Schanskrant nr. 7 juli 2017 Vakantieavontuur

Een inspirerende vakantie op Kasteel de Schans

Heb jij al plannen voor de zomervakantie?

Van 23 juli tot en met 13 augustus is er een uitgebreid aanbod van workshops op ons cursuscentrum. Het bijzondere van ons vakantieprogramma is dat er, naast de workshops voor volwassenen, tijdens deze periode ook gedacht is aan de kinderen, tieners (13 t/m 15 jaar) en jongeren (16 t/m 19 jaar). 

Er is een gevarieerd programma waarin persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaat met onthaasten, ontmoeten, verbondenheid, plezier maken en vakantie vieren. Wat je ook doet, het is voor ons belangrijk dat jij je hier thuis kunt voelen. 

Het programma is onderverdeeld in een midweek of weekend. Je kunt deze beide koppelen en hier een hele week zijn (of nog langer). Voor in de ochtend kies je een vaste workshop die je volgt van maandagmorgen tot en met vrijdagmorgen (zie programma in deze nieuwsbrief). Deze zijn van 10.00 - 14.00 uur. Daarna is er een lunch in de vorm van een lopend buffet. Vanaf 16.00 uur zijn er losse workshops die los staan van het ochtendprogramma. Je kunt hier vrijblijvend aan meedoen of er voor kiezen om te gaan wandelen, fietsen, zwemmen of niets doen. Om 19.00 uur gaat de bel voor het avondeten en kun je weer aanschuiven. Ook in de avonduren is er wat te beleven zoals dansen; een avondspel en gezellig zitten om het vuur. In de vroege ochtenduren is er om 7.30 uur een wandeling; meditatie of een andere ochtendoefening. Ook deze is vrijblijvend. Je kunt er ook voor kiezen wat langer te blijven liggen. Om 8.30 uur gaat de bel voor het ontbijt. Na alle maaltijden wordt je gevraagd om een handje te helpen bij de afwascorvee. 

Ook de kinderen zijn welkom deze 3 weken! Voor hen is er het kinderavontuur, een beleving die ze nooit zullen vergeten. Dit kinderavontuur is tijdens de vaste workshop waar je voor kiest in de ochtend van 10.00 - 14.00. Dit is voor alle kinderen van 0 - 16 jaar. In de middag is er geen kinderavontuur. De kinderen, tieners en (jong)-volwassenen mengen zich met elkaar. Er zijn dan ook activiteiten vor ouder & kind.

Slapen doe je in je eigen tent, caravan of camper. Er zijn een aantal kamers te huuur, een bed op de slaapzaal of een caravan.

Kasteel de Schans ligt op de grens van het nationale park De Hoge Kempen, het groene hart van België. Je kunt hier prachtige wandelingen maken en het fietsroutenetwerk loopt langs onze deur. Wie weet zie je de ijsvogeltjes die bij ons op het terrein rondvliegen, de bevers zwemmen of de eekhoorns in de boom klimmen. Zwemmen kan in onze eigen vijver, maar je kunt ook naar het naburig gelegen natuurzwembad de Wouterbron.

Wacht niet te lang met inschrijven! Voor midweek 1 is er een wachtlijst voor de Jongeren en voor Autonomie & Verbinding. Bij de Tantra is er nog plek voor Mannen, voor de Vrouwen is een wachtlijst. Voor de weekenden en midweek 2 en 3 zijn nog wel plaatsen.

Programma

Midweek 1    23 juli - 28 juli

Autonomie & Verbinding (wachtlijst)
Tantra (plaats voor mannelijke deelnemers)
Jongerenweek (wachtlijst)

Weekend 1  28 juli - 30 juli

Zweethut zomerweekend

Midweek 2    30 juli - 4 aug.

Geweldloze Communicatie
Aanraken in Verbinding (massage)
Tieneravontuur (13-15 jr)

Weekend 2  4 aug. - 6 aug.

Zweethut zomerweekend

Midweek 3    6 aug. - 11 aug.

Ontmoeten
Vrij en Vrouw zijn
Op adem komen

Weekend 3   11 aug. - 13 aug.

Vuurloopweekend

Ondersteuning

Om alles goed te laten verlopen kunnen wij nog assistentie gebruiken vanaf midweek 2. Dit geldt voor ondersteuning in de keuken, bij de kinderen en allerlei algemene klussen. Als je belangstelling hebt kun je een mail sturen naar teamwork@kasteeldeschans.com 

Een vakantieavontuur waar je met blijdschap op terug zal kijken......................