Schanskrant nr. 4 Mei 2016

Lente 

Eindelijk is de lente in volle gang! De tuin wodt groener en er dartelen maar liefs 7 lammetje bij ons in de wei. De lentekriebels maken dat we weer naar buiten trekken, de zon in. Het lijkt wel dat met het ontluiken van de natuur wijzelf ook weer een beetje opengaan. De vastenweek is net achter de rug, maar er zijn in de komende weken meer trainingen waarbij je een innerlijke voorjaarsschoonmaak maakt. Laten we de lente vieren!

De watertaps van de vastenweek
Vastenweek-water

Dol op zweethutten?

Wie van zweethutten houdt, heeft vast wel oren naar het uitgebreide zweethutweekend. We gaan op 2 dagen tijd 2 keer de zweethut in. Door deze 2 zweethutceremonies kort na elkaar te doen (1 op zaterdag en 1 op zondag) kunnen we bij de tweede zweethut beginnen waar we bij de eerste zweethut geëindigd waren. Tussen de zweethutten door gaan we aan de slag met dans, lichaamswerk, contactoefeningen etc. om de verbinding met onszelf en elkaar te versterken.

Héé hé, effe op Adem komen...

Bij ons kan je de lente vieren door een grote interne schoonmaak bij de voorjaars Ademdriedaagse. Naar binnen keren, je hart luchten en op adem komen. Je leert jouw adem voller en ruimer te maken, wat je letterlijk meer lucht geeft. Het werkt bevrijdend en geeft je meer zelfvertrouwen. We gebruiken daarbij verschillende ademtechnieken, waaronder Reichiaans ademen en ademen in warm water. 

Mei maand / moederdag - maand

De meimaand is ook de maand van moederdag. Als je de relatie met je moeder en andere vrouwen wil ont-dekken of je vrijer wil voelen daarin, is de training Magie van de Moederschoot een mooie kans om dit contact te verdiepen. Wil je als volwassen vrouw je vrij voelen om je eigen keuzes te maken, zonder schuld of beperkingen? Wil je ervaren hoe het is om als vrouw tussen de vrouwen je ingebed, veilig te voelen? Wil je voelen dat er altijd anderen zijn die achter je staan? Dit is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid, maar wel voor iedereen een mogelijkheid! In deze 4 dagen nemen we je mee en leer je de wereld van het zusterschap kennen. 

Klusweekend Pinksterweekend

We doen niet alleen aan ´innerlijk opruimen´. Soms is het nodig ook je huis op te ruimen. In het Pinksterweekend zullen we de Hoeve een grote voorjaarsschoonmaak geven. De hele bovenverdieping wordt dan aangepakt. Nieuwe vloerbedekking erin, alles schoonmaken, hier en daar iets bijwerken, opruimen etc. Beneden wordt onder andere de grote zaal geschilderd. In de volgende nieuwsbrief zullen we het resultaat laten zien. Wie zin heeft om deze transformatie mee te maken en een handje te helpen, kan zich nog altijd daarvoor aanmelden.

Bestuurs wisseling

Adri Hoogwerf heeft na ongeveer 5 jaar zijn taak als penningmeester neergelegd. Hij heeft het stokje doorgegeven aan Bart Stok. Bart zal het bestuur versterken. We zijn blij dat hij zijn kennis en ervaring gaat inzetten voor Kasteel de Schans. Adri zullen we hier nog wel zien, maar dan zonder zijn map met aantekeningen. We wensen hem veel geluk toe.  

Blog

De overeenkomst tussen een drummer en de bassist en een liefdesrelatie

Marcel Swelsen, zelf muzikant in een vorig leven, heeft deze blog geschreven.

Enige tijd geleden zond de VPRO de documentaire “The beat behind the Golden Earring” uit waarin drummer Cesar Zuiderwijk en bassist Rinus Gerritsen vertellen over hun samenwerking en rol binnen de band.

De Earring bestond in 2015 vijftig jaar en op dat moment vormden Cesar en Rinus ruim 45 jaar de ritmesectie van de band. Een ritmesectie is heel goed te vergelijken met een huwelijk (of elke andere liefdesrelatie) en zo kan je een band vergelijken met een gezin. Lees verder...

