussen de mannen innemen

De vierdaagse training Mannenwerk - De initiatie, gaat over onze plek tussen de mannen. Het gaat over ons deelnemerschap en persoonlijk leiderschap. Hoe kan ik mijn kracht voelen, mijn creativiteit laten stromen en stoppen met onnodige strijd? Start 20 oktober.

Magie van de Moederschoot: Van meisje naar volwassen vrouw

In deze training wil ik de vrouwen inzicht geven in de relatie die zij met hun moeder hebben. Deze is als een blauwdruk in je relaties met andere mannen en vrouwen. Een belangrijk thema is bedding ervaren bij vrouwen en hoe  je dat doet? Start 3 november.

Licht op Rouw

Mensen hebben te maken met verlies in het leven. Verlies van een geliefde, een kind, een vriend/in, het verlies van je gezondheid of van een verwachting over het leven die niet wordt vervuld zoals b.v. een onvervulde kinderwens. Voor verwerking van verlies ga je door verschillende fase’s. Start 27 oktober. 

........en de jaartrainingen!    

Voor elke jaartraining is het mogelijk om introductie cursus te volgen: Seksualiteit als basis- weekend (14 oktober); Het begin van het Ontdekken- vierdaagse (20 oktober). Het is mogelijk om deze los te volgen, zonder te hoeven deelnemen aan de jaartraining.  

24 november Je seksualiteit als Basis
Herstel van de breuken in onze seksuele ontwikkeling. Wij herhalen de ontwikkelingsfasen en geven er een belevingskwaliteit aan, zodat de basis van je seksualiteit sterk en gezond wordt. 
25 november De Ontdekking
Een ont-dekkingsreis naar binnen: naar vragen als wie je bent, wie je graag wilt zijn en waarom dat er niet van komt. Kortom: ont-dek jezelf. 

Schansdagen in Eindhoven

Elke 2e zondag van de maand (uitgezonderd de zomermaanden en in november) wordt er in Eindhoven een Schansdag gegeven. Elke keer staat er een andere training op het programma. Op 9 oktober "Op adem komen" en zaterdag 12 november Emotioneel Lichaamswerk. 

Blog 

Monique Mizee geeft de training Licht op Rouw en ze heeft een mooie blog geschreven over hoe verschillend we daar mee omgaan.

Rouwen is de overgang maken van het leven vanuit verlies naar het leven met verlies. Dit proces is vaak hard werken en kost veel energie. Mannen en vrouwen doen dit op een andere manier.
lees meer....

oktober 2016

5 okt      Zen Moment        
6 okt      Tantra Vierdaagse    
9 okt      Schansdag Ademen in Eindhoven    
14 okt    Vaders en Zonen - minitraject        
14 okt    Je Seksualiteit als Basis - Intro    
14 okt    Uitgebreid Zweethutweekend        
20 okt    Mannenwerk        
20 okt    Het Begin van het Ont-dekken        
26 okt    Massage Ontmoetingsavond    
27 okt    Licht op Rouw        
28 okt    Geweldloze Communicatie 3-daagse    
29 okt    Vrouwen-zweethut    

november 2016

3 nov      De Magie van de Moederschoot      
10 nov    Haka voor mannen        
12 nov    Schansdag Emotioneel Lichaamswerk in Eindhoven        
16 nov    Masseren vanuit je hart - midweek    
18 nov    Emotioneel Lichaamswerk
19 nov    Mannen-zweethut        
23 nov    Massage Ontmoetingsavond    
24 nov    Je Seksualiteit als Basis - trajecttraining        
25 nov    Ontdek jezelf: De Ont-dekking - trajecttraining        
30 nov    Tantra voor Koppels - midweek