Zweethut rituelen en vuurlopen 2018

Zweethut rituelen

De zweethut is een eeuwenoud transformerend ritueel. De warmte werkt zuiverend, inspirerend, krachtig en verbindend. Een vuurloop ceremonie gaat over angst omzetten in een helende beweging die een vurige levensenergie creëert. Ook in 2018 zijn er weer verschillende mogelijkheden om deel te nemen aan deze bijzondere ceremonies.

Data Zweethutten en Vuurlopen 2018

MANNEN ZWEETHUT
3 en 4 februari 2018
16 en 17 juni 2018 (samen met een vrouwenzweethut)
17 en 18 november 2018

VROUWEN ZWEETHUT
24 en 25 februari
5 en 6 april
16 en 17 juni 2018 (samen met een mannenzweethut)
27 en 28 oktober

GEMENGDE ZWEETHUT
13 en 14 januari 2018
19 en 20 mei 2018
8 en 9 september 2018
15 en 16 december 2018
22 en 23 december 2018

Praktische informatie zweethutten

Start: zaterdag om 10u45 uur
Einde: zondag om 12u30 uur
Prijs: € 95
Inclusief overnachting in authentieke yurt en maaltijden

Specials

MASSAGE – ZWEETHUT WEEKEND: 9 t/m 11 maart 2018

Tijdens dit weekend gaan we één dag de zweethut in en de andere dag gaan we masseren. Een unieke combinatie rond de thema’s Loslaten en Verbinding.

UITGEBREID ZWEETHUTWEEKEND: 5 t/m 7 oktober 2018

Dit weekend start op vrijdag. We gaan zowel zaterdag als zondag de zweethut in (gecombineerd met dansen, mediteren, andere ondersteunende rituelen) zodat we nog intenser kunnen beleven wat de warmte van een zweethutritueel te bieden heeft. 

Voor de specials gelden afwijkende prijzen. Raadpleeg daarvoor de website.

BESLOTEN ZWEETHUTRITUELEN

Er is ook de mogelijkheid om een 'besloten' zweethutceremonie te organiseren. Met een eigen groep mensen ga je dan samen de zweethut in. Bijvoorbeeld om een speciale gebeurtenis te vieren, zoals een verjaardag, als voorbereiding op een huwelijk e.d. Een datum wordt afgesproken in overleg.

Vuurlopen

21,22 april 2018 / 10,11 november 2018

Bij deze ceremonie laat het vuur voelen wat angst is maar ook wat je moed en kracht is om toch in beweging te komen. Voor datgene dat echt belangrijk is en de keuzes waar je nog letterlijk voor over het vuur wilt gaan in je leven. Deze manier van bewust omgaan met je eigen vuur creëert veel levensenergie! (Andere prijs, zie website)

Over Geert de Groof

Ik kwam 13 jaar geleden voor het eerst op Kasteel De Schans en ik ontdekte zo zelf hoe ontzettend veel rituelen te bieden hebben. Het motiveerde me om mijn toenmalige baan op te zeggen en te kiezen voor een opleiding 'Bachelor in de orthopedadogie'. Ik deed mijn stage op Kasteel De Schans. Sinds tien jaar geef ik met veel passie en vuur op mijn beurt het verbindende door van ceremonie. Het is bijzonder om op Kasteel De Schans samen met het hele team een warme sfeer te creëren waarin mensen zichzelf kunnen ontwikkelen.

Over Kerstin Achtenberg

Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om elkaar te dragen en gedragen te worden als vrouwen, waarbij alles wat er is, er mag zijn. Dan ontstaat er iets dat Geert Kimpen als volgt omschreef: “Een speelse lichtheid, vol vreugde en humor, als een kathedraal vol kaarsen die donkerte verdrijft, lijden verzacht en met blote voeten in de modder het aardse met het spirituele verbindt.” Als iets het aardse met het spirituele verbindt, is het wel het zweethutritueel. Na diverse trainingen en een opleiding op Kasteel De Schans begeleid ik sinds vier jaar de zweethutten voor vrouwen.