Licht op Rouw - Groenekan (nabij Utrecht, NL)

3 dagen begeleiding en ruimte voor rouw

(zonder verblijf)

'Ik liet anderen niet meer dichtbij komen. Alhoewel, alleen nog maar te geven en niet meer door te ontvangen en aan te nemen. Ik sloot mij af door mijn hart te sluiten. Niet meer mijn kwetsbaarheid laten zien. Welkom heten en afscheid nemen met een gesloten hart. Het was mijn manier om me te beschermen, te overleven.

Ik ging het afscheid nemen en rouwen uit de weg wanneer het over mijn eigen verlies ging. Voor anderen was ik er helemaal. Het liefst wilde ik weer leven en iets gaan doen met wat mij was overkomen. Daarbij vergat ik stil te staan bij mijn gemis en te rouwen om mijn verlies.'

Mensen hebben te maken met verlies in het leven. Verlies van een geliefde, een kind, een vriend/in, het verlies van je gezondheid of van een verwachting over het leven die niet wordt vervuld. Maar ook bij abortus en bij een onvervulde kinderwens heb je te maken met een rouw proces.
Voor verwerking van verlies ga je door verschillende fase’s. Vaak niet keurig in volgorde maar beweeg je heen en weer tussen ongeloof, boosheid en onderhandelen. Met de daarbij horende emoties van verdriet en angst.

Hoe jouw vorm van rouw eruit ziet, is heel persoonlijk. Het is afhankelijk van wat je hebt meegemaakt en hoe je in je verleden bedding van ouders/grootouders hebt ervaren. Hoe zijn je ouders met verlies omgegaan? Is er veel onverwerkte rouw in jouw leven? Dat is allemaal van grote invloed op het verwerkingsproces van jouw verlies. Er is geen hechting zonder rouw…

Wij bieden een training die stil staat bij jouw rouwverwerking, die stil staat bij dat wat nodig is in het hier en nu. Waar je ook bent in je rouwproces en met welke gevoelens je ook rondloopt, je bent welkom!

En nu nog maar alleen
Het lichaam los te laten
De liefste laten gaan
Alleen nog maar het sterke licht
Het rode, zuivere van de late zon
Te zien, te volgen-
en de eigen weg te gaan.

(Maria Vasalis)

Folder Rouwen


Sinds een paar jaar wordt de training Licht op Rouw ook in het midden van Nederland gegeven. De locatie is Hof van Barlo te Groenekan (Groenekanseweg 256), vlakbij Utrecht.

Op deze locatie duurt de training 3 dagen, telkens van 10 tot 17 uur. Zonder overnachting.
Data: wo. 16, do. 17 en vr. 18 juni 2021
Prijs: 370,00 euro, inclusief lunch, exclusief overnachting.

De cursus gaat door vanaf 6 deelnemers, met een maximum van 12 deelnemers.

LET OP: Deze cursus is exclusief verblijf.


Op dit moment zijn er nog geen cursussen ingepland.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.