Schanskrant nr. 2 februari 2017

Kennismaken met Kasteel de Schans

Er zijn verschillende manieren om kennis te maken met ons. Deze week zijn er informatie avonden in Eindhoven en Heerlen. Op 30 en 31 januari over de cursus Emotioneel Lichaamswerk en op 1 februari over Tantra. Deze avonden zijn vrijblijvend te bezoeken en er zijn geen kosten aan verbonden. We zullen het een en ander vertellen over de inhoud van de cursus en we zullen een aantal oefeningen doen zodat je kunt ervaren wat ELW of Tantra voor je kan doen.

Op 17 april (2e Paasdag) houden wij Open Huis. Op deze dag worden er  workshops van een uur gegeven van de cursussen in ons aanbod. Je kunt kennismaken met de trainers/therapeuten, sfeer proeven en wandelen over het domein. Noteer deze dag alvast in je agenda!

Een greep uit de cursussen van februari en maart...

Geweldloze Communicatie
Alles wat zich tussen mensen afspeelt gaat via communicatie. Hoe wij communiceren bepaalt in grote mate de kwaliteit van de relaties, die wij met anderen hebben. Start 10 februari

Masseren vanuit het hart​
Tijdens Masseren vanuit het hart wordt er naast het aanleren van technieken, aandacht besteed aan het contact maken met de ander vanuit je hart. Om vanuit je eigen aanwezigheid op een liefdevolle en zorgzame manier te kunnen masseren.
Start 10 februari

Licht op rouw
Mensen hebben te maken met verlies in het leven. Verlies van een geliefde, een kind, een vriend/in, het verlies van je gezondheid of van een verwachting over het leven die niet wordt vervuld. Start 13 februari

...en de jaartrainingen!

Tocht naar huis (Mannen Jaartraject)
In de ‘Tocht naar huis’ staat persoonlijk leiderschap centraal. Om man te worden moeten wij het huis van onze ouders verlaten. Eenmaal man geworden, kunnen wij weer terugkeren naar huis. De jaartraining werkt veel met systemisch werk en rituelen. Het traject bestaat uit 17 dagen verdeeld over 5 blokken.
Start 2 februari

Autonomie en Verbinding (voorheen Ik & de Ander)
Geweldloze Communicatie heeft als doel het contact te herstellen. Alles wat leeft, kan alleen maar groeien, zich ontplooien en ontwikkelen, als de behoeftes vervuld worden. Het traject bestaat uit 5 blokken. Start 9 maart

Mannen zwaardsmeden

Maandelijks terugkerende activiteiten

ZEN - moment voor vrouwen
Heb jij het ook veel te druk? Last van prikkels en woede uitbarstingen? En heb je het idee dat je jezelf voorbij rent? Op deze avonden, kun je even genieten van een avondje Me-Time.
8 februari en 8 maart; Kasteel de Schans.

Massage - Ontmoetingsavond
Een avond waarbij massages worden uitgewisseld. Ook als je nog geen massage-ervaring hebt en er wel graag kennis mee wil maken, ben je van harte welkom.
22 februari en 29 maart; Kasteel de Schans.

Workshopdag in Eindhoven
In de maand februari is er geen workshopdag. De volgende is op 12 maart. Op deze dag gaat Veerle Smeets Geweldloze Communicatie geven.

Blog ​

Manon Neilen heeft een blog geschreven over in haar kracht staan. Lees meer...

Februari 2017

1 feb    Info-avond Tantra Eindhoven
2 feb    De Tocht naar Huis
8 feb    Zen Moment (alleen voor vrouwen)
10 feb  Geweldloze Communicatie 3-daagse
10 feb  Masseren vanuit je hart - weekend
11 feb  Mannen-zweethut
13 feb  Licht op Rouw
13 feb  Emotioneel Lichaamswerk Avondcursus Eindhoven
14 feb  Emotioneel Lichaamswerk Avondcursus Heerlen
15 feb  Tantra Avondcursus
22 feb  Massage Ontmoetingsavond
 

Maart 2017

8 mrt    Zen Moment (alleen voor vrouwen)
9 mrt    Autonomie en Verbinding Traject
11 mrt  Innerlijke kracht
12 mrt  Geweldloze Communicatie - workshopdag
17 mrt  Echtgenoten / Echt-genieten Intro
18 mrt  Vrouwen-zweethut (Wachtlijst)
22 mrt  Geweldloze Communicatie 2-dgse
24 mrt  Massage – Zweethut weekend
29 mrt  Massage Ontmoetingsavond
31 mrt  Emotioneel Lichaamswerk (weekend)