Te Gast Bij – In contact met je onderstroom

Contact maken met jouw onderstroom

Je leidt je leven, maar ergens leef je niet voluit. Ken je dat? Je houdt jezelf tegen in wat je echt wilt. Je voelt je met regelmaat onzeker. Je gedachten zijn niet altijd even positief richting jezelf. Je voelt je vaak moe. Dit zijn enkele voorbeelden waar je regelmatig tegenaan loopt.
Dit maakt deel uit van een onderstroom die je niet ziet en waarvan je niet weet wanneer je erin zit. En als je erin zit, brengt dit minder fijne emoties met zich mee en wil je er zo snel mogelijk bij vandaan.

Hoe zou het zijn om jouw onderstroom als stuwende kracht en als bron van rustgevende stabiliteit in te zetten?

In de training ‘Contact maken met jouw onderstroom’ gaan Vivian en Pieter met je op pad om zicht te krijgen op jouw onderstroom, waardoor je bewuster keuzes kunt maken om naar je eigen evenwicht te bewegen.

Vanuit een veilige omgeving ga je met jezelf op onderzoek. Je creëert meer bewustwording door je af te vragen: Wat brengt me naar hier? Wat hoor ik me zeggen? Wat word ik gewaar in mijn lijf? Wat zie ik mijzelf doen? Hoe reageren de anderen op mijn reacties? We nemen de tijd om daar met mildheid naar te kijken, om zo nieuwe ongekende facetten van jezelf te ontdekken. Op deze manier gaat er meer oog én hart zijn voor al het moois wat reeds aanwezig is in jezelf.

Het proces van bewustwording dat op gang wordt gebracht in deze training trek je door naar het dagelijks leven. Je staat liefdevol meer stil bij jezelf. Je gaat met meer nieuws­gierigheid en met meer gevoel kijken naar jezelf en de ander. Zo bewandel je de weg naar meer evenwicht.

In contact met jouw onderstroom_DomeinCursuscentrumdeSchans
Met NLP en ELW ontdekken we niet alleen onszelf, maar ook de uitgestrekte wereld om ons heen. De aarde, ons kostbare geschenk, wordt bewoond door talloze diverse volkeren. Laten we dansen op deze veelzijdigheid, zowel in de verre uithoeken van de wereld als in onze eigen straat, familie en op je eigen plek.

Evenwicht

Leven staat voor het vinden van een gezond evenwicht: een evenwicht tussen jezelf mogen tonen en mogen opgaan in een groep, een evenwicht tussen je even in stilte terugtrekken en daarna vol energie iets nieuws realiseren. Een dergelijk evenwicht komt er pas nadat je zowel Yin als Yang gelijkwaardig in jezelf toelaat. Als het vrouwelijke en het mannelijke er mag zijn, als de ratio en het gevoelsmatige een even waardevolle plaats krijgen.

Deze training werken we met de combinatie van NLP en ELW.  Daardoor krijgen we zicht op onze onderstroom van waaruit we bewuster keuzes kunnen maken om naar een voor jou goed aanvoelend evenwicht toe te bewegen.

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is een toolset die je leert jouw handelen en taalgebruik te observeren en te ervaren of je daarmee bereikt wat je wenst te bereiken. De weg van NLP is dan ook vooral een weg naar bewustwording, het is de boeiende weg van jezelf exploreren aan de hand van praktische technieken.

NLP wordt boeiend als het jouw nieuwsgierigheid kan prikkelen en je kan doen aanvaarden dat je het verloop van de omstandigheden zelden volledig in de hand hebt. Maar dat je wel steeds kan beslissen hoe je met elke gebeurtenis omgaat. De werkelijkheid kan je nauwelijks veranderen, jouw beleving van de werkelijkheid wel.

NLP-technieken zijn geen doel op zich, het zijn middelen om vanuit nieuwsgierigheid met jezelf aan de slag te gaan en te ontdekken dat je de werkelijkheid zelden als de werkelijkheid observeert. Want je observeert vooral vanuit wie jezelf bent en vanuit je eigen referentiekader.

ELW (Emotioneel LichaamsWerk) is op een fijne manier in verbinding raken met je lichaam. Hierdoor verbeteren we de mentale en fysieke gezondheid, want het lichaam en de geest beïnvloeden elkaar. Je bent als mens altijd in ontwikkeling en als de ontwikkeling stagneert dan blokkeert dit ook je levensstroom. Dit zorgt voor blokkades en/of te weinig levensenergie dan wel vermoeidheid, spanningen, het vermijden of inhouden van jezelf in situaties.

Hoe kan je leren luisteren naar wat je lichaam je te zeggen heeft? Hoe kan je stress-signalen gebruiken als waardevolle informatie? Stilstaan en luisteren naar je lichaam helpt om weer contact te krijgen met jezelf. Door samen stil te staan bij de (subtiele) gewaarwordingen in je lichaam krijg je informatie. We doen dit aan de hand van ervaringsgerichte en lichaamsgerichte oefeningen.

Vivian en Pieter

In deze training nemen Vivian en Pieter je graag mee op dit Yin/Yang pad. Vivian en Pieter, twee trainers met een sterk verschillende achtergrond, die je graag tonen hoe verschillen geen strijd hoeven te zijn, maar net een verrijking.

Het is niet kiezen tussen denken of voelen maar ontdekken hoe waardevol beiden zijn. Als je je bewust wordt dat elke situatie steeds een kans is om te checken of je erin slaagt  om te realiseren wat je graag wil neerzetten. Als je, met een ontladende glimlach, ontdekt dat de weg die je aflegt zoveel wijzer is dan de wegwijzer die je vertelt waar je naar toe moet.

Ben je nieuwsgierig geworden in jezelf, meld je aan, we ontmoeten je graag!

Vivian Gorissen & Pieter Tuytten
Trainer en Lichaamsgericht therapeut & Gecertificeerd NLP trainer


Op dit moment zijn er nog geen cursussen ingepland.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.