Schanskrant nr. 3 maart 2020

Coronavirus

Alle activiteiten afgelast tot en met 5 april

Door de uitbraak afgelopen week van het coronavirus is het dagelijks leven van ons allemaal behoorlijk veranderd. Veel dingen die vanzelfsprekend leken te zijn, blijken toch niet zo vanzelfsprekend. Onze vertrouwde manier van leven is op zijn kop gezet. We hebben elkaar nodig om overeind te blijven, elkaar te ondersteunen, zorg te dragen voor elkaar en met warmte en liefde in verbinding te blijven

Ook wij hebben onze deuren t/m 5 april gesloten. Mensen die zich hebben ingeschreven voor een van onze trainingen t/m 5 april, hebben inmiddels een persoonlijke mail ontvangen waarin we alternatieven aanbieden of de mogelijkheid om kosteloos te annuleren. 

Voor de trainingen na half april is het mogelijk te blijven inschrijven. Als we deze ook moeten afzeggen kan er weer kosteloos geannuleerd worden. Ingeschreven deelnemers zullen persoonlijk op de hoogte worden gebracht via de mail en het zal vermeld worden op de website.

Ook al is nu niet mogelijk elkaar fysiek te ontmoeten, we blijven telefonisch (indien de voicemail aanstaat kan je een bericht inspreken) of via de mail bereikbaar.

Opendeurdag opgeschort

Onze eerstvolgende activiteit op de agenda na 5 april, is onze Opendeurdag op tweede paasdag. Omdat we niet verwachten dat het op 13 april alweer geoorloofd is om een dergelijk evenement te organiseren, hebben we besloten om de Opendeurdag tot nader order op te schorten. Met een beetje geluk en goede hoop wellicht in juni. 

Vooralsnog hopen we dat we deze maatregelen tegen de zomer achter ons hebben en dat het Vakantieavontuur kan doorgaan. 

Nieuw leven

Het is hier op het terrein onwerkelijk stil. Naast alle vervelende ontwikkelingen zijn we heel blij met onze pas geboren lammetjes. Het dartelende plezier roept vertedering op en een glimlach op ons gezicht. De eerste lammetjes zijn vorig weekend geboren toen ook duidelijk werd dat we tijdelijk zouden moeten sluiten. Een symbolisch hoopgevende samenloop. 

Verder hebben we nu tijd om allerlei achterstallig onderhoud te doen. En tijd om te ervaren hoe het is als we niet naar buiten toe van alles "moeten/willen" doen. Om op deze manier uitgenodigd te worden naar binnen te gaan en rust te vinden. Tevens een beroep op onze creativiteit, hoe we deze tijd invullen en  elkaar kunnen ondersteunen. 

Naamsverandering 

Van twee trainingen is de naam veranderd. Dit omdat de nieuwe naam beter past bij de inhoud van de training. Adem & Leef (voorheen Op adem komen) en De Hele Vrouw - trajecttraining (was Vrouwenkracht). i.v.m. het coronavirus wordt de start van deze trajecttraining uitgesteld naar 22 mei. Voor het 3de blok zal een nieuwe datum komen.

Agenda

Om te zien welke trainingen er na 5 april gepland staan kun je de agenda op de website bekijken. 

We wensen iedereen een goede gezondheid, steun en veel liefde in deze uitzonderlijke omstandigheden. Zorg goed voor jezelf en elkaar. We hopen jullie zo snel mogelijk, gezond en veilig, weer te kunnen ontmoeten op De Schans.