Licht op Rouw – Groenekan (nabij Utrecht, NL)

3 dagen begeleiding en ruimte voor rouw

(zonder verblijf, in Groenekan nabij Utrecht, NL)

'Ik liet anderen niet meer dichtbij komen. Alhoewel, alleen nog maar te geven en niet meer door te ontvangen en aan te nemen. Ik sloot mij af door mijn hart te sluiten. Niet meer mijn kwetsbaarheid laten zien. Welkom heten en afscheid nemen met een gesloten hart. Het was mijn manier om me te beschermen, te overleven.

Ik ging het afscheid nemen en rouwen uit de weg wanneer het over mijn eigen verlies ging. Voor anderen was ik er helemaal. Het liefst wilde ik weer leven en iets gaan doen met wat mij was overkomen. Daarbij vergat ik stil te staan bij mijn gemis en te rouwen om mijn verlies.'

Mensen hebben te maken met verlies in het leven. Verlies van een geliefde, een kind, een vriend/in, het verlies van je gezondheid of van een verwachting over het leven die niet wordt vervuld. Maar ook bij abortus en bij een onvervulde kinderwens heb je te maken met een rouw proces.
Voor verwerking van verlies ga je door verschillende fase’s. Vaak niet keurig in volgorde maar beweeg je heen en weer tussen ongeloof, boosheid en onderhandelen. Met de daarbij horende emoties van verdriet en angst.

Hoe jouw vorm van rouw eruit ziet, is heel persoonlijk. Het is afhankelijk van wat je hebt meegemaakt en hoe je in je verleden bedding van groot-, ouders hebt ervaren. Hoe zijn je ouders met verlies omgegaan? Is er veel onverwerkte rouw in jouw leven? Dat is allemaal van grote invloed op het verwerkingsproces van jouw verlies. Er is geen hechting zonder rouw…

Wij bieden een workshop die stil staat bij jouw rouwverwerking, die stil staat bij dat wat nodig is, in het hier en nu. Waar je ook bent in je rouwproces en met welke gevoelens je ook rondloopt, je bent welkom!

En nu nog maar alleen
Het lichaam los te laten
De liefste laten gaan
Alleen nog maar het sterke licht
Het rode, zuivere van de late zon
Te zien, te volgen-
en de eigen weg te gaan.

(Maria Vasalis)

Licht-op-Rouw_Rouwen_CursuscentrumdeSchans

Deze cursus wordt gegeven en liefdevol gedragen door Monique Mizee.


Deze 3-daagse workshop Licht op Rouw wordt in het midden van Nederland –nabij Utrecht– gegeven, op de locatie is Hof van Barlo te Groenekan. De cursus duurt 3 dagen, telkens van 10 tot 17 uur. Zonder overnachting.

De cursus gaat door vanaf 6 deelnemers, met een maximum van 12 deelnemers.

LET OP: Deze cursus is exclusief verblijf.► Als je vragen hebt, aarzel niet deze te stellen d.m.v. het CONTACTFORMULIER [link], en vermeld je zeker de titel van de cursus in je bericht. (Stel geen vragen in het veld "Deel je ervaringen", onderdaan deze pagina. Daar kunnen we je vraag helaas niet beantwoorden, en dat zou jammer zijn.)

Op dit moment zijn er nog geen cursussen ingepland.

Ervaringen van anderen

Ik ben, op 4 januari, mijn man verloren door zelfdoding. De workshop Licht op rouw lijkt mij wel wat om mezelf verder te helpen. Graag hoor ik wanneer deze weer wordt gegeven. [Beste Monique, Jeetje, wat een beproeving heeft het leven je voorgeschoteld... We hopen van harte dat je goed omringd bent, om je te steunen in moeilijke dagen. Dankje voor je vraag. We kunnen je hier helaas geen antwoord geven wegens geen contactgegevens. Wil je je vraag opnieuw stellen middels het contactformulier: www.kasteeldeschans.com/contact –of– bovenaan 'Contact' > Formulier. Dan helpen we je graag verder. Of je kan rechtstreeks contact opnemen met de trainer en therapeut in rouwverwerking: Monique Mizee (bovenaan 'de Schans' > Trainers.]
Datum? Prijs? [Hallo Kine, Dankje voor je vraag en belangstelling. We kunnen je hier helaas geen antwoord geven wegens geen contactgegevens. Graag je vraag opnieuw stellen middels het contactformulier – https://www.kasteeldeschans.com/contact. Dan helpen we je graag verder.]
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.