Schanskrant 5. Juni 2016

Overstroming van de Bosbeek

Het hemelse water dat in de nacht van 1 op 2 juni uit de lucht viel was een beetje teveel voor onze geliefde Bosbeek-vallei. Het resultaat was een indrukwekkend schouwspel van de natuur: De Oeter en de kleine vijver ernaast stroomden over in ons bos, zo'n 30-40 cm hoog. Op onze Facebook pagina kan je meer foto's bekijken.

Hoog water bij de yurt op kasteel de Schans

Vakantieavontuur

Ons 18de Vakantieavontuur wordt weer een pareltje! Nieuwe workshops op het programma beloven nieuwe avonturen. De ideeën voor de middagworkshops stapelen zich al op. In de meeste workshops is er nog een plekje vrij voor jou. Reserveer nu via ons aanmeldformulier, speciaal voor het Vakantieavontuur. Bellen mag natuurlijk ook!

Vuurloop

Naast de vakantieweken met nieuwe workshops krijgt ook het slotweekend een andere invulling dan de voorgaande jaren. Dit keer staan de vuurloop en rituelen die daarbij aansluiten centraal.

Hoeve opgeknapt

In het pinksterweekend is er door een team vrijwilligers getoverd. Het resultaat is de oude Hoeve in een nieuw jasje! Daar zijn we heeeeel blij mee.

Slaapzaal hoeve Kasteel de schans

Emotioneel Lichaamswerk

Marijke Wubben stopt met het geven van groepen. De afgelopen jaren hebben heel wat mensen bij haar haar kennisgemaakt hebben met het lichaamswerk en ons cursuscentrum. De weekenden Emotioneel Lichaamswerk (ELW) worden vanaf nu gegeven door Maud Offermans. Beiden zijn trainsters die mensen vol enthousiasme meenemen in het lichaamswerk. Het eerstvolgende ELW weekend is 1-2-3 juli.

Nieuw: Tovervloed!

Is het glas half leeg of half vol bij jou? Hoe meer je het laatste ziet en ervaart, hoe meer Overvloed je ervaart en hoe meer je ontvangt in het leven. Tijdens de eendaagse workshop Tovervloed nemen Kerstin Achtenberg en collega Arianne van Galen je mee op een pad vol vreugde en vervulling. Tijdens deze dag leer je af te stemmen op je eigen Cirkel van Overvloed.

Nieuw: Massage vanuit het hart & Opleiding

We mogen alvast verklappen dat er volgend jaar weer een Massageopleiding gegeven wordt op Kasteel de schans. Petra Groeneboer zal deze verzorgen, samen met collega's die haar met hun specialisatie komen aanvullen. Wie al nieuwsgierig is, kan op 17 september bij de 'Masseren vanuit het hart-dag' komen kennismaken. Deze is de dag vóór de opendeurdag in september. Dat zijn twee goede redenen om de reis naar Opoeteren een keer te maken!

Blog

De zegen van je vader...

Een tijdje geleden lag ik in bed rustig wakker te worden. Mijn onbewuste gedachten schoten nog alle kanten op, zonder een bepaalde of duidelijke richting, tot het woord ‘bevestiging’ plots bleef hangen. Bevestiging… Iedereen is er naar op zoek, iedereen heeft het nodig.

Lees verder...

AGENDA

16 juni Echtgenoten/echt-genieten 4-dgse. Er weer even tijd voor elkaar. Want in de hectiek van het dagelijks leven komt dat nog wel eens in de knel. We nodigen je uit om uit de drukte en/of de sleur te stappen en samen de tijd te nemen om jullie relatie te be(leven).

20 juni Licht op Rouw - locatie Blauwrijk. Deze training over rouwverwerking wordt door Koos en Monique van Kasteel de Schans gegeven en door Blauwrijk georganiseerd. Het vindt plaats op hun locatie in Uden (NL).

26 juni Tovervloed. Een 1-dgse training. Door welke bril kijk jij naar de wereld? Met ogen van schaarste of overvloed? Tijdens de dag onderzoek jij jouw eigen Cirkel van Overvloed. Kun jij volledig ontvangen? Vind jij jezelf de moeite waard om dat te ontvangen waar jij zo naar verlangt? Je ervaart wat rijkdom is in je leven en je neemt afscheid van het schaarstedenken.

29 Juni Massage Ontmoetingsavond. Voor wie zin heeft om een massage uit te wisselen. Ervaring of vaardigheid is geen voorwaarde. Je bent gewoon welkom! We maken er een fijne avond van.

1 juli Emotioneel Lichaamswerk. Emotioneel Lichaamswerk (ELW) gaat over contact maken met je gevoelens. Wanneer je niet weet hoe je spanning kunt oplossen of het niet onder ogen wilt zien, krop je je gevoelens op en negeer je wat je lichaam je aan het vertellen is. Door ELW ga je weer voelen, ervaar je via je lichaam met welke blokkades je leeft en welke patronen je hinderen in het contact met jezelf en met andere mensen.

2 juli Vrouwenzweethut. De zweethut is een Indiaans reinigingsritueel waarin er een zuivering plaatsvindt op lichamelijk, emotioneel, rationeel en spiritueel niveau. Deze keer is ze speciaal voor vrouwen alleen.

20 juli Massage Ontmoetingsavond. Voor wie zin heeft om een massage uit te wisselen. Ervaring of vaardigheid is geen voorwaarde. Je bent gewoon welkom! We maken er een fijne avond van.

24 juli t/m 14 augustus: We sluiten deze zomer af met ons 18de Vakantieavontuur! In september beginnen we met het nieuwe seizoen.

Wil je graag weten wat er in het najaar op het programma staat, neem dan een kijkje in onze agenda.