Online – Familieopstellingen met Dimphy

Nu we niet bij elkaar kunnen komen, wil ik de mogelijkheid bieden om online deel te nemen aan familie- of systemische opstellingen. Het zal de live opstellingen zeker niet vervangen, en, we hebben ondertussen ook gemerkt dat er online heel veel mogelijk is. Ingebrachte vragen (terugkerende patronen, problemen, etc.) worden evengoed inzichtelijk gemaakt door informatie die je van representanten krijgt. Het is verrassend hoe goed je mee kan voelen met de representanten zoals je gewend bent. Ook online kan je als toeschouwer of als representant meegaan in de getoonde opstelling en inzichten verkrijgen.

Opstellingenwerk is een mooie en integere manier om beweging te krijgen in problemen of dingen waar je in vast loopt. Wat houdt ons tegen om dát te doen wat we zo graag willen? Een opstelling maakt een probleem, patroon of een systeem inzichtelijk dat je in de weg staat. Dat wat inzichtelijk is gemaakt kan daarna in beweging komen en werkelijke veranderingen tot stand brengen. Je vraag hoeft helemaal niet te gaan over je familie, ook andere 'systemen' kunnen een rol spelen en vragen kunnen gaan over alles waar je in vast lijkt te lopen, zoals relaties, zakelijk, persoonlijk, ouder-kind, conflicten, lichamelijke problemen, etc.

Praktische informatie

  • Deelname aan sessie: € 11,55 (ticket lager)
  • Opgestelde vraag: € 25,55 extra, te betalen na de sessie (meer hierover lager)
  • Voorwaarde om deel te nemen: Bereidheid voelen om zichtbaar in beeld te komen (meer hierover lager)

Er kunnen gemiddeld 2 vragen per avond behandeld worden. We inventariseren aan het begin van de sessie wie een vraag wil indienen. Dimphy bekijkt op het moment zelf welke vraag op dat moment geschikt is om er inderdaad online mee te kunnen werken. Het is niet zeker of jouw vraag ook inderdaad behandeld wordt. (Dit zegt niets over de aard of ernst van je vraag.) Wel is het zo dat verschillende vragen vaak een zelfde thema 'raken' en je via de vraag van een ander toch verheldering krijgt.

Wordt jouw vraag wel behandeld en opgesteld, dan betaal je daar na de sessie € 25,55 extra voor. Je krijgt dan een e-mail van Dimphy met een betaallink en de vraag om binnen 3 dagen te betalen.

Zorg voor een goede internet verbinding, liefst met kabel en gebruik pc of laptop zodat er meerdere mensen tegelijk op je scherm zichtbaar zijn. In het begin vragen we je je om de privacy van elke deelnemer te waarborgen en maken we contact met elkaar zodat wat er tijdens een sessie gedeeld wordt daar blijft en niet naar buiten gedeeld wordt. Voor dit gedeelte vragen we om je camera in ieder geval aan te zetten. Ook wanneer je representant bent, is beeld gevraagd.

Deze opstellingenavonden worden begeleid door Dimphy van Alphen. Zij geeft ook Online – Chi Neng Qigong sessies.


Hieronder aangegeven eindtijd is bij benadering, en kan iets uitlopen.
De lagervermelde ticketprijzen zijn inclusief transactie-/betaalkosten.

Overzicht van alle Schans online activiteiten. Overzicht van alle online sessies in de ticketshop.


Dimphy geeft ook 3- en 4-daagse workshops met Chi Neng Qigong, in combinatie met familieopstellingen: Oosterse wijsheid & Westers inzicht.


Op dit moment zijn er nog geen cursussen ingepland.

Ervaringen van anderen

Dit was voor het eerst dat ik een familie-opstelling meemaakte en ik vond het heel bijzonder dat ik zo goed kon invoelen in de persoon voor wie ik gevraagd ben om te representeren. Daarnaast lag het thema van deze opstelling zo dicht bij mijn eigen 'probleem' dat ik hierdoor ook opnieuw naar mijn eigen boosheid kan kijken. Het heeft veel inzichtelijk gemaakt. (april 2021)
Ik ben bekend met opstellingenwerk en was heel benieuwd hoe dit online zou werken. Nou, verbazend goed dus. Dit had ik niet verwacht! De opstelling heeft me geraakt en inzicht gegeven. (april 2021)
Dimphy, het was top! Heel duidelijk, het leek snel te gaan, zonder omzwervingen. Het was ook heel fijn om het scherm uit te hebben als je niet meedeed. Voor de duidelijkheid en de rust. Ook dat je dan alleen maar hoefde toe te kijken (of niet) als je niet in beeld was. Ik vind het wel heel knap dat jij dat zo online zo goed ziet en aanvoelt. Complimenten! (april 2012)
Het was heel fijn om aan de avond deel te nemen. Ik vond de begeleiding warm, inspirerend en bijzonder eenvoudig en krachtig. (april 2021)
“De eerste opstelling was echt heel raak ook voor mij. Exact hetzelfde thema hier. Via zoom werkt het heel goed en ik, hoewel ik zelf geen representant was, kon toch alles goed meebeleven en meevoelen.” (april 2021)
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.