AGENDA

6 mei  Echtgenoten / Echt-genieten Weekend (VOL). Deze relatietherapie duurt een weekend en is geschikt voor alle mensen die een liefdesrelatie hebben. Om zelf en met de ander te genieten, is het belangrijk om de tijd te nemen. Tijd voor elkaar, tijd voor de relatie.

20 Mei  Op Adem Komen. Tijdens het Op Adem Komen word je in een warme en veilige sfeer meegenomen naar de plaatsen in je lichaam waar jij spanning voelt. Met ademhalingsoefeningen kun je jouw levensenergie verhogen. Je leert jouw adem voller en ruimer maken, wat je letterlijk meer lucht geeft. Het werkt bevrijdend en geeft je meer zelfvertrouwen.  

20 Mei  Uitgebreid Zweethutweekend. Een zweethut is een reinigingsritueel. In dit lange weekend is er tijd voor extra verdieping middels dans, beweging en contactoefeningen. Doordat we op zaterdag en zondag in de zweethut gaan, kunnen we bij de tweede zweethut opnieuw beginnen waar we tijdens de eerste zweethut eindigden. Dat biedt dus de kans om een stukje dieper te gaan. 

25 Mei  Massage Ontmoetingsavond. Voor wie zin heeft om een massage uit te wisselen. Ervaring of vaardigheid is geen voorwaarde. Je bent gewoon welkom! We maken er een fijne avond van.

30 Mei  Licht op Rouw. Vier dagen samen met anderen in een sfeer van bezinning, rouw en zingeving. We staan stil bij dat wat nodig is in het hier en nu. Waar je ook bent in je rouwproces, waar je ook om rouwt en met welke gevoelens je ook rondloopt, je bent welkom!  

2 juni  Vrouwen. Magie van de Moederschoot. In deze training wil ik de vrouwen inzicht geven in de relatie die zij met hun moeder hebben. Deze is de blauwdruk voor je relaties met andere mannen en vrouwen. Om tot slot als volwassen vrouw vrij de keuzes in je leven te kunnen maken.

2 juni  Samen Apart. We dragen allemaal aspecten van de diverse karakterstructuren in ons, maar eentje ervan is vaak dominant aanwezig. De bijnaam voor de symbiotische karakterstructuur is "de vervloeier". Het streven naar eenheid en zo min mogelijk onderscheid staat je wezenlijke behoefte in de weg om je vleugels uit te slaan. 

11 juni  Mannenzweethut. De zweethut is een Indiaans reinigingsritueel waarin er een zuivering plaatsvindt op lichamelijk, emotioneel, rationeel en spiritueel niveau. Deze keer is het alleen met mannen.

16 juni Echtgenoten/echt-genieten 4-dgse. Er weer even tijd voor elkaar. Want in de hectiek van het dagelijks leven komt dat nog wel eens in de knel. We nodigen je uit om uit de drukte en/of de sleur te stappen en samen de tijd te nemen om jullie relatie te be(leven).

20 juni Licht op Rouw - lokatie Blauwrijk. Deze training over rouwverwerking wordt door Koos en Monique van Kasteel de Schans gegeven en door Blauwrijk georganiseerd. Het vindt plaats op hun locatie in Uden (NL).

26 juni  Tovervloed. Een 1-dgse training. Met welke bril op kijk jij naar de wereld? Met ogen van schaarste of overvloed? Tijdens de dag onderzoek jij jouw eigen Cirkel van Overvloed.  Kun jij volledig ontvangen? Vind jij jezelf de moeite waard om dat te ontvangen waar jij zo naar verlangt? Je ervaart wat rijkdom is in je leven en neem je afscheid van het schaarstedenken.

25 Mei  Massage Ontmoetingsavond. VVoor wie zin heeft om een massage uit te wisselen. Ervaring of vaardigheid is geen voorwaarde. Je bent gewoon welkom! We maken er een fijne avond van.