Schanskrant nr 7 augustus & september 2018

Terugkijken op een fantastisch Vakantie-Avontuur en vooruit blikken op het najaar!

Na twee fantastische weken is de rust weer teruggekeerd! De tenten zijn weg, de schapen staan weer op het veld en het is heel stil hier. Wij kijken met veel enthousiasme en tevredenheid terug op het Vakantieavontuur 2018.
Geert heeft een blog geschreven over deze weken. Hij schrijft "Zoals de beer vele verhalen kent die uiteindelijk allemaal over honing blijken te gaan.  Zo ken ook ik vele verhalen, die dan weer allemaal over verbinding gaan. Deel uitmaken van een groter geheel, is een voorbeeld van verbinding waar ik veel waarde aan hecht.  Er leefden tijdens de vakantieweken 150 mensen hier op het terrein en we leefden als familie met elkaar.  Er waren deelnemers, trainers, assistenten, kinderen, jongeren, vrijwilligers die kookten, mensen die poetsten, coördinatoren die het gebeuren stroomlijnden, mensen die te gast waren". Lees meer .................... 

Vooruit blikken op het najaar met de Opendeurdag, start van een nieuwe trajecttraining "Seksualiteit als Bron" en de massageopleiding "Masseren vanuit het Hart". Bij beide is er nog plaats. Op 14 september is er een introductiedag voor de Massage opleiding. Ook zijn er dit najaar weer informatie - avonden in Eindhoven en wegens grote belangstelling een extra 3-daagse "Tantra voor Koppels" van 12 t/m 14 oktober (voor september is er een wachtlijst). 

Opendeurdag zondag 16 september

Op onze Opendeurdag, bieden wij een programma aan met workshops van een uur (van de trainingen die hier gegeven worden). Op die manier kan je aan den lijve ervaren wat de inhoud is van deze trainingen. Al onze trainers zijn aanwezig, zodat je ook met hen kennis kunt maken. In de Yurt worden de hele dag korte massages gegeven en op de mooie zweethutplek brand de hele dag een vuur en wordt er informatie gegeven over dit ritueel.
Deze dag is gratis en je hoeft je niet vooraf aan te melden.
Er is gelegenheid om koffie/thee, een drankje, een broodje, soep of een stuk vlaai te kopen.

Info-avonden Emotioneel Lichaamswerk en Tantra in Eindhoven (Heremiet)

Op dinsdag 11 september en woensdag 12 september zijn er informatie - avonden van respectievelijk Emotioneel Lichaamswerk (ELW) en Tantra. Op deze avonden wordt er informatie gegeven over de avondreeksen die 2 weken later starten. Er wordt iets verteld en je wordt meegenomen in een aantal oefeningen om zo te ervaren wat ELW en Tantra letterlijk en figuurlijk in beweging kunnen brengen.
De avonden starten om 19.30 en eindigen om 22.00 uur. Toegang is gratis en deelname vrijblijvend. We stellen het op prijs als je je van tevoren aanmeldt. Zo kunnen we ons een beeld vormen over het aantal bezoekers die avond.

Voor deelname aan de avondcursussen is aanmelding wel nodig.

Greep uit de activiteiten in september 

 7 t/m 9 september: "Van hard naar hart" - vierde chakra - Hart Tijdens het HART verdiepingsblok ga je gericht onderzoeken wat jouw recht is om GELIEFD te zijn. Hoe kun je van een ander houden als je niet van jezelf houdt?

14 september: Introductiedag opleiding "Masseren vanuit het hart" Deze introductiedag is bedoeld voor eenieder die benieuwd is naar de massage opleiding Masseren vanuit je Hart. Het biedt je de mogelijkheid om kennis te maken met de docente en haar werkwijze alsook de technieken die je in de opleiding zal gaan leren.

20 t/m 23 september: Tantra- vierdaagse In de vierdaagse word je meegenomen in een reis langs je eigen grenzen. Je onderzoekt hoe jij contact maakt en hoe je dat in het verleden zo geleerd hebt. Je herkent je blokkades en je voelt daarin wat jouw eigen verlangens zijn.

20 t/m 23 september: START trajecttraining "Seksualiteit als Bron"  In deze cursus herhalen wij de ontwikkelingsfasen en geven er een optimale belevingskwaliteit aan, zodat je seksualiteit een bron wordt van kracht, levenslust en liefde. De trajecttraining gaat over openen, verbinden en vrij zijn. Het traject bestaat uit 4 blokken van 4 dagen.

23 t/m 28 september: Verwen - Vastenweek "Ik hou van mij"  In deze week staan ontspanning, rust, zorg en aandacht voor jezelf centraal. Naast aandacht voor het fysieke richten we ons ook op het innerlijk, wat leeft daar; Wat voedt mij? Wat stop ik weg? Welke behoeften leven er in mij? Hoe ziet zorg dragen voor mezelf eruit? Wat gun ik mijzelf? Hoe hou ik van mij?

28 t/m 30 september: Kracht van de overgang (voor vrouwen) De overgang is een bijzondere periode. Een tijdperk bijna, van terug- en vooruitkijken. Een afscheid van een leven zoals dat tot nog toe was en een vooruitkijken naar een nieuwe toekomst. Een periode om je bewust mee bezig te houden.

28 t/m 30 september: START opleiding " Masseren vanuit het hart" Je leert professioneel masseren aan de hand van klassieke massagetechnieken en technieken van de dynamische massage. Beiden technieken zijn gericht op het opheffen van spanningen in het lichaam. We besteden ook veel aandacht aan het contact maken met de ander vanuit je hart. Door mensen liefdevol aan te raken ontstaat er een contact waarin heling kan plaatsvinden. Daarbij is volledige aanwezigheid belangrijk.

Maandelijks terugkerende activiteiten

13 september Massage Ontmoetingsavond  in Eindhoven en 25 september in Opoeteren. Voor iedereen die de behoefte voelt om anderen te ontmoeten en samen massages uit te wisselen. Ook als je nog geen massage-ervaring hebt en er wel graag kennis mee wil maken, ben je van harte welkom!

Agenda

September 2018
7 sep      Van hard naar hart - Hart (chakra 4)
8 sep      Gemengde Zweethut (wachtlijst)
11 sep    Info-avond Emotioneel Lichaamswerk Eindhoven
12 sep    Info-avond Tantra Eindhoven
13 sep    Tantra voor Koppels (Wachtlijst)
13 sep    Massage Ontmoetingsavond Eindhoven
14 sep    Masseren vanuit je Hart- Introductiedag opleiding
16 sep    Open Deur Dag
20 sep    Tantra - vierdaagse
20 sep    Je Seksualiteit als Bron– Traject
23 sep    Verwen-vastenweek "ik hou van mij"
25 sep    Emotioneel Lichaamswerk Avondcursus Eindhoven
26 sep    Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
26 sep    Tantra Avondcursus
28 sep    Masseren vanuit je Hart - opleiding
28 sep    Kracht van de Overgang


Oktober 2018
4 okt      De Magie van de Moederschoot - vierdaagse
5 okt      De ont-dekking - driedaagse
11 okt    Mannenwerk - vierdaagse
12 okt    Tantra voor Koppels - driedaagse
18 okt    Massage Ontmoetingsavond Eindhoven
24 okt    Massage Ontmoetingsavond Opoeteren
26 okt    Vasthouden en Loslaten - driedaagse
26 okt    Masseren vanuit je Hart - tweedaagse
27 okt    Vrouwen-zweethut

Klik op de link voor de agenda na oktober.