Verbindende Communicatie 2-daagse

Basis training van de Verbindende Communicatie

Doe je voordeel met een oordeel

Oordelen doen we allemaal. Daar is niks mis mee, want we hebben het ook nodig om te kunnen functioneren. Warm/koud. Links/rechts. Veilig/onveilig. We oordelen om keuzes te maken.

Wanneer we oordelen over onszelf of over een ander gebruiken in onze communicatie ontstaat er vaak een afstand. In plaats van dat we ons met elkaar verbinden, raken we verder van elkaar verwijderd.

In Verbindende communicatie zien we een oordeel niet als iets dat goed of fout is. Het is een signaal dat er bepaalde gevoelens en behoeften niet gehoord zijn. Wanneer we van elkaar kunnen horen welke gevoelens en behoeften er spelen, kan er weer verbinding ontstaan.

In deze workshop nemen we een kijkje achter het oordeel. Wat zegt het oordeel over ons zelf? Wat zegt het over de ander? Hoe kun je bewust zijn van je oordelen, en hoe kun je het functioneel inzetten? We besteden ook aandacht aan zelfoordeel, verschillende manieren om een boodschap te horen, en gaan interactief aan de slag met hoe je een oordeel van een ander kunt ontvangen. 

Als je mensen beoordeelt, heb je geen tijd om ze lief te hebben - Moeder Teresa


Op dit moment zijn er nog geen cursussen ingepland.

Gerelateerde trainingen
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.