Workshopdagen

Elke maand een ander thema

Eén hele dag

Vanaf oktober 2016 geven we maandelijks, elke 2e zondag van de maand, een Workshopdag in de Heremiet in Eindhoven. Het thema is elke keer anders. Wil je kennis maken met Lichaamswerk, ademen, Geweldloze Communicatie, Systemisch werk? De workshopdagen zijn ideaal om kennis te maken met de trainingen en trainers van Kasteel de Schans, je geheugen weer op te frissen of in contact te komen met mensen in de omgeving.

Doordat het slechts 1 dag is, is het makkelijker in je agenda in te plannen. Deze dagen hebben daardoor een laagdrempelig karakter. Daarnaast kan je in 1 dag nog veel doen en zullen onze trainers het beste van zichzelf geven.

Praktisch info

De dagen starten om 10:00 uur en duren tot 17:00 uur.
Er is koffie, thee en een lunch inbegrepen bij de prijs (€ 80,-).
Het vindt plaats in de Heremiet, Begoniastraat 15 in Eindhoven.

Trainingen

Tantra is volgens oosterse filosofie de leer van de eenheid der dingen. Er is dus geen goed en slecht, alles is met elkaar verbonden, alles is een.

Voor de westerse mens, die de wereld grotendeels benadert via zijn denkvermogen, is het vaak moeilijk om die eenheid te ervaren. Eenheid en heelheid kunnen we niet denken, we kunnen die alleen voelen. Tantra is één van de mogelijkheden om die te ervaren.

Een kennismaking met Emotioneel Lichaamswerk

In het dagelijkse leven zijn we ons meestal niet zo bewust van de signalen die ons lichaam ons geeft. Ons hoofd is er een meester in om deze signalen te onderdrukken waardoor we veelal vanuit oude gewoontes reageren. Herken je het? Doorgaan terwijl je moe bent, inslikken wat je boos of verdrietig maakt?

Veel van onze klachten en problemen worden veroorzaakt doordat we onze gevoelens onderdrukken of er niet naar leven. Wanneer klachten en problemen toenemen, kan er minder ruimte komen voor ontspanning en plezier.

Op deze dag sta je stil bij jouw verlies-ervaring. Verlies in de breedste zin van het woord: na overlijden van een dierbare, maar ook na een scheiding, verlies van je baan, toekomstplannen die veranderen en ook bij een onvervulde kinderwens heb je het rouwproces aan te gaan.

We staan stil, nemen de tijd en rust om naar binnen te gaan. Wat heb je meegemaakt rondom het thema 'Verlies'? Voel je je welkom om iedere keer weer je verhaal te vertellen. Kan je je verbinden met de ander? Dit zijn thema’s die langskomen op deze dag.

Tijdens de workshop ‘Veerkracht & Vertrouwen’ leer je mee te bewegen met datgene wat je tegenkomt in je leven, zowel in letterlijke als figuurlijke zin. In een veilige setting zal je op deze dag leren om meer vanuit ontspanning en met meer verbinding in het leven te staan.  Je zult een groter gevoel van veiligheid in jezelf ervaren van waaruit je veerkrachtiger, met meer vertrouwen en ook doelbewuster in het leven zal staan.

Doe je voordeel met een oordeel

Oordelen doen we allemaal. Daar is niks mis mee, want we hebben oordelen ook nodig om te kunnen functioneren. Warm / koud, links / rechts, veilig / onveilig. We oordelen om keuzes te maken.

Wanneer we oordelen gebruiken in onze communicatie over onszelf of over een ander, ontstaat er vaak een afstand. In plaats van dat we ons met elkaar verbinden, raken we verder van elkaar verwijderd.

Wat betekent autonomie voor jou en hoe ga jij om met verbinding?  

In de cursus Autonomie & Verbinding staan jouw eigen ruimte, jouw autonomie en het verlangen om te verbinden centraal. Je gaat onderzoeken welke behoeftes met je autonome ‘ik’ te maken hebben (zelfbehoud, zelfstandigheid, eigen keuze, zelfrespect, etc.) en welke met verbinding (verbinden in liefde, nabijheid, begrepen worden, troost, gerespecteerd worden, erkenning, etc.) Als je behoeftes rondom je ‘ik’ vervuld zijn, zal je veiligheid ervaren, wat nodig is om je te openen voor ‘de ander’.

Veel mannen leven op de automatische piloot; los van hun lijf en dus los van de natuur. In deze workshop maak je opnieuw contact met de kracht van de natuurelementen en met jezelf. Dat doen we door middel van het dansen van de Haka.