Norbert Arends

Norbert Arends

Luisteren naar wat mijn gevoel me te vertellen heeft en van daaruit aanwezig zijn, in het nu, in contact, en volop mijn levensenergie laten stromen.

Vanuit mijn opleiding en in mijn werk ben ik veel met mijn hoofd bezig en dat leidde ertoe dat ik het contact met mijn gevoel kwijtraakte. Ik voelde me in onbalans en zodoende ben ik zo’n tien jaar geleden begonnen om die balans tussen ratio en gevoel weer te herstellen.

Ik ben verschillende trainingen gaan volgen op het gebied van zeflbewustwording, meditatie en Reiki, en samen met mijn partner heb ik een aantal boeddhistische retreats gevolgd in Spanje, Engeland en Nederland.

Op Kasteel de Schans heb ik in diverse cursussen en trajecten weer kunnen ervaren hoe het is om aanwezig te zijn in het nu, te luisteren naar wat mijn lijf en mijn gevoel me te vertellen hebben en van daaruit contact te maken met de ander. En alles wat er in dat contact gebeurt, wat ik ervaar, is van mij, niet van die ander. Dat inzicht helpt mij bij het loslaten van oordelen over die ander.

Oordeelloos leven maakt me vrij, geeft me ruimte.

Naast het verder ontwikkelen van mijn eigen ervaringen, heb ik, eerst als assistent en later als trainer, deze ook met anderen mogen delen en zo ondersteun ik hen bij hun tocht “van je hoofd naar je lijf”, bij het naar binnen kijken, bij het leren voelen en luisteren naar je lijf en bij het contact maken met anderen.

Beroepsmatig ben ik trainer/coach voor managers en ondernemers. Ik help ze bij het loslaten van overbodige controle bij het aansturen van een organisatie of team. En daarnaast ben ik zelfstandig ontwikkelaar van web-applicaties.

Samen met Yvonne, mijn partner, geef ik de avondcursus tantra in Eindhoven.