Vuurlopen

Waar ga jij voor door het vuur...?

Eeuwen oud ritueel

Vuurlopen is een zeer oud ritueel. Het is ooit verspreid geweest over de hele wereld. In het oude testament van de bijbel wordt het op diverse plekken vermeld.

De uitleg over wat de vuurloop mogelijk maakt, is heel verschillend. Wat alle vuurlopen over de hele wereld gemeenschappelijk hebben, is dat mensen bewust kiezen om over het vuur lopen en dat mensen geloven dat het mogelijk is. Dit zijn twee belangrijke elementen van alles wat we in het leven ondernemen.

Vuur is energie

De benadering van de vuurlopen die wij volgen, is die van de Kung, een volk uit de Kalahari woestijn in zuidelijk Afrika. Dit volk staat ook wel bekend als de Bosjesmannen. Hun opvatting is dat wanneer jouw energie net zo groot is als de energie van het vuur, je er overheen kunt lopen.

Angst is energie

Angst en spanning werken zeer energie verhogend bij de mens. Als het ons lukt deze energie toe te laten en in te zetten in plaats van te onderdrukken, zijn wij tot grootse dingen in staat. Vooraf aan alle grote ondernemingen deed dit volk een vuurloop.

Belangrijk bij alles wat we ondernemen is dus de bewuste keuze, geloven dat iets kan en het vervolgens met alle energie aangaan.

Trainingen

Nieuwjaarsvuurloop

Wie graag op een vurige manier het nieuwe jaar wil inzetten is op zijn plek bij de nieuwjaarsvuurloop.  Tijdens dit weekend leer je jezelf focussen op je eigen vuur en hoe je dat het komende jaar kunt inzetten om datgene te creëren wat belangrijk voor je is.  Je verlangen komt centraal te staan en het vuur dat nodig is om er volledig voor te durven gaan wordt wakker gemaakt door de vuurloop.  Op deze manier start je het nieuwe jaar op een bijzondere en energieke manier !