In mijn kracht gaan staan

2016 is voor mij een jaar geweest van intensieve zoektocht... van dromen, durven, doen. Op ontdekking naar mezelf. De verbinding met mezelf was ik door de jaren heen kwijtgeraakt. Om mezelf terug te vinden heb ik een aantal jaren vele trainingen en workshops gevolgd (Emotioneel lichaamswerk, vrouwen trainingen, biodanza, tantra, enz.) om terug bij mijn gevoel te komen, inzichten te krijgen en in mijn kracht durven te gaan staan, mijn plaats innemen. Iets waar ik het vaak nog moeilijk mee heb. Waarom blijft dat zo moeilijk om je ergens helemaal welkom te voelen? Dat is een vraag die ik me al vaak heb gesteld. Inmiddels weet ik dat er van mezelf mag zijn, met alles wat er is en wat zich aandient. Ik omarm elke tegenslag die op mijn pad komt en verwelkom de pijn die ermee gepaard gaat. Want ook deze leerprocessen dragen bij tot mijn persoonlijke groei en helpen me te herinneren wie ik ben in de kern van mijn wezen.

Maar ook de prachtige momenten, ontmoetingen en ervaringen koester ik. De warmte, bedding en geborgenheid van familie, vrienden en mijn mede trainers op Kasteel de Schans, die ik in deze kwetsbare tijd heb mogen ervaren.

Even leek het erop dat ik de verbinding met mezelf en mijn grootste passie, nl kinderen jongeren en volwassenen (HSP-ers) helpen in hun zoektocht naar zichzelf, naar innerlijke rust en balans, kwijt zou raken. Ik was op zoek naar… ja naar wat eigenlijk? Ik had er geen antwoord op. Ik wilde enkel rust. Maar die rust kwam niet zolang ik bleef zoeken.

Alle houvast en veiligheid was even weg… Geen thuis, geen praktijkruimte meer, geen geborgenheid, geen geld… Ik heb mezelf een paar weken de tijd gegeven om door dit rouwproces heen te komen en te voelen wat ik wil. Dit heeft me eigenlijk alleen maar verder van mezelf af gebracht. Compleet in mijn hoofd in plaats van in mijn lijf en gevoel. Dat ik er lichamelijke klachten van kreeg was voor mij de druppel. Ik wil mijn passie niet opgeven! Ik ga in mijn kracht staan en ga doen waar ik van hou en waar goed in ben, nl andere mensen helpen en inzichten geven!

Geen zelfmedelijden meer, maar de positieve kracht boven halen. Geloven in mezelf, geen aandacht schenken aan wat ik niet meer wil, maar enkel nog vooruit kijken naar wat ik wel wil, positieve gedachten en daar mijn focus leggen. Vertrouwen op wat er op mijn pad gezet wordt. Ik ga de trainingen die op de planning staan voor 2017 de wereld in sturen met de boodschap “Wat ik kan, kun jij ook!”

Ik ga van 2017 MIJN jaar maken, het jaar waarin ikzelf en iedereen in mijn omgeving versteld ga laten staan van mijn eigen kwaliteiten, power en doorzettingsvermogen! En ik nodig je van harte uit om samen met mij deze reis te starten! Hoe ga jij deze positieve energie gebruiken dit jaar om er JOUW jaar van te maken?

Warme groet,

Manon Neilen