Joop Dol

Joop Dol

Als jongen wilde ik -zoals velen- bewegen, mijn eigen dingen doen, spelen, lol maken.

Na verloop van tijd leerde ik steeds meer mijn hoofd te gebruiken en was dit de aanloop om te studeren. 

Pedagogische Wetenschappen (studie die gaat over de opvoeding, de ontwikkeling en het gedrag van mensen) heeft me geleerd dat mensen vooral goed kunnen gedijen en ontwikkelen in een vertrouwde, veilige setting.

Mijn werk als trainer/coach in het onderwijs en de kennis die ik onder meer heb vergaard bij de opleiding Heel de Mens op Kasteel de Schans gaven me inzicht dat het echt aanwezig kunnen zijn in het contact met de ander zorgt voor openheid, creatie en heling.

Oosterse Vechtkunst, zoals Jiu Jitsu, leert me daarbij dat vanuit ontspanning er altijd een oplossing is in een (gevechts)situatie om vandaar uit de energie -of beweging- van de ander over te nemen. 

Alles bij elkaar heb ik nu meer verbinding in mijn leven en is mijn leven echt verrijkt door inspirerende mensen om me heen. Ik ben blij mijn kennis en ervaring van hier uit te kunnen delen zodat mijn talenten en die van anderen verder kunnen worden ont-wikkeld. 

Als man kan ik nu meer vertrouwen op m’n lichaam, op m'n impuls, en kan ik meer en meer genieten van de wereld om me heen.

En misschien is dat wel het genieten zoals ik dat als kind deed.