Relatietherapie

De sterkste liefde is die welke zijn eigen zwakte kan laten zien

Relatie

Een (partner)relatie is bij uitstek een plek waar het voor mensen belangrijk is dat ze zichzelf kunnen zijn, met alles erop en eraan. Een plek waar bedding en veiligheid ervaren wordt. Deze bedding maakt dat mensen zich naar elkaar kunnen openen en aan elkaar kunnen laten zien.

Spanningen

Als het gaat wringen in een relatie dan gaat het vaak over onderliggende en soms onbewuste beelden die mensen van zichzelf en de ander hebben.

Immers, mensen vinden vaak iets van elkaar: actief, lui, dominant, vrolijk en nog heel veel meer. Al deze eigenschappen, die mensen aan elkaar toeschrijven, liggen verstopt onder de communicatie. Dat kan leiden tot beschuldigingen, misverstanden en afstand.

Herstel van contact

Bij relatietherapie is ons doel de communicatie tussen partners te overbruggen en te verbinden. We doen dat onder meer via geweldloze communicatie.

Ook besteden we veel aandacht aan het lijfelijk ervaren. Contact en verbinding gaat namelijk niet alleen via woorden, het is ook iets dat we via ons lichaam ervaren.

wat is communicatie

Trainingen

Beleef tantra samen in een veilige omgeving!

Deze driedaagse kun je omschrijven als een sprankelend feestje met diepgang. Er is voldoende gelegenheid om jezelf te verkennen, anderen te ontmoeten en de relatie met je partner te verdiepen. Er is tijd voor het ervaren van je gevoelens en behoeften.

 Weekend relatie therapie, verdieping van de relatie en/of coaching

Echtgenoten/echt-genieten is voor koppels die het verlangen hebben om patronen te herkennen die zij bij zichzelf tegen komen in de relatie. 

 Om zelf en met de ander te genieten is het belangrijk om de tijd te nemen. Tijd om te ontspannen en je aandacht volledig te richten op het samenzijn. Je gedachten en gevoelens te delen zonder elkaar te willen overtuigen. Reageren vanuit verlangen in plaats van angst.

Deze training is voor koppels. Als je het verlangen hebt om je relatie te verdiepen, wil ontdekken hoe jij je energie kunt laten stromen en voelt wanneer je blokkeert. Als je behoefte hebt om patronen te herkennen die je bij zelf tegen komt in de relatie en hoe deze in de weg zitten om liefdevol naar jezelf en je partner te kijken. Ervaren dat je mag reageren vanuit verlangen in plaats vanuit angst. Het resultaat is dat jij en je partner zich (weer) open stellen voor elkaar, liefde voelen stromen en  verbondenheid voelen. 

De jaartraining is voor mensen die behoefte hebben aan meer verdieping in hun relatie.

Er is meer tijd om dat wat je ontdekt, ervaart en deelt een plek te geven en te laten beklijven.

In een veilige, vaste groep ga je door middel van lichaamswerk op verkenning door je lijf en je emoties. Tantra en systemisch werk zijn ook een belangrijk onderdeel van de training.